Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar aranyérem a spanyolországi karate Eb-n​​​​​​​

Megvédte bajnoki címét a para-karatés Kákosy Olívia a spanyolországi Guadalajarában vasárnap záruló karate és para-karate Európa-bajnokságon. Az épek mezőnyében férfi formagyakorlatban (kata) Nagy Botond egy hajszálnyival maradt le a dobogóról, és végzett az ötödik helyen.

Nehezen megemészthető módon maradt le Nagy Botond arról az Európa-bajnoki bronzéremről, ami a magyar karate történetének első felnőtt formagyakorlat érme lehetett volna a Karate Világszövetség (WKF) Európa- vagy világbajnokságán. A korábban az Eb-ken többször is az éremmeccset vívott magyar katás még soha nem állt ilyen közel az áhított medálhoz, mint most. A harmadik helyért megrendezett mérkőzésen az Ohan Dai formagyakorlatot mutatta be, és erős, színvonalas produkcióját a hét pontozóbíróból négy is jobbnak értékelte, mint török ellenfeléét. Összességében azonban 42.3 tized pontot kapott Duran 42.4 pontjával szemben, így, ha minimális különbséggel is, de végül török riválisa állhatott fel a dobogóra, Nagy Botond pedig ismét az ötödik helyen zárt.

Kákosy Olíviának köszönhetően ugyanakkor az idén sem maradt magyar himnusz nélkül a karate Európa-bajnokság közönsége. Az Eb részeként lebonyolított para-karate kontinensviadalon az értelmileg akadályozottak mezőnyében a korábbi kétszeres Eb-győztes, világbajnoki címvédő magyar lány ezúttal is a legjobbnak bizonyult kategóriájában. Kákosy Olívia a döntőben magabiztosan múlta felül a spanyol Sanchez Rosadót, ezzel továbbra is őrzi azt a különleges rekordját, hogy minden világversenyéről aranyéremmel tér haza.

0 Tovább

Három magyar bronzérem eddig a karate Eb-n

Csatári János, Kárpáti Petra és Szabó Alexandra is a harmadik helyen végzett a para-karatésok között pénteken a spanyolországi Guadalajarában szerdától vasárnapig tartó karate és para-karate Európa-bajnokságon. A három bronz mellett még egy további érem biztos, hiszen Kákosy Olívia döntőbe jutott az értelmileg akadályozottak között. Az épek mezőnyében is összejöhet egy érem, ugyanis Nagy Botond férfi formagyakorlatban a harmadik helyért lép tatamira.

A 48 ország több mint 600 versenyzőjét felvonultató karate Európa-bajnokságon az épek között Nagy Botond szerepelt a legjobban, aki a selejtezők során remekelt, és a nyolc között csoportjában a második legtöbb pontot kapta, amivel ugyan lemaradt a döntőről, de a dobogó harmadik fokára még felállhat, ha a helyosztón legyőzi török ellenfelét.

Közel állt az éremmérkőzéshez a női formagyakorlat csapat (Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda) is, amely végeredményben a hetedik helyet szerezte meg.

Küzdelemben egyéniben Tadissi Martial bejutott a legjobb nyolc közé, és hajszálnyira volt attól, hogy még tovább meneteljen, ám a negyeddöntőben azeri ellenfele az utolsó másodpercekben fordított ellene. Szintén a nyolc között zárt férfi csapatunk (Botos Botond, Csöppü Bence, Dvorák Ádám, Frankó Dániel, György Dániel, Hárspataki Gábor, Tadissi Martial), amely Szlovénia és Anglia legyőzése után a horvátoktól szenvedett vereséget.

A para-karatésok versengése nagyszerű magyar sikereket hozott. Az enyhébben értelmileg akadályozottak között (K21) a férfiaknál a korábbi többszörös vb- és Eb-érmes Csatári János újabb bronzzal gyarapította éremgyűjteményét. A nők között a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő Kákosy Olívia esélyeshez méltón versenyzett, és bejutott a hétvégi fináléba, Kárpáti Petra pedig a korábbi vb- és Eb-ezüst után most a harmadik helyen zárt. A súlyosabban értelmi akadályozottak (K22) mezőnyében Szabó Alexandra a tavalyi kontinensviadalhoz hasonlóan ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhat majd fel az eredményhirdetéskor.

0 Tovább

Érmekért küzdenek szerdától az Eb-n karatésaink

Szerdától vasárnapig Európa-bajnokságon vesz részt a magyar felnőtt karate válogatott. A spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő karate és para-karate Eb-n 48 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira, Magyarországot 28 versenyző képviseli. A kontinensviadalon – amely a magyaroknak az év szuperversenye, az októberi budapesti világbajnokság felé vezető út egyik fő állomása – a hazai szakvezetés érmeket vár sportolóinktól.

Jól sikerült a válogatott felkészülése, egyedül a női csapat formagyakorlatban történt egy szerencsétlen sérülés. Érdekesség ugyanakkor, hogy a vállán megsérült Tóth Vanda helyére a válogatott egyik edzője, a korábbi magyar bajnok Anti Zsuzsanna ugrott be a csapatba.

“Kijelenthetem, hogy így sem gyengült a női együttes, hiszen Zsuzsi tökéletesen ismeri az eddig elvégzett munkát és a csapat működését, és vele a lányok legalább olyan jól fognak teljesíteni, mint eddig”- nyilatkozta Büchler Zsolt szövetségi kapitány, aki optimista az Eb előtt.

“Több potenciál is van a csapatunkban, kérdés, hogy az adott pillanatban ki, mire lesz képes. Eleve két olyan klasszisunk van, mint az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor és tavalyi Világjátékok-ezüst mellett sok más nagyszerű eredménnyel rendelkező Tadissi Martial. Mellettük ott van a tavalyi két Eb-döntősünk, és rajtuk kívül is vannak olyan versenyzőink, akik képesek lehetnek dobogós hely elérésére. Formagyakorlatban is benne van az éremmeccs a mieinkben, és para-karatésaink is rendre érmekkel tértek haza az elmúlt évek világversenyeiről. Összességében három éremre számítok” – jelentette ki a szakvezető, aki hozzátette: a fő cél ugyanakkor az őszi hazai rendezésű vb-n való jó szereplés.

(fotó:Szkotniczky Ákos)

Emlékeztetőül: a tavalyi Eb várakozáson felül sikerült, hiszen György Dániel személyében a sportág történetében először felnőtt magyar Európa-bajnokot ünnepelhettünk, és a végül ezüstérmes Boussebaa Aicha volt az első magyar női karatés, akinek felnőtt Eb-n sikerült a fináléba jutás. A para-karatésok révén pedig három éremnek örülhettünk egy éve, köztük Kákosy Olívia elsőségének.

(fotó:Szkotniczky Ákos)

A spanyolországi Eb-n szerdától péntekig a selejtezőket bonyolítják le, és szombat-vasárnap rendezik a bronzmérkőzéseket, illetve a döntőket.

Európa-bajnokság, Guadalajara, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Csapat: Magyarország (Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő)
Nők: Sterck Laura
Csapat: Magyarország (Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda)
 

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Csöppü Bence
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Frankó Dániel
Csapat: Magyarország (Botos Botond, Csöppü Bence, Dvorák Ádám, Frankó Dániel, György Dániel, Hárspataki Gábor, Tadissi Martial)
Nők:
50 kg: Jakubovics Dalma
55 kg: Baranyi Zsófia
61 kg: Ilankovic Aleksandra
68 kg: Pap Dorottya
+68 kg: Boussebaa Aicha
Csapat: Magyarország (Baranyi Zsófia, Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Pap Dorottya)

Para-karate:
Kerekesszékesek:
Férfiak: Molnár Csaba
Nők: Dobos Réka
Értelmileg akadályozottak:
Férfiak: Csatári János, Miklósics Péter
Nők: Kákosy Olívia, Kárpáti Petra, Szabó Alexandra

0 Tovább

A Magyar Karate Szakszövetség sajtótájékoztatója, 2023. 03.16.

Különleges esztendő a 2023-as a Magyar Karate Szakszövetség életében. A japán eredetű küzdősport hazai történetének 50-dik évfordulóját ünnepli, és a jubileum zárásaként egy minden eddiginél rangosabb esemény házigazdája lesz. Idén ugyanis a sportág történetében először Budapest ad otthont a karate világbajnokságnak, amely ráadásul elképzelhető, hogy a múlt, a jelen és a jövő legnagyobb vb-je lesz. A magyar válogatott számára az egyik fő felkészülési állomás a jövő heti spanyolországi Európa-bajnokság, ahol érmet vár a szakvezetés.

50 év megkoronázása lehet az őszi budapesti karate vb

Ezekben a hónapokban ünnepli a sportág hazai történetének 50 éves jubileumát a Magyar Karate Szakszövetség. A karate nagy utat tett meg a fél évszázad alatt: kezdetben a tiltás jellemezte, majd a tűrésen keresztül jutott el a támogatásig, 2018 óta pedig a kiemelt sportágak egyike.

Magyarországon mára a karaténak több tízezres tagsága van, versenyzőink pedig számos bajnoki címet és érmet nyertek a felnőtt és korosztályos világversenyeken. Ezek közül a legjelentősebb Hárspataki Gábor olimpiai bronzérme, amelyet a sportág ötkarikás bemutatkozásán, a 2021-es tokiói játékokon szerzett.

Az MKSZ világversenyek rendezőjeként is kitett magáért: 2013-ban felnőtt, 2020-ban pedig kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságnak volt házigazdája Budapest. Mindkét esemény nagyszerű sikerekkel zárult, mind a rendezés, mind az eredmények tekintetében. Ugyanez a cél az őszi hazai rendezésű világbajnokságon, amely az MKSZ részéről egyúttal az 50 éves évforduló záróeseménye lesz.

A múlt, jelen és jövő legnagyobb vb-je lehet a budapesti

A Papp László Budapest Sportarénában október 24. és 29. között sorra kerülő világbajnokságot a Karate Világszövetséggel (WKF) és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel (NRÜ) közösen, társrendezőként bonyolítja le a Magyar Karate Szakszövetség.

A magyarországi vb-t követően a WKF megváltoztatja a világbajnokságok rendszerét: eddig minden ország kategóriánként egy versenyzőt indíthatott, ám ezentúl egyéniben csak a 32-32 legjobb vehet részt a vb-n – amely helyekre kvalifikálni kell majd –, és külön világbajnokságot rendeznek a csapat versenyszámokban.

Miután a budapesti lesz az utolsó „nagy” világbajnokság, elképzelhető, hogy részvételi rekordot dönt, méghozzá olyat, amelyet a jövőben sem lehet majd felülmúlni.

A magyar válogatott részéről pedig, érmekben bízik a szövetség vezetése.

Jövő héten Eb-n indulnak legjobbjaink

A hazai világbajnokság egyik fontos felkészülési állomása a jövő héten szerdától vasárnapig tartó spanyolországi karate és para-karate Európa-bajnokság, ahová teljes csapattal, 27 versenyzővel vág útnak a magyar válogatott.

A szakvezetés Guadalajarában is éremszerzésben bízik. A tavalyi Európa-bajnokság remekül sikerült: György Dániel személyében a sportág történetében először felnőtt magyar Európa-bajnokot ünnepelhettünk, és a végül ezüstérmes Boussebaa Aicha volt az első nő, akinek felnőtt Eb-n sikerült a döntőbe jutás. A para-karatésok révén három éremnek örülhettünk egy éve, köztük Kákosy Olívia aranyának.

Európa-bajnokság, Guadalajara, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Csapat: Magyarország (Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő)
Nők: Sterck Laura
Csapat: Magyarország (Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda)
 

Küzdelem (kumite):
Férfiak:
60 kg: Csöppü Bence
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Frankó Dániel
Csapat: Magyarország (Botos Botond, Csöppü Bence, Dvorák Ádám, Frankó Dániel, György Dániel, Hárspataki Gábor, Tadissi Martial)
Nők:
50 kg: Jakubovics Dalma
55 kg: Baranyi Zsófia
61 kg: Ilankovic Aleksandra
68 kg: Pap Dorottya
+68 kg: Boussebaa Aicha
Csapat: Baranyi Zsófia, Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Pap Dorottya

Para-karate:
Kerekesszékesek:
Férfiak: Molnár Csaba
Nők: Dobos Réka
Értelmileg akadályozottak:
Férfiak: Csatári János, Miklósics Péter
Nők: Kákosy Olívia, Kárpáti Petra, Szabó Alexandra

(Válogatott edzéses fotók: Szkotniczky Ákos )

0 Tovább

Két érem a korosztályos karate világbajnokságon

Egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok a törökországi Konyában megrendezett kadet, junior és U21-es karate világbajnokságon. A 105 ország mintegy 1850 fiatal versenyzőjének részvételével megrendezett vb-n Magyarországot 26-an képviselték. Közülük Loyal Lili a junior (16-17 évesek) lányok 59 kg-os súlycsoportjában második lett, Kopfer Anna pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a kadet (14-15 évesek) lányok +54 kg-os kategóriájában.

A selejtezőkben Loyal Lili jordán, tajvani, japán és olasz ellenfél legyőzésével jutott be a döntőbe. A fináléban az UTE tehetsége szintén nagyon közel állt a győzelemhez, de végül 1-1-et követően bírói döntéssel egyiptomi riválisa szerezte meg az aranyérmet.

Klubtársa, Kopfer Anna olasz, bosnyák és görög ellenfelét egyaránt legyőzte, ám ezt követően a döntőbe jutásért alulmaradt a spanyol lánnyal szemben, így a bronzmérkőzésen léphetett tatamira. A helyosztón azután győzni tudott japán riválisával szemben, így bronzéremmel térhet haza Törökországból.

Mindkét magyar fiatalnak ez volt az első, világversenyen szerzett érme.

Mellettük a válogatottból többen is jól szerepeltek, a nagy létszámú mezőnyökből egyaránt az éremszerzés közelébe került Török Panka, Gáspár Laura és Hecker Bojána, akik a hetedik helyen végeztek.

A korosztályos magyar karate válogatott ezzel teljesítette a célkitűzéseket, hiszen a szakvezetés előzőleg egy-három érem megszerzését fogalmazta meg elvárásként.

A Tokióban az olimpián is bemutatkozott sportág következő világbajnokságát Magyarország rendezi, 2023 őszén a felnőtt vb-re kerül sor Budapesten.

0 Tovább

Jön az év legnagyobb hazai karate versenye

A hétvégén, szombaton és vasárnap a Vasas Jégcsarnokban rendezik a Budapest Open nemzetközi karate versenyt, amely az idén immár 25-dik alkalommal kerül lebonyolításra. A versenyen 36 ország mintegy 1700 versenyzője lép tatamira formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. A hatalmas létszám mellett a minőség is garantált, hiszen a mezőnyben számos világklasszis, több, a tavalyi tokiói olimpián érmet nyert sportoló is található, köztük a magyar Hárspataki Gábor.

A versenyen szombaton rendezik a felnőtt, az U21-es korosztály és a juniorok küzdelmeit, míg vasárnap a kadet és a gyerek kategóriák következnek, összesen 10 küzdőtéren.

A felnőttek mezőnyében a sportág legjobbjai közé tartozó, korábbi világversenyeken érmes versenyzők sora jön el Budapestre. Ott lesz a férfiaknál az olaszok világbajnoka, Angelo Crescenzo és honfitársa Luca Maresca, az ukrán Eb-bronzérmes Rizvan Talibov, akárcsak a nőknél az egyaránt Európa-bajnok ukrán Anita Serogina és a svájci Elena Quirici.

Magyar klasszisokból sem lesz hiány, a nevezők között van többek között az ötkarikás bronzérmes Hárspataki Gábor, a nyári birminghami Világjátékokon második helyet elért Tadissi Martial, és az idén Európa-bajnoki címet nyert György Dániel is.

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Karatés akklimatizáció

A karatésok New Yorkban akklimatizálódnak. Az idei Világjátékokra Hárspataki Gábor és Tadissi Martial ugyanis a tengerentúlon folytatja az edzéseket. 

"Minden rendben, megérkeztünk. A budapesti indulás 2 óra késéssel indult, de az NVESZ-iroda flottul reagált, átfoglalták a járatunkat a lehető legkorábbi következő járatra, így az eredeti időpontokhoz képest 3 órával később megérkeztünk New Yorkba. Keddig vagyunk itt, addig a már meglévő sportkapcsolatoknak köszönhetően tudtak nekünk napi edzéslehetőséget biztosítani” – mondta Tadissi Martial.

„A szakági sportszövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) igyekszik megteremteni a feltételeit annak, hogy az időzóna eltérés a versenyre teljesen kisimuljon, és a versenyzők a legjobbjukat tudják hozni.” – tette hozzá dr. Tahon Róbert sportági kísérő.

A nem olimpiai sportágak seregszemléje július 7-én kezdődik az egyesült államokbeli Birminghamben és 17-éig tart. A magyar színeket 17 sportágban 58 versenyző képviseli.

0 Tovább

György Dániel a magyar karate első Európa-bajnoka!

Öt magyar érmet hozott a törökországi Gaziantepben megrendezett karate Európa-bajnokság. Első alkalommal fordult elő, hogy a Karate Világszövetség, a WKF égisze alá tartozó felnőtt Eb-n két magyar is bejutott a döntőbe, György Dániel személyében pedig először állhatott magyar karatés a dobogó legfelső fokára. A para-karatésoknál egy arany- és két bronzérmet nyertek még a magyarok.

György Dániel a 84 kg-osok között öt nyertes meccsel került a fináléba, ahol 3-2-re győzött a horvát Garibovic ellen. A Tisza Volán SC sportolójának eredménye annál is értékesebb, mert lábsérülés miatt egy évet kihagyott, és csak az elmúlt hetekben tért vissza a nemzetközi szintű versenyzéshez.

Sikerével György Dániel lett a magyar karate történetének első felnőtt Európa-bajnoka, hiszen a törökországi kontinensviadalt megelőzően csupán Hárspataki Gábor tudott döntőbe jutni 2018-ban, amikor is későbbi olimpiai bronzérmesünk második lett.

„Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni Magyarországnak az első felnőtt Európa-bajnoki címet” – nyilatkozta a döntő után György Dániel. – „Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ebben segített, elsősorban az edzőimnek és annak a teamnek, amelyik körülöttem volt, én úgy gondolom, hogy közös az érdem. Úgy érzem, hogy kicsit jól is jött a tavalyi térdműtét, mert annyira úgymond nem izgultam rá a versenyre, nem volt rajtam semmi teher, és így tudtam szabadon dolgozni, hozni, amit tudok, szerintem ez is az egyik oka annak, hogy így összejött. Tegnap este beszéltem a sportpszichológusommal, Vura Mártával, ő megnyugtatott, és elmondta, hogy mit csináljak. Reggel, amikor felkeltem, volt bennem egy kis drukk, de amikor már ott voltam a csarnokban és melegítettem a döntőre, akkor ez eltűnt, és teljesen ott voltam fejben. Még szerintem nem teljesen fogtam fel, hogy Európa-bajnok lettem, ehhez biztosan kell pár nap. Most is nagy a boldogság, de ha ez tudatosul, akkor még nagyobb lesz. Reménykedtem benne, hogy egyszer sikerül ide eljutnom, hiszen négyéves korom óta karatézom, és elég sok mindenen mentem keresztül, sérüléseken és egyéb dolgokon is. Ezért is vagyok nagyon boldog, hogy végre kijött a lépés” – mondta a korábban juniorként és U21-esként is Eb-bronzig jutó karatés.

Szintén döntőben léphetett tatamira Gaziantepben Boussebaa Aicha a +68 kg-os nők küzdelmében. A korábbi kadet világ- és Európa-bajnok több évnyi kihagyás után tért vissza a versenyzéshez, majd került be a felnőtt válogatottba, Törökországban pedig négy győzelemmel kiharcolta a finálé jogát. A döntőben a Gastroyal SE versenyzője szoros mérkőzésen 1-0-ra alulmaradt a szerb Perovic ellen, ezzel ezüstérmet nyert, ugyanakkor elmondhatja magáról, hogy ő az első magyar női karatés, akinek felnőtt Eb-n sikerült finálét vívnia.

 

Három magyar érem született a para-karatésok mezőnyében: az értelmileg akadályozottaknál megvédte Európa-bajnoki címét Kákosy Olívia, míg Csatári János és Szabó Alexandra a harmadik helyen végzett.

0 Tovább

Több érem is összejöhet a törökországi karate Eb-n

Szerdától vasárnapig a törökországi Gaziantepben rendezik meg az idei felnőtt karate Európa-bajnokságot. A versenyen 45 ország több mint 500 versenyzője indul. A  magyar válogatott 14 fővel vesz részt az eseményen, akik közül a júliusi Világjátékokra kvótát szerzett Tadissi Martial és Hárspataki Gábor a legesélyesebb a dobogóra. Az Eb-n a para-karatésok mezőnyében is avatnak bajnokokat, ott hatan képviselik a magyar színeket, köztük a tavaly vb- és Eb-aranyat nyert Kákosy Olívia.

A karatés egyéni versenyszámokban két női küzdelmi kategória kivételével mindenhol lesz magyar érdekelt, és a négy csapat versenyszámból háromban is indulnak magyarok. A szakvezetés szerint több sportolónk is képes lehet az éremszerzésre az Eb-n, ahol az első három nap selejtezőit követően szombaton és vasárnap rendezik a bronzmérkőzéseket és a döntőket.

A legesélyesebb a hétvégi szereplésre a már hónapok óta remek formát mutató Tadissi Martial, aki tavaly szeptember óta minden világversenyen éremért léphetett tatamira, és a másfél héttel ezelőtti, marokkói Karate1 Premier League viadalon bronzérmet nyert. Mellette a tokiói olimpián harmadik Hárspataki Gábor is képes lehet dobogós helyezés elérésére. Két klasszisunknak az Európa-bajnokság egyúttal kiváló felkészülési lehetőség a júliusi Világjátékokra, ahol első alkalommal lehet ott egynél több magyar karatés.

A nőknél az elmúlt időszak eredményei alapján Ilankovic Aleksandrának van a legtöbb esélye az éremszerzésre, míg formagyakorlatban a rutinos Nagy Botond és Sterck Laura esetében sokat befolyásolhat a sorsolás. Első alkalommal mutatkozik be Eb-n a női kata csapat, az ő számukra – akárcsak több társuknak – az elsődleges cél a jövő őszi budapesti világbajnokságon való jó szereplés.

A válogatottat Büchler Zsolt szövetségi kapitány, Fischer Mihály, a felnőtt válogatott edzője, valamint Papp Miklós, Hecker Balázs és Módos Viktória edzők kísérték el Gaziantepbe.

A para-karatésok mezőnyében Kákosy Olívia megvédheti tavalyi Eb-elsőségét, de feltétlenül éremesélyes. Rajta kívül az értelmileg akadályozottak mezőnyében több másik magyar is dobogóra állhat, míg a kerekesszékesek erős mezőnyében a jó helytállás a fő cél. A para-karatésokkal Gasparik Kitty, Halász Attila és Magyar Adrián edzők utaznak ki Törökországba.

A magyar bírókat Forgács Yvette, Pudner Balázs és Utasi Viktor képviselik a kontinensviadalon.


Karate Európa-bajnokság, Gaziantep, a magyar indulók:

Formagyakorlat:
Férfi: Nagy Botond
Női: Sterck Laura
Csapat: Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda

Küzdelem:
Férfiak:
60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Gyimesi Balázs
Csapat: Magyarország (Botos Botond, Gyimesi Balázs, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kapdebo Botond, Kiss András, Tadissi Martial)
Nők:
55 kg: Baranyi Zsófia
61 kg: Ilankovic Aleksandra
+68 kg: Boussebaa Aicha
Csapat: Magyarország (Baranyi Zsófia, Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra)

Para-karate:
Értelmileg akadályozottak:
Férfiak: Csatári János
Nők: Kákosy Olívia, Kárpáti Petra, Szabó Alexandra
Kerekesszékesek:
Férfiak: Harka József
Nők: Dobos Réka

0 Tovább

Bronzérmes lett Tadissi Martial a karatés világversenyen

A harmadik helyen végzett Tadissi Martial a karate sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League marokkói állomásán.

A Rabatban 48 ország sportolóinak részvételével megrendezett versenyen az UTE karatésa a 67 kg-ban két nyert meccsel jutott tovább a csoportjából a legjobb nyolc közé, ahol legyőzte szaúd-arábiai ellenfelét is. A döntőbe jutásért egy pont nélküli mérkőzést követően bírói döntéssel egyiptomi ellenfele győzött, így magyar klasszis a bronzmeccsen vigasztalódhatott.

A vasárnapi helyosztón Tadissi feledhetetlen csatában nyert. Ellenfele, a belga Oualad fergetegesen kezdett, 5-1-re is vezetett. A Világjátékokra is kijutott magyar azonban nem adta fel, hatalmas nyomást helyezve ellenfelére kiegyenlitett. A 6-6-os végeredményt követően pedig ezúttal a bírói döntés neki kedvezett, amivel megszerezte a bronzérmet.

Tadissi Martialnak ezzel Marokkóban is folytatódott az a parádés sorozata, hogy tavaly ősz óta minden világversenyen, amelyen elindult, éremért léphetett tatamira.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum