Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eb-bronzzal visszavonult a Világjátékok-győztes

S. Kovács Ádám a budapesti karate Európa-bajnokságon bronzérmes lett, így egy dobogós helyezéssel fejezte be – ahogy ő fogalmazott – a nemzetközi versenyzést. S. Kovácson kívül Tóth Beatrix, Bartha Nikola és Metzger Szandra, valamint a női csapat is harmadik lett az Eb-n.

A 67 kilogrammos karatés a budapesti kontinenstorna helyosztóján magabiztos versenyzéssel, 7-0-ra verte spanyol riválisát. S. Kovács a sportág történetének legeredményesebb magyar versenyzője. Számtalan jó eredménye közül kimagaslik a Világjátékok-győzelme, amelyet 2009-ben, Kaohsiungban ért el.

„Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra. Óriási teher volt rajtam, és bár próbáltam kizárni, minél lazábban akartam küzdeni, annál görcsösebben ment. De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem." – nyilatkozta S. Kovács Turák Péternek, az Eb sajtófőnökének a bronzmeccs után.

0 Tovább

Ünnepi magyar bajnokság a karatésoknál

Mogyoródon lebonyolították a 40 éves jubileumi WKF Magyar Bajnokságot. A viadalon 60 klub több mint 600 versenyzője vett részt – tudtuk meg dr. Mészáros Jánostól, a Magyar Karate Szakszövetség elnökétől.

A szövetség meghívására az elmúlt 40 év kiemelkedő alakjai ott voltak a magyar bajnokságon, az alapítóktól egészen az idei Európa-bajnokságon helyezett versenyzőkig. A 40 éves jubileumi WKF Magyar Bajnokság díszvendége dr. Leyrer Richárd a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke volt.

 

A magyar bajnokok:

Nők

 KATA

Anti Zsuzsanna

KUMITE -50 kg

Molnár Réka

KUMITE -55 kg

Sánta Kinga

 KUMITE -61 kg

Csák Klaudia

 KUMITE -68 kg

Bartha Nikola

 KUMITE +68 kg

Metzger Sandra

Férfiak

 KATA

Nagy Botond

 FÉRFI -60 kg

Horváth Ottó

 KUMITE -67 kg

Kőhegyi Zoltán

 KUMITE -75 kg

Munkácsi Máté

 KUMITE -84 kg

Bisztrony Balázs

 KUMITE +84 kg

Peller Ádám

0 Tovább

MTK-s dominancia a válogatottban

Kialakult az Európa-bajnokságra utazó magyar csapat a WKF karatésoknál. A válogatott jelenleg Tatán edzőtáborozik, és kedden utazik el Svájcba, ahol május 6-án kezdődik a kontinensviadal.

S. Kovács Ádám

A Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám szerint ennek az edzőtáborozásnak a lényege, hogy tökéletesítsék a technikai és taktikai repertoárjukat. „A Szlovák Nagydíjon elért győzelmem után egy picit nehezen vettem fel a fordulatszámot, de most már alakul a formám, és bízom benne, hogy érmet szerzek a zürichi Eb-n” – mondta S. Kovács.

Az Andris Vasiljevs által irányított válogatottban jelenleg az MTK-s versenyzők dominálnak, hiszen a nyolc egyéni indulóból öten erősítik a kék-fehéreket. Az idei Európa-bajnokság küzdelmei május 6. és 8. között zajlanak a legnagyobb svájci városban.

 

 

A magyar válogatott

Kata  (formagyakorlat):

Horváth Éva (MTK)

Kumite (küzdelem):
nők

Bánházi Zsófia (Budaörs SC) 50 kg
Lassingleitner Fruzsina (Senshi) 61 kg
Metzger Sandra (MTK) 68kg
férfiak
Horváth Ottó (MTK) 60kg
S.Kovács Ádám (MTK) 67kg
Hargitay Róbert (MTK) 75kg
Grozdanov Philip (Pest-Budai SKC) 84 kg

A férfi csapat:
S. Kovács Ádám, Hargitay Róbert, Horváth Ottó, Tadissi Martial, Peller Ádám, Grozdanov Philip, Koburger Soma

0 Tovább

Karatés érmek Szlovákiából

Hét érmet szereztek a magyar WKF-karetésok a Szlovák Grand Prix-n. A pozsonyi versenyen a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám aranyérmet nyert a 67 kilogrammos kategóriában.

S. Kovács súlycsoportjának eredményhirdetése

A női 68 kilósok között Metzger Sandra ezüstérmet szerzett, akárcsak Horváth Ottó a férfiak 60 kilogrammos súlycsoportjában.

Ez volt az Andris Vasiljevs által irányított felnőtt csapat utolsó felkészülési versenye a májusi Európa-bajnokság előtt.

 

A Szlovák Grand Prix felnőtt magyar érmesei:

 

Aranyérem:

S. Kovács Ádám (MTK) 67kg

 

Ezüstérem:

Metzger Sandra (MTK) 68kg

Horváth Ottó (MTK) 60kg

 

Bronzérem:

Bánházi Zsófia (Budaörsi SC) 50kg

Hübner András (Arashi SC) 60kg

Koburger Soma (Arashi SC) 67kg

A magyar válogatott A csapata (S. Kovács Ádám, Tadissi Martial, Peller Ádám)

A bronzérmes magyar csapat

0 Tovább

A 2013-as budapesti Eb jegyében zajlott le a magyar bajnokság

Egyre népszerűbb a magyar WKF-karate. A mezetközi versenyekről már nem csupán S. Kovács Ádámtól várhatunk érmet, 2013-ban pedig Budapest ad otthont a sportág Európa-bajnokságának...


...mindez azt jelenti, hogy Magyarország egyre markánsabban körvonalazódik a karate világtérképén.

A magyar bajnokság gyakorlatilag a legfontosabb hazai verseny. Itt lehet bekerülni a válogatott keretbe, és minden indulónak nagy megtiszteltetés az ob-n való részvétel” – mondta a SPORTbányászatnak dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke.

"2013-ban a Papp László Sportarénában Európa-bajnokságot rendezünk. Minden nagyobb hazai viadalon egy picit teszteljük a rendezői csapatot, hogy a kontinensviadalon már egy tapasztalt stáb láthassa el a különböző szervezői feladatokat" – tette hozzá a sportvezető.

Karate-válogatottunk jelenleg a májusi zürichi Európa-bajnokságra készül, ahol már tatamira lép a Világjátékok S. Kovács Ádám is.

0 Tovább

WKF-karate magyar bajnokság

A hétvégén rendezték meg a WKF-karate magyar bajnokságot. A felnőtteknél Guba Milán, Bisztrony Balázs, Tadissi Yves Martial, Domján Áron, Hübner András, Meztger Sandra, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett szerzett magyar bajnoki címet. A budaörsi versenyen nem indult el Magyarország legeredményesebb karatékája, a Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám.

Eredmények:

 

Felnőtt férfi +84 kg
1. Guba Milán - BVSC Fighter
2. Járó Gábor- Sankudo

Felnőtt férfi -84 kg
1. Bisztrony Balázs - Sozsin
2. Grozdanov Philip - "Pest-Budai' Shotokan Karate Klub
3. Peller Ádám - Dynamic
3. Széni István - Sporting Budo

Felnőtt férfi -75 kg
1. Domján Áron - Arashi
2. Hargitay Róbert - MTK
3. Virág Ádám - Sankudo
3. Zoltán Tamás - Bátaszék

Felnőtt férfi -67 kg
1. Tadissi Yves Martial - KONO KK
2. Romhányi Vid - Bátaszék
3. Balázs Zoltán - Arashi
3. Koburger Soma - Arashi

Felnőtt férfi -60 kg
1. Hübner András - Arashi
2. Horváth Ottó - MTK

Felnőtt női -68 kg
1. Meztger Sandra -MTK
2. Köbli  Kata - Bátaszék
3. Dalton Zsófia - Budaörsi SC

Felnőtt női -61 kg
1. Lassingleitner Fruzsina - Senshi
2. Konkoly Dominika - Sankudo
3. Rostár Annamáris - Budaörsi SC

Felnőtt női -50 kg
1. Juhász Nikolett - Budaörsi SC
2. Bánházi Zsófia - Budaörsi SC
3. Kerékgyártó Flóra - Újbuda- Budai XI

 

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat

0 Tovább

Olasz Open - Három BVSC-s érem

Szombaton rendezték meg a WKF-Karate Golden League versenysorozat  olasz állomását, ahonnan a BVSC-Fighter Zugló versenyzői két ezüst, és egy bronzéremmel térhettek haza.


 

Elsőként a fiatalabb korosztályok léphettek tatamira, a BVSC-Fighter Zugló karatésai közül , Szegedi Döme kezdett a -61 kgban, aki a döntőig jutott és végül második helyen zárt, majd Jurca Dániel a 68 kilósok bronzérmes lett. A felnőtt 60kg-ban Szebeni József négy ellenfelét legyőzve jutott a döntőig, ahol az Európa-bajnok olasz Giulianin már nem tudott felülkerekedni, így ő is ezüstéremes lett.

 

BVSC-Fighter Zugló

0 Tovább

Karatés bronz

Metzger Sandra bronzérmes lett a karatésok Horvát Nagydíján. A zágrábi viadalon az MTK versenyzője a 60 kilósok kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Sandra következő versenye az Európa-bajnokság lesz, amelynek a szerbiai Újvidék ad otthont február elején.

0 Tovább

Indul a Karate1 Premier League, Eb-re készül a válogatott!

Az Európa-bajnokságra készül a magyar karate-válogatott. A májusi kontinensviadal előtt azonban több nemzetközi versenyen is elindulnak a mieink. A Nemzetközi Karate Szövetség (WKF) közben elindítja a Karate1 Premier League elnevezésű versenysorozatát.

S. Kovács küzdelemben

Ilyen még nem volt. Hat állomásból álló Karate1 Premier League veszi kezdetét Párizsban, a versenyek mindegyike pénzdíjas lesz – tudtuk meg S. Kovács Ádámtól, a Világjátékok-győztes karatéstól.

- Egyelőre három helyszín biztos: Párizsban indul a sorozat, majd Isztambul és Szalzburg következik a versenynaptárban. A válogatottal azonban mi elsősorban a májusi Európa-bajnokságra készülünk, amelyet Zürichben rendeznek meg. Találkoztam Büchler Zsolt szövetségi kapitánnyal, aki tájékoztatott az idei edzőtáborok időpontjairól. A betervezett négy edzőtáboron kívül a magyar bajnokságon, a holland és az olasz nyílt bajnokságon, valamint a Szlovák Grand Prix-n indulunk - nyilatkozta S. Kovács, aki az eddigi felnőtt Európa-bajnokságokon két bronzérmet gyűjtött be.

A kép csalóka! A Világjátékok-győztes a küzdőtéren nem ismer tréfát

- Mindenképpen fényesebb éremmel szeretnék hazajönni Zürichből, és szeretném, ha minél jobb küzdelmekkel zárhatnám az Eb-t. Visszanéztem a világbajnokság meccseit, és annál én jobb vagyok, mint amit a felvételeken láttam.


A Világjátékokon szerzett aranyéremmel

Az MTK színeiben versenyző S. Kovácsot 2010-ben egy makacs kézsérülés is hátráltatta, meg is kellett műteni, így nem tudott teljes erőbedobással meccselni a pekingi Küzdősportok Világjátékán, de még a belgrádi vb-n is kímélnie kellett a bal kezét.

S. Kovács legjobb pillanatai a tavalyi vb-n

Fotók: www.skovacs.hu és Vörös Nándor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum