Sok száz család, több, mint 6000 mozogni vágyó aktív részvételével bonyolították le a 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivált.

A szeptemberi kánikulai melegben a BudaPart-Kopaszi gáton várta a Magyar Szabadidősport Szövetség az érdeklődőket, akik szép számmal vetették bele magukat a sportos forgatagba. Az idei mozgásfesztiválon a családok hétpróbában mérhették össze tudásukat, de ez az esemény nem a versenyről, hanem az önfeledt közös sportolásról szólt.

A 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztivál az idei Európai Sporthét budapesti központi eseménye volt, így Navracsics Tibor az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa nyitotta meg a mozgásfesztivált. A hivatalos megnyitón jelen volt Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára, és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke is. A Kopaszin több élsportolóval találkozhattak a kilátogatók, többek között Imre Géza, többszörös olimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok vívónk is kilátogatott a családjával a rendezvényre. Az Európai Sporthét egyébként szeptember 18-ig tart. Az europaisporthet.hu oldalon több száz hazai sportesemény közül lehet válogatni.

A 18. Coca-Cola Testébresztő Családi Mozgásfesztiválon ezúttal is közel 100 mozgásformát vonultattak fel a szervezők. Nagyon népszerűek voltak a fitnesz rendezvények, a táncos produkciók, a vizes sportok, de az amerikai focit is ki lehetett próbálni, akárcsak a rúdtáncot – többek között.

 Bővebb infók: www.masport.hu és www.europaisporthet.hu

Fotók: Kádár Adrián