Tovább folytatták sikersorozatukat a magyar tekések. A nőknél és a férfiaknál is volt hazai döntős a zalaegerszegi Világkupán, ahol végül Méhész Anita és Kiss Norbert is ezüstérmet szerzett.

Méhész Anita és Kiss Norbert Fehér László szövetségi kapitány táraságában

A 2013-as Vk-t a horvát Matko Bulka, a nőknél pedig a szlovén Eva Sajko nyerte meg, míg a 13 országot felvonultató viadalon a nemzetek versenyében Magyarország az első helyen zárt.

Kiss Norbert szerint itt nem volt kedvező sorsolás és könnyű ellenfél. „A Világkupáról tudni kell, hogy a sportág krémje elindul itt. Egyenes kieséses rendszer van olyan ellenfelek ellen, akik a legjobbak közé tartoznak. Zsúfolt időszak előtt állunk. Valamikor júliusra tervezhetünk pihenőt, mert a klubkötelezettségeken túl a válogatottal is készülünk a májusi csapat-világbajnokságra, amelyet itt, Zalaegerszegen rendeznek majd meg” – mondta a szegediek világbajnok tekése a Vk-eredményhirdetés után.

A válogatott versenyzők számára az év legfontosabb eseménye a májusi, zalaegerszegi csapat-világbajnokság lesz. Magyarország legutóbb 1988-ban rendezett csapat-világbajnokságot (akkor Budapesten), így érthető, hogy a mostani generáció mindent megtesz azért, hogy a nagy elődökhöz méltó eredménnyel zárja az év versenyét. A vb-re várhatóan május első napjaiban hirdetnek csapatot a kapitányok.