Bácsi Péter a fiaival is szokott birkózni, akik természetesen szorítanak édesapjuk sikeréért a vb-n. A világ- és Európa-bajnok birkózónak jól sikerült a formaidőzítése, a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában döntőbe jutott. Bácsi az elődöntő után a nagyobbik fia társaságában válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

A Fradi kiválósága az edzések után rendszeresen beengedi a szőnyegre a gyerekeit. „Főleg a nagyobbik fiam, Petike szeret összecsapni velem, Benedek, a kisebbik még csak kóstolgatja ezt a fajta mozgást, de hát ő még picike” – kezdte Bácsi Péter, aki a Papp László Budapest Sportarénában zajló birkózó-világbajnokság döntőjében a török Emrah Kussal csap össze a mai fináléban.

 

„A nagyobbik fiam már a csütörtök esti elődöntő után kérdezte, hogy mikor birkózunk. A felkészülés és a világbajnokság miatt egy picit kevesebbet voltunk együtt, és nyilván hiányolt” – mondta Bácsi Péter, aki a döntőig tartó menetelésével kapcsolatban kiemelte, mindig jól sikerült megválasztania az iramot.

„Úgy gondolom, hogy az ellenfeleimet az általam diktált irammal őröltem fel. Sokszor elképzeltem, hogy a hazai vb-n meg sem állok a döntőig, de azt nem gondoltam, hogy mindezt így valósítom meg. Az elődöntőben komoly hátrányból kellett fordítanom, de hát akinek ilyen szurkolói vannak, annak bármi sikerülhet”

Bácsi Péter az elődöntőben 4-0-s hátrányból fordított, és végül 12-4-re győzött technikai tussal a kirgiz Atabek Azisbekov ellen.