Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a 17. Fitparádé!

Másfél évtizedet kellett várni arra, hogy újra IFBB PRO versenyek lehessenek Magyarországon. Az pedig nem kérdés, hogy erre a 17. Fitparadén kerülhet sor, hiszen utoljára a debrecenin rendeztek hasonlót – hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

fitparádé

A kétnapos nemzetközi multisport fesztiválon október második hétvégéjén ismét sporttörténelmet írnak a szervezők. A tavalyin először nyerhettek összesen 7 profi kártyát az IFBB Pro League testépítő és fitnesz kategóriáiban a legkiválóbb amatőr versenyzők. Ezúttal azonban akik megnyerik az IFBB Pro Card-okat, azok vasárnap már bizonyíthatnak is a férfi Bodybuilding és női Bikini Pro Show-kon a profik között. A Fitparade IFBB Pro Grand Prix a sportágak legrangosabb versenyére, a Las Vegasban megrendezendő Joe Weider’s OLYMPIA-ra kvalifikál.

A legnépszerűbb edzőtermi-, erő- és ügyességi sportokra épül a Fitparádé koncepciója. 2005-ben nyitottak a tömegsportok irányába, prevenciós célzattal, a fiataloktól az idősekig minden korosztálynak mutatva alternatívát az egészséges életmód felé, számos sportággal ismertetve meg a látogatókat. Több sportági szövetség rangos magyar és nemzetközi bajnokságait foglalja magába a Fitparádé, ahol nemzetközi- és hazai sportikonok népszerűsítik az erő-, esztétikai-, állóképességi és ügyességi sportokat. A kétnapos multisport fesztivál keretében show-elemekkel, egészséges életmódra épülő kiállítással és gyerek versenyekkel (vízilabda bajnokságok, háromtusa kupa), valamint regisztráció ellenében a kerületi családok számára szervezett ingyenes szabadtéri gyerek- és családi programokkal színesítik a sportversenyek és bemutatók széles skáláját. A MoM Sport kertjében lévő szabadtéri gyerekzónában drón röptetéssel, arcfestéssel, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal, lego sarokkal, lufi hajtogató bohóccal várják a családosokat.

A Fitparádé® szombati napján pénzdíjas testépítő és fitnesz versenyek lesznek, a vasárnapi rendezvénynapon pedig a hét IFBB Profi Kártyáért zajlik a küzdelem a nagyszínpadon a Fitparade Classic-on, majd külön esti program keretében a Fitparade IFBB Pro Grand Prix-n a profi testépítés és bikini sportágak legjobbjai lépnek színpadra az Olympia kvalifikációért.

A rendezvény közkedvelt nemzetközi programjai mellett, mint a Louie Koncz Classic és a FitModel World, a XVI. Judgement Day szkander Világkupa, de lesz bothúzás és erőemelés is. A MALESZ Magyar Bajnokságon a rúdsport és karika szakágak dobogósai kvalifikálnak a POSA világbajnokságra.

A Fitparádénak otthont adó MoM Sport a beltéri, a kültéri és a vizes sportok számára egyaránt helyszínként szolgál és ezáltal a világon egyedülálló a programkínálata.

A Fitparádé első napján megrendezik a Fitness Csillagok Díjátadót. A díj alapítója Papp Gábor, a Sport&Move tulajdonosa és Buranits Ildikó, a Fitparádé promotere, főtámogatója pedig a Fitrádió. Négy díjat adnak át, ezek a Mr. Motiváció, a Női Karrier Díj, a Férfi Karrier Díj és az Életmű Díj.

A Fitparádé 2017-ben elnyerte Rendezvény-Esemény kategóriában a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt Díját, 2016-ban és 2015-ben pedig Márkaépítés kategóriában Országos KKV Marketing Gyémánt Díjat kapott. A multisport fesztivál rendezője Buranits Ildikó, akit korábban az év sport promoterének választottak. Sztárvendég: Timea Majorova fitnesz ikon.

