Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tíz magyar érem az erőemelő Eb-n

Tíz érmet szerzett a magyar válogatott a Kaunasban megrendezett erőemelő Európa-bajnokságon. A litvániai kontinensviadalon hazánkat kilenc sportoló képviselte.

 



Női nehézsúlyban az orosháziak tavaly Világjátékokat is megjárt erőemelője, Szabó Ágnes 537.5 kg-os új felnőtt országos csúccsal harmadik helyezést ért el az összetettben. Ugyanott Dr. Lombosi Melinda 143 kg-os új Európa-csúccsal megnyerte a fekvenyomást. Az 52 kilósoknál Lehóczkynè Fawal Margit újonc létére fekvenyomásban bronzérmes lett.

A junioroknál Veres Ádám az összetettben ezüstérmet nyert a 66 kilósok mezőnyében. A fogásnemenkénti versenyben a magyar fiatal fekvenyomásban első, felhúzásban harmadik lett. A +120 kg-ban Seres Zoltán összetett harmadik helyezést ért el. A nyíregyházi erőemelő begyűjtött egy-egy bronzérmet fekvenyomásban és felhúzásban is. Mindkét junior versenyzőnk összetettbeli eredménye felnőtt országos csúcs is.

Az ifjúsági korú fiúknál a 83 kg-os Tátrai Torda fekvenyomásban bronzérmet szerzett.

0 Tovább

Sziget - Jövőre eljön a Foo Fighters

Jövőre a Foo Fighters is fellép a Sziget fesztiválon. A szervezők kedden a 2019-es rendezvény fellépői között a Florence + The Machine, a Twenty One Pilots, a The 1975, Martin Garrix és további tizenkilenc előadó nevét jelentették be.

 

    Tavaly egy olyan középtávú stratégiát dolgoztunk ki, amely egy csomagban kínálja a Sziget-élményt a legnagyobb nemzetközi neveket soroló line uppal - idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.
    A világ egyik legnépszerűbb rockbandája, az amerikai Foo Fighters 2019. augusztus 13-án, a zárónapon fog fellépni a Sziget fesztiválon egy két és fél órás show-val. A frontember Dave Grohl, a Nirvana exdobosa által vezetett Foo Fighters tavaly húsz év után játszott újra a magyar fővárosban, a Sportarénában. A csapat tavaly adta ki legutóbbi lemezét is Concrete and Gold címmel.

 

A zenekarban Grohl gitározik és énekel, Nate Mendel játszik basszusgitáron, Pat Smear gitáron, Taylor Hawkins dobol és ütőhangszereket szólaltat meg, Chris Shiflett gitározik és vokálozik, a billentyűs pedig Rami Jaffee.
    A Foo Fighters előtt a 2018 legjobb popduó előadójaként Grammy-díjat kapott Twenty One Pilots fog koncertet adni a Szigeten. A jövőre tízéves, eddig öt lemezt készített formációban Tyler Joseph énekel és mindenféle hangszeren játszik, Josh Dun dobol.
    A szervezők már korábban bejelentették, hogy a 2019-es Sziget első napjának kiemelt fellépője a világhírű brit előadó, Ed Sheeran lesz. A kedden közzétett új headliner nevek egyike az augusztus 8-án színpadra lépő brit indie-pop csapat, a The 1975, amely már járt a rendezvényen. Augusztus 9-én a nagyszínpad főműsoridejében a világ legjobb dj-i közé sorolt Martin Garrix zenél és megvan már az augusztus 12-i nap fő fellépője is, a 2015 után a Szigetre visszatérő Florence + The Machine.
    A most nyilvánosságra került fellépők listáján ott van továbbá az angol énekes-zeneszerző Richard Ashcroft, a walesi indierock-posztpunk Catfish and The Bottlemen, a brit elektronikus-indie trio, a Chvrches vagy a londoni illetőségű, modern soulban utazó kollektíva, a Jungle. Néhány éve a Sziget egyik legnépszerűbb koncertjét adta és jövőre visszatér a Kodaline és szintén érkezik a Blaze, a Maribou State, az Idles, a Superorganism, a Pale Waves, a Parcels, Boy Pablo, a Frank Turner & The Sleeping Souls, az Of Mice & Men, a Frank Carter & The Rattlesnakes, a Gang Of Youths, Alma, Yungblud és a belga-egyiptomi Tamino.

