Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Európai olimpiai birkózóverseny – Tatán készülnek legjobbjaink

Tatán hangolódnak a budapesti olimpiai kvalifikációs versenyre a magyar birkózók. Jelenleg a kötöttfogású válogatott a fővárosban készül, de a március 19. és 22. között Budapesten megrendezendő olimpiára kvalifikáló európai viadal előtt a Tatai Olimpiai Központban készülhetnek legjobbjaink.

A római Európa-bajnokságot többek között Lőrincz Tamás és Korpási Bálint is kihagyta, helyette Kubában edzőtáboroztak és versenyeztek.

„Nagyon hasznos volt a kubai túra. Remek ellenfelekkel készülhettünk” – mondja Korpási Bálint, aki a budapesti rangos viadalon 67 kilogrammban lép szőnyegre a tokiói kvótáért.

„Az utóbbi években folyamatosan figyeltem a súlycsoport mezőnyét. Igyekeztem a súlyomat is úgy hozni, hogy végül a lehető legkevesebbet kelljen majd fogyasztanom” – emelte ki Korpási Bálint, aki a legutóbbi kubai hagyományos nemzetközi versenyen győzni tudott a ’régi súlycsoportjában’, azaz a 72 kilósoknál.

A 77 kg-ban a világbajnoki címvédő és olimpiai kvótás Lőrincz Tamás ezüstig jutott Kubában. A világklasszis kézsérülése miatt lépett akkor vissza a döntőtől. „Az ujjam sérült meg, és nem akartam kockáztatni. Most már minden jól alakul. A tatai edzőtáborban az lesz a jó, hogy egy ütős nemzetközi mezőny jön majd össze.” – tette hozzá Lőrincz Tamás, aki arra utalt, hogy 16 országból több, mint 110 versenyző készül a mieinkkel együtt.

0 Tovább

Lábtoll-labda: díjazták a tavalyi legjobbakat

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség február 22-én Újszászon az év első felnőtt versenyén köszöntötte az elmúlt év korcsoportonkénti legjobbjait és a versenyszámonkénti ranglisták 1-3. helyezettjeit.

2019-ben az év lábtoll-labdázói: Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) és Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)

Herczeg Gábor 15 éves játékos pályafutása során harmadik alkalommal lett az év játékosa. Az ifjúsági korú, vb bronzot is szerző Vachal Krisztina második alkalommal érdemelte ki az év lábtoll-labdázója megtisztelő címet.

2019 korcsoportos legjobbjai:

 A legjobb ifjúsági játékosok: Galambos László (Újszászi VVSE) és Vachal Krisztina (Újszászi VVSE)

 A legjobb serdülő játékosok:

 Varga-Nagy Bálint (Újszászi VVSE), Buki Napsugár (Pusztaszer PISZE SE) és Horváth Lili (Cserszegtomaji SK)

 A legjobb gyermek játékosok:

 Kulcsár Zalán (Újszászi VVSE) és Gumhert Noémi (Cserszegtomaji SK)

 A legjobb szenior játékosok:

 Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és Pelczer-Földi Nikoletta (Újszászi VVSE)

A versenyszámonkénti értékelésben  mind a hét számban az Újszászi VVSE versenyzői bizonyultak a legjobbnak.

Az újszásziak a 2020-as évet is jól kezdték, mert a Reálspedíció Kupa mind a négy versenyszámát megnyerték.

Reálspedíció Kupa, eredmények:

Férfi csapat (14): 1. Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Takács Zoltán, Tóth Gábor (Újszászi VVSE), 2. Farkas Balázs, Horváth Gergő, Lukács Benedek (Nagykanizsa ZSE), döntő: 16-21, 21-18, 21-17, 3. Csák Dávid, Kökény Zoltán, Kökény Martin, Lakatos Zoltán (Újszászi VVSE)

Férfi egyéni (35): 1. Herczeg Gábor (Újszászi VVSE), 2. Tóth Gábor (Újszászi VVSE), döntő: 21-15, 11-21, 21-14, 3. Németh Mátyás (Pusztaszer PISZE SE) és Horváth Gergő (Nagykanizsa ZSE)

Női csapat (10): 1. Farkas Lilla, Kovács Evelin, Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), 2. Horváth Orsolya, Németh Barbara, Szabó Luca (Pusztaszer PISZE SE), döntő: 21-11, 21-19, 3. Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK)

Női egyéni (17): 1. Farkas Lilla (Újszászi VVSE), 2.Vachal Krisztina (Újszászi VVSE), döntő: 15-21, 21-11, 16-21, 3. Németh Barbara (Pusztaszer PISZE SE) és Szaszkó Dorka (Újszászi VVSE)

(A képen az Újszászi VVSE díjazott versenyzői láthatók, fotó: Tánczos Krisztina)

0 Tovább

Új csapat dolgozik a magyar autósportos sikerekért

Megalakult a Nagy Norbi Racing Team! A WTCR-dobogós magyar autóversenyző elsősorban fiatal gokartosokat karol fel, és az a célja, hogy a csapatában olyan segítséget kapjanak a pilóták, amely meggyorsítja a szakmai fejlődésüket.

„Én is gokartosként kezdtem, tudom, hogy milyen nehézségekkel kell gyerekként szembe nézni. A Nagy Norbi Racing Team pont azért jött létre, hogy az ifjú tehetségeket minél hamarabb tovább vigyük a különböző gyorsasági szakágak felé, ezzel is tovább erősítve a magyar autósportot.” – mondta Nagy Norbert, akitől a mentorálás egyáltalán nem áll távol, hiszen a versenyzés mellett eddig is tevékenykedett driver coach-ként, így fiatalokkal és felnőttekkel is foglalkozott.

A budapesti központú Nagy Norbi Racing Team küldetése tehát a tudásátadás. „Minden elkészült arra, hogy elinduljunk életem egyik legfontosabb projektjével, amellett természetesen versenyzőként is ott leszek idén is a pályákon. A tervek szerint több szakágban is szeretnék autóba ülni 2020-ban. A Nagy Norbi Racing Team márciusban jelenti be kiszemeltjeit, és várhatóan akkor tudok pontosat mondani az idei versenynaptáramról is” – tette hozzá Nagy Norbert.

0 Tovább

Magyar kick-boxos aranyeső Szlovákiában

Halmozták az érmeket a magyarok a Pozsonyban megrendezett nyílt szlovák kick-box bajnokságon. A nemzetközi verseny a magyar versenyzők számára több kategóriában is pontszerző viadal volt az év világversenyeire – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség.


A felnőttek mezőnyében Nagy Rita volt a legeredményesebb magyar, aki a tatamis küzdelmek során három aranyérmet is szerzett. A többiek közül Száraz Gergő, Fésű Lajos, Takács Péter, Szabó-Tóth Dávid, Zsarkó Dániel Péter, Vida Balázs és Romero Alícia egyaránt kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A legsikeresebbek a light-contact szabályrendszerben voltak a mieink, ahol a férfiaknál egy kivételével valamennyi súlycsoportban magyar diadal született.

A legjobb magyar kick-boxosok számára a verseny remek főpróba volt a WAKO világszervezet világkupa sorozatának legnagyobb indulói létszámú, egyben legrangosabb állomása, a hétvégén Dublinban sorra kerülő Irish Open előtt. A sorozat második legnagyobb világkupájának a magyarországi számít, amelyet idén május 8-10-én rendez meg Budapesten a Magyar Kick-box Szakszövetség. 