Részletes programinformáció: www.fitparade.huwww.facebook.com/Fitparade

0 Tovább

Győzelemmel hangolt a vb-címvédésre Rákóczi Renáta

Aranyéremmel utazik haza a kick-box Skandináv Openről Rákóczi Renáta, aki novemberben profi világbajnoki címét szeretné majd megvédeni a ringben. A legjobb tatamis versenyzők a hétvégén a Cseh Openen jeleskedtek, ahol Veres Richárd és Busa Gabriella is duplázni tudott – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


Különleges hely Norvégia Rákóczi Renáta számára, hiszen a 32 éves kick-boxos tavaly szeptemberben ott hódította el a ringben kiütésre menő full-contact szabályrendszer 55 kg-os súlycsoportjának profi világbajnoki címét. A Titán SE sportolója a hétvégén az Oslóban megrendezett Skandináv Openen lépett kötelek közé, ahol a 60 kilós súlycsoport döntőjében 3-0-ra nyert a norvég Celik ellen.

"Azt gondolom, hogy jó felkészülésen vagyunk túl. A mostani verseny egy állomás volt a novemberi címvédés előtt, a szereplés pedig nagyon jó előjel" – nyilatkozta Rákóczi Renáta.

A kick-box tatamis szakágainak – pointfighting, light-contact, kick-light és zenés formagyakorlat – versengéseit rendezték Prágában. A Cseh Openen remekeltek a magyarok: az első helyen végeztek az éremtáblázaton, még a házigazdákat is megelőzve.

A felnőttek között 13 aranyat is begyűjtöttek a magyar kick-boxosok. Ebből kettő a többszörös világ- és Európa-bajnok Veres Richárd nyakába került, aki a pointfightingban súlycsoportjának megnyerése mellett a csúcsversenyszámnak számító nyílt kategóriában, a Grand Championban is első lett. Szintén kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára Busa Gabriella. A jogi doktori címmel rendelkező kick-boxos hölgy a 60 kg-ban megnyerte a light-contact és a kick-light szabályrendszerek küzdelmeit is.

Egyéniben nyert még Hidvégi Nándor, Bálint Martin, Veres Alex, Imre Tamás, Csikós Péter, Szabó Dorina, Szachán Bolivár és Tóth Vanessza, valamint aranyérmet szerzett a Halker-Király Team pointfighting csapata is.

Eredmények:

Skandináv Open:

Full-contact:
Nők: 60 kg: 1. Rákóczi Renáta

Cseh Open:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Hidvégi Nándor
63 kg: 1. Bálint Martin
69 kg: 1. Veres Richárd
79 kg: 1. Veres Alex
89 kg: 1. Imre Tamás
+94 kg: 1. Csikós Péter
Grand Champion: 1. Veres Richárd
Nők:
Grand Champion: 1. Szabó Dorina
Csapat: 1. Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:
89 kg: 1. Szachán Bolivár
Nők:
50 kg: 1. Tóth Vanessza
60 kg: 1. Busa Gabriella

Kick-light:
Nők:
60 kg: 1. Busa Gabriella

0 Tovább

Magyar fallabdás ezüstérmek Svédországból

Két magyar fiatal is a második helyen végzett a Malmöben megrendezett Nordic Junior Open elnevezésű rangos squash versenyen. Az U19-es korosztályban a lányoknál Chukwu Hannah, míg az U13-as fiúk mezőnyében Sáli Barnabás nyert ezüstérmet.


A 16 éves Chukwu Hannah az eggyel idősebb korosztályban, a 19 éven aluliak között indult. A pár hónapja a felnőtt magyar bajnoki címet is megszerző tatabányai tehetség négy győzelemmel jutott a döntőbe, ahol rendkívül szoros mérkőzésen, 3-2-re maradt csak alul az első kiemelt svájci Allinckx ellen.