0 Tovább

A szambó is a NOB által elismert sportág lett

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöksége pénteki, tokiói ülésén – a kick-box és a lacrosse sportágak világszövetségei mellett – a FIAS (International Sambo Federation) szambó világszövetséget is elismerte.

Ez a döntés nagyon fontos a sportágnak és a szambó népszerűségének világszerte – reagált a hírre Papp Imre, a Magyar Sambo Országos Szakszövetség elnöke.

A sportvezető tájékoztatása szerint a világszövetségnek közel 100 tagországa van, és a kontinentális szövetségek is nagyon erősek. Hozzátette: itthon még új, ezáltal valamivel kevésbé népszerű a sportág, ennek ellenére már vannak jó magyar eredmények: egy Európa-bajnoki ezüstérmen kívül vb-5. és Eb-5 helyezések.

Papp Imre szerint egy központi edzőterem lehetősége sokat jelentene, amelynek ügyben támogatásra lesz szükségük. Bízik benne, hogy a 2019-es Európa Játékokra is kvalifikál hazai versenyző. A legesélyesebb erre Sirankó Ferenc, aki jelenleg – a december 15.-én megrendezendő Európa-kupa előtt – a kilencedik helyen áll az európai ranglistán.

“Amennyiben nemzeti kvóta felhasználására kerül sor, szövetségünk mindenképp őt javasolja a részvételre. Igyekszünk bevésni a magyar szambót a fejekbe és dicsőséget hozni hazánknak” – fogalmazott a Papp Imre.

A szambó orosz eredetű katonai birkózás, a cselgáncs és a szabadfogású birkózás ötvözete, amelyet ma már sportszerűen is művelnek. Néhány szambó sztár, mint például Fedor Emelianenko és Khabib Nurmagomedov küzdősportos körökben világszerte példaképnek számít.

0 Tovább

Bekerült az olimpiai családba a kick-box

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöksége pénteki tokiói ülésén úgy döntött, hogy hivatalosan is elismeri a WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) világszövetséget – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. A NOB ezzel gyakorlatilag felvette a kick-boxot az olimpiai – bár az ötkarikás játékokon egyelőre nem szereplő – sportágak közé.

 

A döntésről a NOB-elnöke levélben értesítette Francesca Falsonit, a WAKO ideiglenes elnökét. Thomas Bach gratulált és üdvözölte a kick-box világszövetséget az olimpiai családban.

Francesca Falsoni a WAKO hivatalos honlapján mérföldkőnek nevezte a döntést. Emlékeztetett rá, hogy a 129 tagországgal rendelkező WAKO még 2016-ban folyamodott az elismerésért.

Mintha hirtelen bekerültünk volna egy elit klub tagjai közé – fogalmazott Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

„Ez a döntés az egész világon hatalmas presztízst jelent a kick-boxnak, és rendkívül sok területre kihat majd. Nincs ez másképpen Magyarországon sem, csak hogy egy példát említsek: eddig a diákolimpiákon és egyéb versenyeken elért eredményeink nem számíthattak be a középiskolai és egyetemi felvételik pontszámába. Ez az elismerésnek köszönhetően megváltozhat majd, így a fiatal sportolóinknak többet tudunk majd nyújtani. Emellett persze fontos kihangsúlyozni azt is, hogy a sportágban kifejezetten jók állunk a sportdiplomácia területén, világszinten pedig az egyik legeredményesebb nemzet vagyunk.” – mondta Galambos Péter.

A tavalyi kick-box világbajnokságnak Budapest adott otthont, ahol a magyar válogatott második helyen végzett az éremtáblázaton. Szintén másodikak lettek fiataljaink az idei korosztályos vb-n, jövőre pedig hazánk rendezheti az utánpótláskorúak Európa-bajnokságát.

Közel vannak a tűzhöz a magyar sportvezetők is: az MKBSZ alelnöke, Király István egyben az európai szövetség első alelnöke, Szabó Gábor tagja a WAKO ringes bírói bizottságának, míg a sportág legeredményesebb versenyzője, a nemrég visszavonult Mórádi Zsolt a sportolói bizottság elnöke.

fotó: Kovács Tamás/MTI

0 Tovább

Fallabda – Kezdődik a csapatbajnokság

A hétvégén megrendezik a fallabda országos csapatbajnokság első fordulóját. Az ob vasárnapi helyszínei: Budapest és Eger. Ebben a sportágban a csapatbajnokság háromfordulós, a győztes pedig indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában.

 

Nem lesz címvédés a férfiaknál! A tavalyi bajnok Colosseum ugyanis feloszlott, így a 2017-es bajnoki ezüstérmes Victor BLE várhatja a legjobb előjelekkel a sorozatot. A nőknél a Tisza-Szeged kezdi meg címvédőként a küzdelmeket.

Az első fordulóban nem lesz ott a tatabányai együttesben a Világjátékokat is megjárt Farkas Balázs, aki a múlt heti berlini sikere után ezen a hétvégén is Németországban lép pályára. Farkas legutóbb megnyerte élete első PSA-tornáját, miután az 5000 dollár összdíjazású versenyen nem talált legyőzőre, az előttünk álló hétvégén pedig a német csapatbajnokságban ragad majd ütőt.

A magyar csapatbajnokság következő fordulója jövő év elején lesz.

0 Tovább

Barka Emese a Duna Arénában sárkányhajózott

Barka Emese sárkányhajóba ült. A világbajnoki- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó a hétvégén ugyanis részt vett a Vizesgálán. A Duna Arénában megrendezett vízisport-fesztiválon Barka többek között a cselgáncsozó Ungvári Miklós és a vízilabdázó Drávucz Rita társaságában lapátolt.

 

„Nagyon kíváncsi voltam a sárkányhajóra, ugyanis mindeddig nem volt szerencsém kipróbálni ezt a sportot, de nagyon élveztem. Ráadásul illusztris társaságban lapátolhattam, és fantasztikus hangulatot varázsolt a közönség a Duna Arénába” – mondta Barka Emese, aki már tud örülni a budapesti vb-n szerzett bronzérmének.

„Most, hogy eltelt pár hét, másképp látom a vb-szereplést. Ahogy véget ért a versenyem, csalódott voltam, de most már tudom, hogy egyike vagyok azoknak a sportolóknak, akik minden idők legjobb birkózó-világbajnokságán dobogóra állhattak, és nagyon büszke vagyok” – összegzett Barka Emese.

A Budapesten harmadik helyen záró Barka Emesének ez volt a harmadik vb-bronza. Ezenkívül az Európa-bajnokságokon összesen négyszer állhatott fel a dobogó harmadik fokára, 2015-ben Bakuban pedig Európa-játékokat nyert.

Fotó: Szabó Kriszta

0 Tovább

Táncsport – Két vb-döntős hely

Mindkét magyar formáció világbajnoki döntőt táncolt! A Pécsett megrendezett Standard Táncok Formációs Világbajnokságán a szentesi Szilver TSE és a házigazda Szigo KTSE csapata képviselte Magyarországot. A Szilver az ötödik, a Szigo pedig végül a hatodik helyen fejezte be a világbajnokságot. Az aranyérmet az orosz Vera Tyumen Standard Team nyerte meg az ugyancsak orosz Triumph Ufa és a német Braunschweiger TSC előtt.

 

Közben eldőlt, hogy táncsportban jövőre újabb világbajnokságot rendezhet Magyarország. A Savaria Nemzetközi Táncfesztivál főversenyeként Senior I. Tíztánc Világbajnokságnak ad otthont Szombathely jövő júniusban.

„Sporttörténelmi lesz ez a vb, ugyanis Magyarország egyik legrangosabb táncfesztiválja még korábban soha nem adott otthont világbajnokságnak. Bízom benne, hogy a Szánthó Péter, Juhász-Szánthó Szilvia páros jövőre is döntőbe tud jutni ezen a világbajnokságon. 2019-ben lesz az 54. Savaria, ami azt jelzi, hogy Európa egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező táncversenye, amely jövőre Latin World Open megmérettetésnek is a helyszíne lesz a vb mellet, sőt rangos nyílt versenyeket is rendeznek, remélhetőleg minél több tehetséges magyar páros részvételével” – nyilatkozta Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke.

0 Tovább

Teke BL – Csak a zalaiaknak jött ki a lépés a nyolcaddöntő első meccsén

Csak a Zalaegerszeg tudott nyerni a Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntők visszavágóit december 8-án rendezik meg.

 

A legrangosabb európai kupasorozatban a nyolcaddöntők első meccseit bonyolították le. A nőknél egy csapat érdekelt a BL-ben, a Rákoshegyi VSE a cseh Slvovan Rosice otthonában szenvedett 5-3-as vereséget. Ugyanilyen arányban kapott ki a férfiaknál a Szegedi TE is, a Tisza-partiak a házigazda Neumarkt győzte le, míg a Répcelak 6-2-es vereséget szenvedett a Maribor otthonában.

Egyedül a Zalaegerszegi TK kezdte sikerrel saját párharcát, a zalai férficsapat hazai pályán a német Bamberget győzték le 6-2-re.

A párharcok visszavágóit december 8-án rendezik meg.

0 Tovább

Nagyszerű magyar dartsos szereplés Prágában

Három dobogós helyezést is elértek a magyarok a Prágában megrendezett rangos nemzetközi darts versenyen – adta hírül a Magyar Darts Szövetség. A csehországi A-kategóriás, világranglista pontszerző tornán a felnőtteknél a Harsányi Enikő-Csombok Krisztina páros a harmadik helyen végzett. Az ifjúságiaknál Kovács Tamara megnyerte a lányok egyéni versengését, míg a fiúknál Katona Bence harmadik lett.

 

A  24. Cseh Open népszerűségét jelzi, hogy több mint 800-an(!) vettek részt a 15 ezer euró összdíjazású versenyen, ahol a WDF darts világszervezet világranglista pontjaiért is harcoltak az indulók. A magyarok rekordlétszámban utaztak el Prágába: 113 férfi és 15 női játékos állt dartstábla elé.

A felnőtteknél nagy sikert ért el Harsányi Enikő és Csombok Krisztina, akik egészen az elődöntőig meneteltek, így végeredményben harmadikok lettek. A férfi párosok hatalmas mezőnyében (250 duó indult!) a Strbik-Balló és Balogh-Thám kettős jutott a legtovább, mindkét egység a 17. helyen zárt.

Férfi egyéniben Takács Gábor, Rucska József és Jenei Gábor a legjobb 64-ig jutott az óriási mezőnyben – ami a 33. helyezést jelentette számukra –,  míg a hölgyeknél Csombok Krisztina és Fekete Nóra végzett a legelőrébb, ők 17-dikek lettek.

Folytatódott ifjúsági dartsosaink hagyományosan jó prágai szereplése Prágában, ahol nem tört meg a magyar dominancia a lányoknál. Az elmúlt négy évben mindig Czipó Vivien diadalmaskodott, most az ő távollétében Kovács Tamara győzött a 18 éven aluli lányok között. A fiúknál Katona Bence elődöntőt játszott, ezzel egy harmadik helyet érdemelt ki.

0 Tovább

Kultúra-zene-fesztivál VOLT Fesztivál - Slipknot, Slash, Robin Schulz, LP is lesz

A Slipknot, a Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators, Parov Stelar, Robin Schulz és LP is koncertet ad a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban.

 

A négynapos rendezvény 2019-ben június 26-tól 29-ig tart. A nyitónapon a nagyszínpad a rockereké: a fő műsorszám a kilenctagú amerikai metálegyüttes, az 1995 óta működő Slipknot koncertje, előtte a jövőre 30. születésnapját ünneplő Tankcsapda is zenél - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
    A legismertebb Guns N' Roses-dalok is elhangzanak a fesztivál második napján, 2019. június 27-én, amikor a GN'R gitárosa lép fel saját zenekarával, a Slash ft. Myles Kennedy & The Conspiratorsszel. A csapat idén ősszel adta ki legújabb, Living the Dream című lemezét, de a koncerten minden bizonnyal felhangzik a GN'R számos ismert száma, köztük a Paradise City, a Welcome to the Jungle vagy a You Could Be Mine.
    A VOLT történetében többször adott már emlékezetes koncertet Parov Stelar csapata, amely jövőre visszatér. Az osztrák elektro-szving előadó (eredeti neve Marcus Fuereder) napjainkra a legnagyobb fesztiválokat is meghódította, legutóbb tavaly jelentetett meg lemezt The Burning Spider címmel.
    Szintén eljön jövőre Sopronba a népszerű német dj-producer, Robin Schulz, akárcsak a három évvel ezelőtt Lost on You című slágerével ismertté vált amerikai dalszerző-előadó, LP (Laura Pergolizzi). A VOLT-szervezők a hazai színtér szereplői közül Rúzsa Magdi, Majka és a Ők, valamint a Punnany Massif 2019-es koncertjét is bejelentették.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum