Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Székely „Penge” Pál: mindent az Eb-nek rendeltem alá

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti darts Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfi válogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot.

 

 

A sokszoros magyar bajnok Székely „Penge” Pál az év elején jelentette be, hogy a Budapest Police SE segítségével az idei évtől profi karrierbe kezd. A sportoló ugyanakkor elmondása szerint mindent annak rendelt alá, beleértve a külföldi szerepléseket is, hogy ez az Európa-bajnokság jól sikerüljön a magyar válogatottnak.

A 45 éves sportoló folyamatosan napi 5-6 óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

„Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzser iroda látja el a képviseletemet és segíti a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel már a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Székely „Penge” Pál a Budapesten tábla elé álló mezőnyt rettenetesen sűrűnek nevezte. Kifejtette: a világ legjobb játékosai szinte kizárólag európaiak, ezáltal ez a mezőny jóval sűrűbb lesz, mint egy világbajnokságé.

Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot” – mesélte a válogatott dartsos, aki szerint az Eb-n a magyarok számára a tisztes helytállást lehet célul kitűzni, afölött pedig „minden ajándék”.

Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A Magyar Darts Szövetség most először rendez felnőtt Európa-bajnokságot, ahol négy női és négy férfi versenyző képviseli majd hazánkat. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

0 Tovább

Versenytáncos mozgatja meg az agráriumban dolgozókat

A Közép-Európa-bajnok táncórát tart az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén. Dr. Faluvégi András állatorvos és profi táncos, így nem meglepő, hogy fellép a szeptember 22-i tatai rendezvényen.

A Gizmók Állatorvosi Rendelő tulajdonosa Kaló Tímeával nem csak bemutatót tart, de az agráriumban dolgozókat meg is táncoltatja.

„Igyekszem én is olyan rendezvényeket szervezni, ahol nemcsak a versenytáncos világ meglévő közönségét látjuk szívesen, hanem a műfaj iránt érdeklődőknek is kezdő motivációt adhatunk, pont ezért vállaltam el dr. Bándy Pál főszervező felkérését.  A tánc is az a műfaj, ahol a virtuális világ kizárható, hiszen személyes jelenlétet igényel. Remélem, hogy a focizni vágyó fiúkat is meg tudom arról győzni, hogy milyen jó táncolni. A tánc a mozgáskoordinációt, magabiztosságot, a kreativitást nagyon fejleszti. Mint a braziloknál. Minden magára adó csapatban van egy brazil. Ők végigtáncolják a gyerekkorukat. Ez látszik is a mozgásukon és a játékukon” – mondta Faluvégi.

Az V. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

Bővebb információk: www.oaas.hu

Fővédnök:

Dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere

A rendezvény nagykövete:

Dr. Hargitay András, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos

Az esemény támogatói: 

Tolnagro

Vet-Controll 

Vitamed

Fritz pince



 

0 Tovább

Birkózó-vb – Jövő héttől Minszkben készülnek a magyar kötöttfogásúak

Jövő héttől Minszkben készülnek a magyar kötöttfogású válogatott tagjai az októberi, budapesti birkózó-világbajnokságra.

 

  "Nagyon komoly edzőtáborunk lesz. Azt szoktam mondogatni magamnak, hogy Fehéroroszországban számomra a vb főpróbája lesz. A súlycsoportomban, a 97 kilósok között a legnagyobb riválisom az örmény Artur Alekszanjan. Többszörös világbajnok és olimpiát is nyert. Minden bizonnyal ő is ott lesz az edzőtáborban, ahol fel szeretnék készülni belőle" - mondta a szintén vb-aranyérmes Kiss Balázs, aki a 2013-as budapesti vb-n az elődöntőben kikapott nagy ellenfelétől, de szerinte mindenki legyőzhető, így Alekszanjan is.

    A BVSC 35 éves versenyzője arról számolt be, hogy a minszki edzőtábor után lesz egy rangos nemzetközi verseny, és gyakorlatilag az lesz a vb előtti utolsó megmérettetés. A válogatott utána Tatára megy, ott végzik el az utolsó simításokat.

    "A tatai edzőtábor is nagyon hasznos lesz. Legutóbb a Német Nagydíjon rengetegen jöttek oda hozzánk és időpontokat egyeztettek. Rangos nemzetközi mezőny verődik majd össze" - árulta el az MTI-nek Kiss Balázs.

    A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik.

0 Tovább

#IDUS2018 - A világ legnagyobb Egyetemi Sport Nemzetközi Napja rendezvényére várják a hallgatókat

50.000 hallgató részvételével a világ legnagyobb rendezvényét tartja a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a hazai egyetemekkel együttműködve szeptember 20-án. Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján (#IDUS2018) a központi helyszín az Orczy-park lesz, ahol a magyar hallgatók a világ több, mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak.

 

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS: International Day of University Sports) legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon az IDUS-hoz és ennek keretében Egyetemi Sportnapot tartsanak intézményeikben, melyet a Magyar Rektori Konferencia (MRK) is támogat.

A központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-park), ahol a #IDUS2018 keretében megrendezik a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált is a HÖOK-kal együttműködésben.

A MEFS információi szerint az alábbi sportprogramokon lehet majd részt venni nagy értékű ajándékokért az IDUS központi rendezvényén: MozduljGamer lasertag csapatverseny, 3x3 kosárlabda verseny, kalandpark, rendőrségi akadálypálya, lábtoll labda, íjászat, falmászás, street-workout, játékos triatlon, óriás jenga, rekeszmászás, XXL csocsó, egész napos aerobic és zumba órák Szentgyörgyi Rómeóval és Faluvégi Andrással, és még számos további program.

Budapesten a BME sportnapjához, az ELTE Inkluzív napjához, a jótékonysági egészségsétához, az 5vös5 futóversenyhez lehet bekapcsolódni a központi helyszínen kívül.

Vidéken is minden felsőoktatási intézmény csatlakozott az IDUS-hoz és saját campusaikon rendezik meg az összegyetemi sportnapot.

0 Tovább

Megvan az első aranyérem a Nomád Világjátékokon

Aranyérmes lett Nahóczki Péter Kirgizisztánban! A magyar íjász a kirgiz számban végzett az élen a III. Nomád Világjátékokon. Ugyancsak ebben a számban ezüstérmet szerzett Koczka László, a Kurultáj csapat tagjaként. A Nemzeti Versenysport Szövetség Sportolói Csapatot erősítő Nahóczki az első magyar aranyérmes a nyolcvan ország sportolóit felvonultató multisport eseményen.

Korábban kirgizisztáni játékokon a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta állhatott még dobogóra, miután a 75 kilósok között második lett bal kézzel, valamint a bothúzók is remekeltek: Varga Fanni Rebeka, Deli Tamás és Benácsi Szandra is bronzérmes lett.

Az egyetlen magyar szumós is küzdőtérre lépett: Nemes Dávid első meccse elmaradt, mert pakisztáni ellenfele nem állt ki ellene, majd a második körben jól kezdett egy bolgár szumóssal, közel is volt a győzelemhez, de egy kicsúszott a lába a körből és végül kikapott.

0 Tovább

Világbajnoki címért küzd a ringben női kick-box klasszisunk

Pályafutása eddigi csúcsára érhet fel a hétvégén a sokszoros világ- és Európa-kupa győztes Rákóczi Renáta. A Titán SE sportolója szombaton meghívott ellenfélként mérkőzik meg a norvég Kristin Vollstadttal, a nagyszabású gálameccs tétje pedig nem kisebb, mint a profi világbajnoki cím. A jó formában lévő magyar kick-boxos full-contact szabályrendszerben, az 55 kg-os súlycsoportban méri össze tudását a helyiek klasszisával, akit a nők körében történelmi újításnak számító 12 menetes mérkőzésen kell legyőznie a világbajnoki övért.

 

Hatalmas siker kapujában áll a magyar kick-box egyik legismertebb női képviselője, a ringben évek óta jeleskedő Rákóczi Renáta. A 30 éves sportoló egy hirtelen jött felkérésnek eleget téve profi világbajnoki döntőn húz kesztyűt szeptember 8-án, a norvégiai Elverumban. Ellenfele az országszerte népszerű Kristin Vollstadt lesz, aki házigazdaként már hónapok óta készül a tétmérkőzésre, remek formája és alázatos hozzáállása ugyanakkor a magyar válogatott kick-boxos mellett szólhat.

„Egész nyáron edzettünk, egyszerre több szakágban is készültünk, és Reni nemrég egy meghívásos bokszmeccset is megnyert Máltán. A mostani lehetőséget négy hete kaptuk meg, és mivel egy profi világbajnoki döntő annyira ritkán adatik meg, azt mondtuk, mindenképpen megyünk. Reni az egyik legelkötelezettebb tanítványom, mindent a sportnak rendel alá, és nagyon felkészülten áll majd oda a fizikailag és szellemileg is megterhelő tizenkét menetre” – mondta a szombati profi világbajnoki címmeccs kapcsán a kick-boxos edzője, Juhász Gábor.

A norvég rendezésű gálameccs több szempontból is látványosnak ígérkezik. Egyrészt komoly médiafigyelem övezi, hiszen a kick-box az ország egyik sikersportágának számít, Kristin Vollstadt pedig az egyik legismertebb és legnépszerűbb képviselője Norvégiában. Másrészt a két sportoló stílusából adódóan parázs küzdelemre lehet számítani.

„A norvég versenyzők nagyon jó full-contactban, az ellenfelem is egy borzasztó ügyes lány, de rólam is tudják, hogy technikailag nagyon felkészült vagyok, és látványos meccset lehet velem csinálni. A végeredményt tekintve viszont a kondíció sem elhanyagolható. Szerencsére nagyon jó erőben érzem magam, és nem élem meg hatalmas nyomásként a világbajnoki cím megszerzésének lehetőségét” – fogalmazott Rákóczi Renáta.

Szerinte a WAKO profi világbajnoki övéről az dönt majd, hogy mentálisan ki bírja jobban az új kihívásnak számító – a nők számára nemrég bevezetett – 12 menetes tétmérkőzést.

0 Tovább

Nomád Világjátékok - Szkander ezüst után bothúzó bronzok

Három magyar is dobogóra állhatott a bothúzás eredményhirdetésein a III. Nomád Világjátékokon.

 

A kirgizisztáni multisport eseményen a 65 kilogrammos kategóriában Varga Fanni Rebeka harmadik lett, akárcsak Deli Tamás (105 kg) és Benácsi Szandra (85 kg). A +125 kilósok között Blaskó Szabolcs László a 4. helyen zárt.

A Nomád Világjátékok első versenynapján a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta állhatott dobogóra, miután a 75 kilósok között második lett bal kézzel.

A Nemzeti Versenysport Szövetség Sportolói Csapata egy ezüst-, és három bronzérmet szerzett eddig a III. Nomád Világjátékokon, ahol öt földrész nyolcvan országa képviselteti magát.

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Nomád Világjátékok – Magyar ezüst Kirgizisztánban

Megvan az első érem a III. Nomád Világjátékokon. A Kirgizisztánban zajló multisport eseményen a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta ezüstérmes lett a 75 kilósok között. A magyar klasszis bal kézzel volt eredményes.

 

Ivánfi jobb kézzel 4. lett, akárcsak Bauman Ádám a 105 kilogrammos mezőnyben. Rajtuk kívül Dudás Viktor végzett pontszerző helyen, miután a 95 kilogrammos mezőnyben 6. lett. Az éremtáblázat élén ebben a sportágban a kazahok végeztek, Magyarország hatodikként zárt.

Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára elmondta, hogy Kirgizisztánban egy sokszínű világversenynek a részesei. „Ez már a harmadik Nomád Világjátékok. A tradicionális sportágakon kívül profi sportolók is jelen vannak. Sokszínű globális multisport eseménnyé nőtte ki magát a Nomád Világjátékok, amelyen öt földrész nyolcvan országa képviselteti magát, és amely keretében egy etno kulturális fesztivált is megrendeztek a helyiek”- mondta a Magyar Sportolói Csapat vezetője.

Csabai Attila elégedetten nyilatkozott az éremszerzés után. A Magyar Szkander Szövetség itthon tartózkodó elnöke kiemelte: Sikeres játékokat zártak. „A Nomád Világjátékok a vb-felkészülés kellős közepén van, mindezek tekintetében elmondható, hogy versenyzőink helyt álltak” – mondta a sportvezető.

Fotó: Vörös Nándor

0 Tovább

Fél lábbal a világbajnokságon floorballosaink

Csoportja második helyén végzett a magyar U19-es férfi floorball válogatott a világbajnoki selejtezők során, ezzel jó esélye van arra, hogy kijusson a 2019-es kanadai vb-re. Az olaszországi Bolzanóban megrendezett tornán a mieink három győzelmet arattak egy-egy döntetlen és vereség mellett.

 



A magyar fiatalok az osztrákok utolsó fordulóbeli legyőzésével – egy két perccel a mérkőzés vége előtt esett góllal – biztosították be, hogy hét ponttal a második helyen végezzenek a csoportban.

Az európai kontinensen két selejtező tornát rendeznek, ahonnan három nemzet válogatottja jut ki Halifaxbe. A csoportelsők automatikusan biztosítják helyüket a 2019-es kanadai vb-re, hozzájuk csatlakozik két európai csoportból a jobb második helyezett. A magyar szövetség bízik benne, hogy a Bolzanóban elért eredmény elegendő lesz a továbbjutáshoz. A másik csoport csatáira ezen a héten kerül sor.

Férfi U19 floorball vb-selejtező, a magyarok eredményei:


Magyarország-Hollandia 4-4
Magyarország-Olaszország 4-1
Németország-Magyarország 8-0
Magyarország-Nagy-Britannia 6-1
Magyarország-Ausztria 3-2

0 Tovább

Véget ért a Kalóz országos bajnokság

A Varjas-Kutassy páros győzelmével zárult az idei Kalóz ob Balatonfűzfőn!

 

A szervezők tájékoztatása szerint a tervezett 12 futamból a szélcsenddel váltakozó viharos időjárás miatt érvényesen csak négyet lehetett megtartani.

A Varjas Sándor Endre, Kutassy László duó mögött Fluck Benedek és Székely-Gyökössy Szabolcs szerezte meg az ezüstérmet, míg a bajnoki bronzérmet Sallai Gábor és Kámán Tamás vihette haza.

A Varjas Sándor által kormányzott hajó ötödször tudhatja magáénak a bajnoki címet ebben a nem olimpiai hajóosztályban.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum