Két magyar is a harmadik helyen végzett a - 2020-as olimpiai bemutatkozásra váró - karate sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League idei utolsó, Okinawán megrendezett állomásán. Az eredmények külön értéke, hogy a 67 kg-os Tamás Ferdinánd és a nőknél a 68 kg-ban versenyző Czagány Dóra is még utánpótláskorú. 

 



Hatvanhét ország közel 800 versenyzője lépett tatamira a karate őshazájának tekintett Okinawa szigetén megrendezett világversenyen. A férfiak 67 kg-os súlycsoportjában Tamás Ferdinánd 90 induló között tudott érmet szerezni. A pár héttel ezelőtti korosztályos vb-n a 21 éven aluliak között bronzérmet nyert magyar karatés Japánban is bizonyította jó formáját, öt küzdelmet nyert, és csupán a végső győztes, hazai színeket képviselő Shinoharától kapott ki. Az MTK fiatalja a harmadik helyért 1-0-ra verte a német Urbant. 

Klubtársa, a korábban többszörös korosztályos Eb-érmes Czagány Dóra kellemes meglepetésre állhatott dobogóra. A mindössze 18 éves tehetség első, világszinten is komoly eredményét érte el a felnőttek mezőnyében: három diadallal és egy vereséggel jutott el a bronzmeccsig, ahol 1-0-ra jobbnak bizonyult az olasz Semerarónál.

A két fiatal a rangos eseményen kiharcolt dobogós helyezéssel azt is jelezte, hogy számolni lehet majd velük az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

Karate1 Premier League, Okinawa:

Férfi 67 kg, Tamás Ferdinánd eredményei: 
A 32 közé jutásért: -Kiyuna (japán) 3-0
A 16 közé jutásért: -Kamura (japán) 4-1
Nyolcaddöntő: -Miyamoto 2-0
Negyeddöntő: -Cartelli 1-0
Elődöntő: -Shinohara 1-2
A 3. helyért: -Urban (német) 1-0
 

Női 68 kg: Czagány Dóra eredményei:
A 16 közé jutzásért: -Miyagi (japán) 2-1
Nyolcaddöntő: -Pedersen (dán) 2-3
Vigaszág: 1. forduló: -Kwanwong (thaiföldi) 1-0
Vigaszág, 2. forduló:-Suzuki (japán) 3-0
A 3. helyért: -Semeraro (olasz) 1-0