November 18-án 9 és 21 óra között az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Budo és Küzdősportgála, a Terrorelhárítási Központ rendezvénye rengeteg érdekességet tartogat az érdeklődők számára. A BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) ideális helyszínnek ígérkezik a szombati teljes körű programhoz, amelyben egyaránt helyet kapnak a látványos mérkőzések, a leendő magyar olimpikonok, könyvritkaságok, de nem hiányozhat az ügyességi pálya, valamint a toborzópont sem.

A K-1-es szabályrendszerben ringbe lépő Benedek Zsolt nem ismeretlen a küzdősportok szerelmeseinek, az egyenruhás hétköznapi sportolóként is letette már a névjegyét, és a TEK-gálákat is jól ismeri belülről.

„Ez mindig különleges, hiszen nem „csak” egy újabb összecsapás vár ránk, hanem a presztízsért is küzdünk ilyenkor – tárta ki az a TEK-gála ajtaját az olvasók előtt Benedek Zsolt, aki azt is elárulta, egyelőre nem ígértek be felettesei szabadnapot győzelem esetén, de ezért nem fog kevésbé elszántan küzdeni. – Fontos, hogy jól felkészüljünk, hiszen nem csupán saját magunkat képviseljük ezeken a nagyszerű rendezvényen, de szinte az egész állományt. Azt mindenképpen leszögezném, hogy a meccsek idejére ugyan ellenfelekké válunk, de amint vége a küzdelemnek, kollégaként tekintünk a másikra.”

Benedek Zsolt a kick-boxban van igazán otthon, ennek ellenére a K1 szabályrendszerében is feltalálja magát, és csakis a győzelemben gondolkodik, de beszélt az egyenruha megkövetelte színvonalról, valamint a túl hangos szurkolókról is.

„Nyilván elsősorban az ütéseket és a rúgásokat alkalmazom, de azért a felkészülés végére otthon vagyok a kick-boxban nem alkalmazott technikákban is. Egyébként sem lehet félvállról venni ezeket a gálákat, ugyanis ilyenkor a Terrorelhárítási Központot is képviseljük, sőt elsősorban azt. Ha az emberek azt látják, hogy felkészületlen, ügyetlen emberek vigyáznak a biztonságukra, nem fognak bennünk bízni. Ha azonban saját szemükkel győződhetnek meg róla, hogy talpraesett, kemény legények vigyázzák a biztonságukat, sietnek baj esetén a segítségükre, akkor ők is nyugodtabbak, bíznak bennünk. Az elmúlt héten a budapesti kick-boksz világbajnokságon azt tapasztaltam, hogy a drukkerek valami hihetetlenül jó hangulatot teremtettek, sőt a szerb, orosz, illetve török szurkolók már-már zavaróan hangosak voltak. Nyilván más, amikor én küzdök éppen, olyankor pluszt jelenthet a biztatás, még ha szó szerint minden nem is jut el hozzám meccs közben, de érzékelem a támogatást” – lendült bele a témába Benedek Zsolt.

A K-1, a Kyokushin, a WKF és a Grappling szabélyrendszerben egymásnak feszülő egyenruhások küzdelmei sportszakmailag és látványban is eleve magas színvonalat ígérnek, de a boksztól a thaibokszig szinte minden kategóriában gyakorlott harcos, Görbics Gábor is megküzd majd ellenfelével. Az orosz különleges alakulat, az Alfa tagjainak bemutatója szintén nem mindennapi látványt ígér, a világ egyik legkeményebb alakulatának tagjai alighanem tudnak szépet és újat mutatni minden érdeklődőnek. Alighanem minden küzdősportrajongó örül majd a „Vörös Skorpiónak”, azaz a fehérorosz Alekszej Ignasovnak.

Az egésznapos program ráadásul ingyenes, nem kell fizetni a belépőért. A rendezvényen a Bethesda Gyermekkórház javára lehet majd jótékonykodni.