A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) főtitkára szerint az idei lendület a 2018-as évre is átmenthető. Holczhauser András a nyolc hazai világversenyt felvonultató évet értékelte a Rádió 1-nek.

 

 

                                                                

A sportvezető elmondta, bár a klasszikus vitorlásszezonnak vége, az élsportolók nem állnak le, edzőtáboroznak, és az év hátralévő részében versenyeken is indulnak. „Szerződéses vitorlázóink, azaz Érdi Mária, Berecz Zsombor, a Vadnai testvérek és a Gyapjas fivérek nemzetközi edzőtáborokban vesznek részt, és többen decemberben is versenyeznek majd”.

 

A sportvezető kiemelte: 2017-ben nyolc nagy világversenyt rendezett Magyarország, emellett összesen 155 hazai viadalon vehettek részt a vitorlázók. „Minden dicséret megilleti a tagszervezeteinket, hiszen sok színvonalas versenyt bonyolítottak le a szövetséggel karöltve.

Kiemelkedik a Finn-világbajnokság. Nagyon pozitív visszhangja volt annak a világbajnokságnak a nemzetközi mezőnyben” – mondta el Holczhauser András, aki megemlítette: 2018-ban négy nagy világversenynek ad otthont Magyarország.

„Úgy gondolom, hogy az a lendület, amit a tagszervezeteinknél a versenyrendezések során tapasztalhattunk, átmenthető a következő évre is” – összegzett a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.