Érdi Mária világbajnoki mezőnyben ezüstérmes lett Portugáliában. Az MVM Zrt. támogatásával versenyző magyar világbajnok a Vilamoura Racing Weeken állhatott fel a dobogó második fokára a 70 hajót felvonultató ILCA 6-os olimpiai osztályban.

A viadalon gyakorlatilag a hajóosztály teljes élmezőnye elindult. A túlnyomórészt erős szelekben megrendezett nyolc futam után Tokió olimpiai bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom szerezte meg az aranyérmet, megelőzve Érdi Máriát és a holland Marit Bouwmeestert.

A 2023-ban többek között vb-aranyat és Eb-bronzot szerző Érdi Mária nem sokat pihenhet az év végén. A sportág világbajnokságát ugyanis már januárban megrendezik. Az argentin Mar del Plata városában indulnak a világ legjobb vitorlásversenyzői, köztük az ILCA 6-os hajóosztály vb-címvédője, Érdi Mária. A világverseny január 3. és 10. között lesz. Arra a vb-re a magyar klasszis már december 26-án elutazik.

„Nehéz versenyen vagyok túl, végig az élmezőnyben voltam, és örülök, hogy dobogón végeztem. Az előttem álló vb-n először indulok címvédőként. Picit furcsa is kimondani, de ezzel nem szeretnék foglalkozni. Egyszerűen szeretném Argentínában is kihozni magamból a maximumot…” – mondta Érdi Mária.