Nyílt szlovák bajnokság, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 3. Buttyán Bence
84 kg: 3. Gruber András
94 kg: 1. Déri Boldizsár
Nők:
55 kg: 2. Bécsi Nikolett
60 kg: 3. Galambos Kira
70 kg: 1. Török Dóra, 3. Romero Alícia
+70 kg: 2. Török Dóra Melinda
Open: 2. Török Dóra Melinda, 3. Bécsi Nikolett

Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő, 3. Didenko Alexander
63 kg: 2. Száraz Gergő
69 kg: 1. Fésű Lajos
74 kg: 1. Kajtár Bence
79 kg: 1. Takács Péter, 3. Pintér Bálint
84 kg: 1. Szmolek Emánuel, 3. Huszár Dominik
89 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid
94 kg: 1. Zsarkó Dániel Péter, 2. Vida Ádám, 3. Szachán Bolivár
+94 kg: 1. Vida Balázs, 2. Vígváry Viktor
Nők:
50 kg: 2. Török Szonja, 3. Bécsi Nikolett
55 kg: 2. Zsilák Viktória, 3. Bécsi Nikolett
60 kg: 1. Nagy Rita
70 kg: 1. Romero Alícia, 2. Fülöp Eszter

Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 1. Száraz Gergő, 2. Didenko Alexander
63 kg: 2. Kokavecz Péter
69 kg: 1. Fésű Lajos, 2. Debre Bence
74 kg: 3. Szabó Márk
79 kg: 1. Takács Péter
84 kg: 2. Huszár Dominik
89 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid
94 kg: 1. Zsarkó Dániel Péter, Vida Ádám
+94 kg: 1. Vida Balázs, 3. Vígváry Viktor
Nők:
50 kg: 3. Tóth Vanessza
55 kg: 2. Zsilák Viktória, 3. Schmidt Zsófia
60 kg: 1. Nagy Rita
65 kg: 1. Nagy Rita, 2. Fülöp Eszter
70 kg: 1. Romero Alícia, 2. Kürti Bonita

Full-contact:
Férfiak:
63,5 kg: 3. Benedek Dániel
67 kg: 2. Buják Tamás
Nők:
52 kg: 3. Kovács Laura Fanni
56 kg: 2. Zsiga Melinda
60 kg: 2. Nagy Rita

K1:
Férfiak:
75 kg: 1. Fábián Kristóf
Nők:
52 kg: 3. Miklós Alexandra
56 kg: 2. Zsiga Melinda

0 Tovább

A visegrádi országok között a magyarok lettek az elsők

A magyarok megvédték címüket a V4-es országok hagyományos utánpótlás szkander versenyén. A Junior Visegrád GP-nek ezúttal a csehországi Nový Jičín adott otthont, ahol a magyar válogatott összesen 12 aranyérmet szerzett. A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő fiatalok ezzel a csapatversenyt is megnyerték, így megvédték címüket a V4-es országok között.

Gratulálok a csapatnak. Huszonhárom fős kerettel utaztunk Csehországba, ahol mindenki jó formában állt asztalhoz. A nemzeti csapatból többen a balatonfüredi kontinensbajnokságra készülnek, így ez egy fontos állomás is volt a fiataloknak” – összegzett Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A 2020-as Európa-bajnokságot május 16. és 24. között rendezik meg Balatonfüreden.

0 Tovább

Tíztánc Magyar Bajnokság 2020 – A Gombkötő-Laskovics duó nyert Szombathelyen

Szombathely adott otthont a 2020-as Tíztánc Magyar Bajnokságnak, amelyen nyolc kategóriában avattak magyar bajnokot, valamint a kerekesszékes freestyle szóló versenyre is sor került.

Felnőtt korosztályban Gombkötő Balázs és Laskovics Petra lett magyar bajnok, a senioroknál három korcsoportban versenyeztek a párosok, itt Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia (senior I), Berta Mihály és Bertáné Nagyfejeő Gyöngyi (senior III), valamint Králik János és Králik Jánosné (senior IV) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az utánpótlásban mindenhol új bajnokot avattak: az ifjúsági korcsoportban Härtlein Ákos és Farkas Gréta Éva, a junior II. korosztályban Kovács Ádám és Faludi Eliza Eszter, a junior I. korosztályban Kosztolányi Elek és Bartók Laura, a gyerek korcsoportban Lepsényi Gábor és Faludi Olívia Zita emelhette magasba a győztesnek járó kupát – áll a tanchirek.info tudósításában. A kerekesszékes freestyle szóló kategóriában Ferenczi Tünde lett aranyérmes.

0 Tovább

TáncSport Bajnokságok 2020 – Emlékezetes versenyre készülnek Szombathelyen

Tizenkét év után ismét Szombathely rendezi meg a Tíztánc Magyar Bajnokságot. Az egyik legösszetettebb táncos műfaj seregszemléjén az ország legjobb tíztáncosai lépnek parkettre, ahol eldől, hogy kik képviselhetik a magyar színeket a 2020-as világversenyeken, azaz a világ- és Európa-bajnokságon.

Tíztáncban az induló párosok latin és standardáncokban is versenyeznek több korosztályban. Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo TSE vezetője, a Tíztánc Magyar Bajnokság főszervezője elmondta: szeretnék emlékezetessé tenni az idei magyar bajnokságot.

A táncsport magyar bajnokságok első állomása nálunk lesz. Igyekszünk minden szempontból sikeres versenyt rendezni. Szombathely a táncsport egyik hazai fellegvára, biztos vagyok abban, hogy az ország legjobb tíztáncosai felejthetetlen versenyt produkálnak majd” – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) Sajtószolgálatának Faludiné Lovas Henriette.

A 2020-as Tíztánc Magyar Bajnokságot február 22-én rendezik meg Szombathelyen, az AGORA Művelődési és Sportházban. 

0 Tovább

Legjobbjait jutalmazta a karate szövetség

Tavalyi kiemelkedő eredményeikért 95 sportolót és szakembert díjazott évértékelőjén a Magyar Karate Szakszövetség. Dr. Mészáros János elnök beszédében hangsúlyozta a sportág hazai fejlődését, amelyeket szerinte a tavalyi sikerek is jeleznek. Az eseményen szerződéseket is aláírtak, amelyek a sportág iskolai oktatását segítik elő.

A visszajelzések alapján minden idők legjobb korosztályos Európa-bajnokságának nevezte Dr. Mészáros János a február eleji budapesti Eb-t, amelyen 52 ország vett részt, a magyarok pedig két arany és három bronz mellett nyolc ötödik helyet is szereztek. A sportvezető bizakodását fejezte ki, hogy magyar versenyző is kijut a nyári tokiói olimpiára, amelynek programján először szerepel a karate.

"Már két és fél éve zajlik az olimpiai kvalifikáció, amelynek fajsúlyos része volt a tavalyi év is. Bízunk benne, hogy a legjobb hazai versenyzők közül lesz, akinek sikerül kivívni a történelmi tokiói részvételt. Az elmúlt hetekben lebonyolított budapesti Európa-bajnokság pedig egyértelművé tette, hogy nagyon jó az utánpótlásunk, így elmondhatjuk, hogy a szintén hazai rendezésű, 2022-es felnőtt világbajnokságra és az azt követő időszakra is megvannak azok a jó versenyzőink, akikre számítani lehet majd. Mindazonáltal el kell ismerni azoknak a versenyzőinknek az eredményét is, értékelni azt a több száz érmet, amelyet a különböző karate stílusok világversenyein szereztek tavaly a magyarok" – mondta a karate szövetség elnöke.

A tokiói részvételre legesélyesebb versenyzők közül jutalomban részesült a tavalyi minszki Európa Játékokon és a felnőtt Eb-n egyaránt bronzérmet nyert Tadissi Martial, az Európa Játékok másik magyar bronzérmese, Hárspataki Gábor, az egyetemi Eb-n diadalmaskodó Nagy Botond és az ott harmadik helyezett Sterck Laura. Szintén a díjazottak között volt az egyetemi Eb-n ugyancsak bronzérmes Klement Kármen, valamint a 2019-es korosztályos kontinensviadalon dobogós helyen végzett Ilankovic Aleksandra, Bárdos Ádám és Nguyen Hoang An. Mellettük elismerésben részesültek az őket felkészítő edzők, csakúgy, mint az elmúlt esztendőben a stílusok világversenyein kimagaslóan szerepelt versenyzők és szakemberek.

Számos sport- és egyéb szervezet vezetője is jelen volt az eseményen, többek között Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, valamint Péterffy Balázs, a Klebersberg Központ szakmai elnökhelyettese.

Az évértékelőn szerződéseket is aláírtak. A Magyar Karate Szakszövetség és a Klebersberg Központ együttműködési megállapodást kötött a karate sportág testnevelési órák keretében való – az elmúlt időszakban már elindult – oktatásáról. Négy szervezet, az MKSZ mellett a Testnevelési Egyetem, a Magyar Diáksport Szövetség és a Honvédelmi Sportszövetség a testnevelő tanárok továbbképzéséről írt alá szerződést: a cél, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak. Ehhez kapcsolódó megállapodást között a Testnevelési Egyetem és a Magyar Diáksport Szövetség is, amelyben az egyetem biztosítja a liszenszet, amely alapján utóbbi részt vehet a testnevelő tanárok továbbképzésében.

0 Tovább

Teke BL – A Szeged kettős győzelemmel bejutott a négyes döntőbe

A Zengő Alföld Szegedi TE ismét ott lesz a világ legjobb négy csapata között. A tekézők Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóin két magyar csapat volt érdekelt a férfiaknál. A Tisza-partiak a hazai siker után a szlovák Podbrezova vendégeként is győztek; a Szeged ezúttal 5-3-ra nyert, így kettős győzelemmel jutott be a Final Fourba.

A Zalaegerszeg győzelemmel búcsúzott. A magyar csapat hazai pályán a Zapresic együttesét fogadta és végül 6-2-re nyert, de mivel az első meccsen a horvátok győztek 7-1-re, így ők jutottak tovább.

Bátor Gábor szerint a magyar teke erejét jól mutatja, hogy két csapatunk is ott volt a Final Four kapujában, és végül a Szeged ott lesz a világ legjobbjai között. A magyar szövetség főtitkára úgy gondolja, hogy ez már egy kiváló eredménynek számít, hogy magyar csapat ismét guríthat a legjobbakkal.

„A Szeged fantasztikus sorozatot tudhat maga mögött. Az elmúlt években rendre ott volt a négyes döntőben. Bízom benne, hogy ezúttal is megállja a helyét a csapat. Gratulálunk a Zalaegerszegnek is a győzelemhez”- összegzett a Magyar Tekeszövetség főtitkára a negyeddöntők után.

A teke Bajnokok Ligája négyes döntőjének a szerbiai Apatin ad otthont.

0 Tovább

Kick-box: dan vizsga és évértékelés

A hétvégén került sor a Magyar Kick-box Szakszövetség idei dan vizsgájára, és az azt követő, évértékeléssel egybekötött díjátadó ünnepségre - adta hírül az MKBSZ.

A fekete öves vizsga a Halker-Király Team edzőtermében került megrendezésre. A vizsgáztatók a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Galambos Péter (VIII. dan) mellett Király István (VII. dan) és Katona Attila (V. dan) alelnökök, valamint Szabó Gábor (V. dan) nemzetközi bíró voltak, a vizsgát pedig Balázs Jácint vezette.

Sikeres vizsgát tett:

Versenyzők:

Nagy Henrietta (Csepeli SzSE) IV. dan
Murvai Lívia (Csepeli SzSE) III. dan
Fésű Lajos (Csepeli SzSE) II. dan
Bálint Zoltán (Csepeli SzSE) II. dan
Rohonczi Jenő (Csepeli SzSE) I. dan
Szabó Dorina (Csepeli SzSE) I. dan
Korpádi Tamás (Csepeli SzSE) I. dan
Habash Antoine Krisztián (Csepeli SzSE) I. dan

Edzők, bírók:

Albert Tibor (Dragon SC) IV. dan
Spáth Zoltán (Árpád DSE) I. dan
Pál Attila (Harcklub RSE) I. dan
Lovász Zoltán (Budaörsi KBSE) I. dan
Balogh Imre (Fontana KBSE) I. dan

A dan vizsga után került sor a 2019. évi felnőtt és utánpótlás világversenyek sikeres versenyzőinek, edzőinek, bíróinak ünnepélyes elismerésére, akik díszoklevélben részesültek a díszvacsorával egybekötött rendezvényen.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum