Május elején Székesfehérvár ad otthont az öttusa Világkupának, amely gyakorlatilag a világbajnokság „tesztversenye” lesz. Kármán Sándor szerint a fehérvári esemény a helyszíneket tekintve is nagyon fog hasonlítani a budapesti világbajnoksághoz.

 

 „Óriási dolog, hogy egy évvel az olimpia előtt Magyarország rendezheti az öttusa vb-t, és emellett lesz egy laser run világbajnokság is. Célunk, hogy a vb-n felhasználandó összes technikát egy nagy nemzetközi eseményen, versenyhelyzetben is tesztelni tudjuk, és erre remek alkalmat kínál a Világkupa, amely rangját tekintve, hasonló erősségű, mint a világbajnokság” – mondta a versenyigazgató.

A szervező bizottság információi szerint Székesfehérváron 32-35 ország 180 versenyzője indul majd. A magyar színeket alapesetben négy női és négy férfi képviselheti, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján 12-12 öttusázó is elindulhat, ez ugyanis a VK összlétszámától függ.

A fehérvári világkupát május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság, aminek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.