Sporttörténelmi vb-cím akrobatikus rock and rollban! Deli Alex és Bihari Luca világbajnoki címet szerzett a genfi világversenyen. A páros a sportág legmagasabb kategóriájában, main class free style kategóriában nyert, eredményük a Magyar TáncSport Szakszövetség Akrobatikus Rock and Roll szakágának valaha volt legmagasabban jegyzett felnőtt páros eredménye.

A main class contact style mezőnyben fináléba jutott Polyánki Benedek és Flórián Kata, ők végül negyedikek lettek. Main class free style-ban Balla Balázs és Lantos Lilla egész napos kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A döntőben bemutatott akrobatika és lábtechnika koreográfiájuk alapján a világbajnoki 5. helyezést szerezték meg.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke:

„Az akrobatikus szakág 2000-ben került be a Magyar TáncSport Szakszövetség ernyőszervezetébe. Azóta ilyen sikerben nem volt részünk, és előtte sem volt rá példa. Deli Alex és Bihari Luca világklasszis teljesítményt nyújtva érték el a sikert. A szakágban egyébként, főleg formációban folyamatosan voltak vb- és Eb-érmek, de párosban, main class free style-ban sporttörténelmet írt Alex és Luca. Annyit kell tudni, hogy a duó egy éve dolgozik együtt, úgyhogy nagy eredmények várományosai lehetnek”.