Testvériesen megosztozott a pointfighting szabályrendszer aranyérmein Veres Roland, Richárd és Alex a Dublinban rendezett kick-box világkupán. A novemberben a NOB által is elismert WAKO világszervezet világkupa sorozatának legnagyobb létszámú és legrangosabb állomásán a felnőtt magyar versenyzők összesen öt arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek. Az írországi viadalra 35 országból több mint 3600 nevezés érkezett.

 



Az öt szabályrendszerben (pointfighting, light-contact, full-contact, K1 és zenés formagyakorlat) Magyarországot 47 versenyző képviselte.

Pointfightingban a három Veres testvér közül Roland nyerte a 63 kg-os, Richárd a 69 kg-os, Alex pedig a 84 kg-os súlycsoport aranyérmét. Szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel a női csapatok mezőnyében a Halker-Király Team háromfős együttese.

 



A kiütésre menő ringes küzdelmek során is avattak magyar győztest: full-contactban az 52 kg-os hölgyek között Busa Gabriella lett aranyérmes.

Második lett a pointfightingos Cselovszki Patrik és Rohonczi Jenő, akárcsak light-contactban Kajtár Bence. A harmadik helyen végzett Korpádi Tamás pointfightingban és Bálint Zoltán light-contactban.

Érdekesség, hogy light-contactban a 35 éven felüliek mezőnyében a magyar válogatott két vezetőedzője is tatamira lépett, sőt példát is mutattak tanítványaiknak: Olasz Attila diadalmaskodott a 79 kg alattiak, a korábbi sokszoros világbajnok Dancsó Zoltán pedig a 79 kiló felettiek mezőnyében.  

Kick-box világkupa, Dublin, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 2. Cselovszki Patrik
63 kg: 1. Veres Roland
69 kg: 1. Veres Richárd
74 kg: 3. Korpádi Tamás
84 kg: 1. Veres Alex
+94 kg: 2. Rohonczi Jenő
Nők:
Csapat: 1. Halker-Király Team

Light-contact:
Férfiak:
74 kg: 2. Kajtár Bence
84 kg: 3. Bálint Zoltán

Full-contact:
Nők:
52 kg: 1. Busa Gabriella