Veres Roland a ringben is kipróbálja magát. A csepeli Halker-Király Team kick-boxosa a macedóniai korosztályos Európa-bajnokságon ezúttal a full-contact szabályrendszerben versenyez a juniorok között.

 

Mivel az eddig a tatamin remeklő Veres Roland már a felnőtteknél is bemutatkozott világversenyen - sőt, tavaly három Európa-bajnoki címet is bezsebelt! -, a korosztályában így már csak a ringesek között indulhat. Jelentős a váltás, hiszen a tatamis szakágak félerejű technikáival szemben a ringben kiütésre megy a küzdelem.

 „Alaposan kilépek a komfortzónámból, de elszánt vagyok. Egy négyhetes edzőtáboron vagyok túl, és bízom benne, hogy maradandót tudok alkotni a ringben is” – nyilatkozta a tavaly az év férfi kick-boxosának választott fiatal szupertehetség.

Veres Rolandnak a macedóniai korosztályos Eb-n kívül a novemberi budapesti világbajnokság különösen fontos, hiszen a hazai közönség előtt nemcsak megvédeni szeretné a pointfighting szabályrendszerben két éve megszerzett világbajnoki címét, hanem a light-contact és a kick-light szakágban is az aranyéremre tör súlycsoportjában.

A korosztályos kick-box Európa-bajnokságot Szkopjéban rendezik meg szeptember 2. és 10. között.