"Felkészülten, intenzív edzések után érkeztem a versenyre, a célom a dobogó volt. Ötödik kiemeltként a döntőig viszonylag kiegyensúlyozott játékkal meneteltem. Ott a svájci lány az európai U19-es ranglista vezetője volt, tudtam, hogy kemény mérkőzés vár rám. Szoros négy szett után következett a mindent eldöntő ötödik, amelyben ellenfelem három ponttal bizonyult jobbnak. Felemás érzéseim vannak, mert úgy gondolom, hogy pontosabb játékkal és jobb stratégiával benne lett volna a meccsben a győzelem, azonban örülök, hogy ezüstöt hozok haza, hiszen a cél a dobogó volt" - értékelte teljesítményét Chukwu Hannah.

Sáli Barnabás a selejtezők során az első kiemeltet is legyőzve került a 13 év alatti fiúk versenyének döntőjébe, és végül a második helyen rangsorolt francia Diettől kapott ki.

Az U13-as lányoknál Juhász Nóra 6. lett, míg a az U17-es fiúk között Simon Dániel a 24. helyen végzett.

0 Tovább

Tekesport – Európa Kupát nyert a Rákoshegyi VSE

A magyar tekecsapatok ismét bizonyították, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak.

Az Európa Kupának idén a horvátországi Varasd adott otthont, ahol a nőknél a Rákoshegyi VSE imponáló magabiztossággal aranyérmet nyert. A magyar csapat a fináléban a német SV Pöllwitz együttesét győzte le 5-3-ra. Ugyanitt a férfiaknál a Répcelaki SE 6. lett, ezzel kiharcolta a Bajnokok Ligájában való indulás jogát.

Az NBC Kupát ugyancsak Horvátországban rendezték meg, Slavonski Brod volt a házigazda, ott a férfiaknál a Zalaegerszegi TE ezüstérmes lett. A Ferencvárosi Torna Club férfi együttese 8., az Ipartechnika Győr SE női csapata a 6., míg a Balatoni Vasas SE női gárdája a 10. helyen zárt.

A Világkupa küzdelmeit a német Ludwigshafenben bonyolították le. Németországban a férfiaknál és a nőknél is a bronzmeccsen voltak érdekeltek a magyarok. A Szegedi TE férficsapata egy végtelenül kiélezett találkozón három fával nyert a szlovák Podbrezova ellen. A nőknél a ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg a negyedik helyen zárt, miután a bronzmeccsen kikapott a cseh KK Slovan Rosice csapatától.

Pintyőke Marcell, a Magyar Teke Szövetség elnöke úgy látja, ebben az idényben is meghatározóak lesznek a magyar csapatok. „A nemzetközi kupák abból a szempontból is izgalmasak, hogy ilyenkor derül ki, melyik együttes hogy tudott erősíteni a felkészülés időszakában. Büszke vagyok a magyar csapatokra, mert ismét kiderült: Európa legjobbjai között vannak a mieink. Nem beszélve azokról a magyar idegenlégiósokról, akik nemzetközi csapatokat erősítenek, és ott is meghatározó játékosokká tudtak válni.” – mondta az elnök. 

0 Tovább

Herczig Norbert fia megnyerte az országos bajnokságot rallycross-ban!

Herczig Patrik megcsinálta! A fiatal autóversenyző országos bajnoki címet szerzett a felnőttek között a Rallycross Országos Bajnokság Super 1600-as kategóriájában.

Herczig Norbert fia, Herczig Patrik eltökélten vágott neki az idei szezonnak. Édesapja közben a rali Európa-bajnokságon indult, így többek között a minden eldöntő RabócsiRingen megrendezett futamon sem tudott ott lenni. 

„Küzdelmes, és egyben pontszerző Ciprus Ralin vagyunk túl, de ami ennél is érdekesebb: a fiam Patrik megnyerte a Rallycross Országos Bajnokság Super 1600-as kategóriáját. Fantasztikus a 21. századi technika. A kislányom jóvoltából videohívásban voltunk, így Ciprusról a fiam döntő futamát élőben szurkolhattam végig. Éppen a cél ceremónia felé tartottunk és könnybelábadt a szemem, ahogy a telefonon láttam: Patrik megnyerte az országos bajnokságot” – mondta Herczig Norbert, aki hozzátette: nem tudják még, hogy a fia milyen sorozatban folytatja.

„Patrik nagyon szeretne a rali vonalon tovább versenyezni. Ettől én ugyan óva inteném, de nagyon eltökélt”- nyilatkozta Herczig Norbert, a fia ralicross-os sikerei után.

0 Tovább

Több magyar páros is aranyérmet szerzett a Kistelek Openen

Sikeres volt a 16. Kistelek Open. A rangos nemzetközi táncversenyen több számban is magyar győzelem született. A Csongrád megyei kisvárosnak, illetve a rendező PRO Art Táncstúdiónak az idei open főpróba volt a jövő évi világverseny előtt. 2020-ban ugyanis Kistelek ad otthont az U21-es Standardtáncok Világbajnokságának.

Zsom Olivér szerint elégedetten utazhattak haza a nemzetközi, és a magyar párosok.

„Igyekeztünk valami újat csinálni. Az eddig megszokott díszletet alaposan felújítottuk, valamint a profi fény- és hangtechnika igazán emlékezetessé tette a 16. Kistelek Opent. Nem beszélve a rangos nemzetközi mezőnyről. Magyar szempontból jó eredmények születtek, többek között az International Latin Opent Miha Zerjav és Karcagi Laura megnyerte, mint ahogy aranyérmes lett az U21-ben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint Novák István és Sebesi Daniella. Előbbi duó a stadardtáncok versenyében, utóbbi pedig latintáncokban végzett az élen.” – összegzett Zsom Olivér, a PRO Art Táncstúdió elnöke.

0 Tovább

Kick-boxos érmek Belgiumból és Csehországból

Veres Alex ezüstérmet nyert a Beverenben megrendezett kick-box világkupán. A tavaly óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert WAKO világszervezet legrangosabb sorozatának belgiumi állomásán Nagy Henrietta a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Bronzéremmel térhetett haza a prágai K1 World Grand Prix-ról Habash Antoine is – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A májusi budapesti világkupán két bronzéremig jutó Veres Alex négy győztesen megvívott csatával Belgiumban egészen a döntőig menetelt a pointfighting szabályrendszer 79 kg-os súlycsoportjában, ahol végül ezüstérmet nyert.

A szintén a csepeli Halker-Király Team csapatát erősítő Nagy Henrietta harmadik lett a +70 kg-os női mezőnyben.

A legjobb magyar ringesek ötfős csoportja a Prágában lebonyolított WAKO K1 World Grand Prix-n szerepelt.

A felnőtt férfiaknál a 2017-es budapesti vb-n győztes Habash Antoine a 63.5 kg-os súlycsoportban egy 3-0-ás diadal után a döntőbe jutásért kikapott az orosz Mihajlovtól, így ezúttal bronzérmet szerzett.

Jóni Máté 67 kg-ban és a nőknél az 52 kilós Zsiga Melinda az ötödik helyen végzett.

A junioroknál az augusztusi győri utánpótlás kick-box Eb-n aranyérmes Pálfi Viktória az 56 kg-os lányok között második lett, miután két nyertes küzdelmet követően a fináléban 2-1-re alulmaradt a cseh Stanoeva ellen.

0 Tovább

Szkander - 17 országot előztek meg a magyarok

Magyarország megnyerte a csapatversenyt a Swiss Openen. Az Amriswilben megrendezett rangos viadalon 18 ország legjobbjai vettek részt. A magyarok mögött Németország végzett, megelőzve a svájci válogatottat.

A magyar válogatottban  több olyan versenyző kapott helyet, akik az októberi világbajnokságra készülnek. Előtte megrendezik a magyarországi Világkupát. A Judgement Day-nek Budapest ad otthont október 11-én és 12-én. Az év főversenye a konstancai világbajnokság lesz, amely október 26-án kezdődik.

A Swiss Openen a csapatversenyen kívül egyéniben 9 aranyérmet szereztek a magyarok, emellett 2 ezüstöt és 4 bronzot gyűjtöttek.

Dóró Zsolt szövetségi kapitány elmondta, meglepően jól szerepelt mindenki Svájcban. „Ez egy állomás volt a vb-re való felkészülés során. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy mindenki kitett magáért. Különösen a csapat arany figyelemre méltó” – hangsúlyozta Dóró Zsolt.

0 Tovább

Pontszerzőként zártak Herczigék Cipruson

A tavalyi 3. hely után idén hatalmas balszerencse sújtotta a MOL Racing Team párosát, Herczig Norbertet és Ferencz Ramónt a Rally Európa-bajnokság ciprusi futamán. A pénteki kvalifikáción a magyar páros a 3. helyet szerezte meg, de egy engedély nélkül rossz helyen tartózkodó csapattag miatt 2 perces időbüntetést kaptak, így szombaton csak a 33. helyről kezdhették meg a versenyt. Ennek ellenére szombaton hatalmasat autózva, 24 helyet javítva, a 9. helyre jöttek fel.

„Az időbüntetés miatt borult a gumitaktikánk, így a legkeményebb keveréket választottuk, hogy ne kapjunk defektet. Ezeknek a gumiknak persze nem volt olyan jó a tapadásuk, de ennek ellenére negyedik-ötödik időket autóztunk.” – kezdte beszámolóját Herczig Norbert, aki az időbüntetés nélkül a szombati napot a 4. helyen zárta volna, mindössze 3 másodpercre a dobogótól.

„Vasárnap aztán én hibáztam, a második gyorsaságin elmértem egy féktávot, lecsúsztunk az útról, nekimentünk egy fának, amelynek következtében eltörött a bal első féltengely, és több mint 20 km-t három kerék hajtással kellett megtennünk. A Volkswagen Polo GTI R5 megerősített futóműve szerencsére kibírta ezt a „kalandot”, és miután a csapat megjavította az autót, a 12. helyről előre tudtunk jönni a 10. helyre, így 1 pontot szereztünk Cipruson.” – tette hozzá a pilóta.

„Úgy tűnik idén nem akar összejönni semmi, pedig ugyanolyan tisztességesen készülünk minden futamra, mint korábban. Persze nem adjuk fel, szűk másfél hónap múlva jön az EB zárófutama a Nyíregyháza Rally, ahol támadunk!” – mondta Herczig, akinek azért volt oka az örömre is a hétvégén.

„Miközben egy ciprusi autópályán haladtunk a céldobogó felé, hívott a kislányom és élőben közvetítette, ahogyan a fiam, Herczig Patrik az Rallycross Országos Bajnokság máriapócsi futamán megnyerte a S1600-as kategóriát, és így magyar bajnok lett.” – fejezte be mosolyogva a Mol Racing Team pilótája.

0 Tovább

Utánpótlás szumó Eb: Végh Artúr egy arannyal és egy bronzzal zárt

Véget ért az utánpótlás szumó Európa-bajnokság Szigetszentmiklóson. A magyar válogatott eredményes kontinensbajnokságot zárt, miután a nemzeti csapat tagjai 8 aranyat, 9 ezüstöt és 16 bronzérmet szereztek.

A zárónapon Végh Artúr a 100 kilósok között Európa-bajnok lett, ezüstérmet szerzett Berregi Bernadett a +75 kilogrammos mezőnyben, míg három bronzéremnek is örülhettek a magyar szurkolók. A dobogó harmadik fokára állhatott fel Szilágyi Erik (80 kg), Pintér Zoltán (90 kg), valamint Végh Artúr a súlycsoportjában megszerzett aranyérem után a nyílt kategóriában lett bronzérmes.

 A háromnapos Európa-bajnokságon a kontinens 400 legjobb fiatal szumósa vett részt.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum