Az idei év utolsó országos bajnokságán átadták az „Év Szkanderosa” díjakat. Az ob-nak Csáfordjánosfa adott otthont, ahol a férfiaknál Kovács Péter és Károlyi András, míg a nőknél Kőváriné Ivánfi Brigitta vehette át az év legjobbjának járó díjat.

 

„A sportágunkban már hagyománynak számít, hogy az év utolsó bajnokságán adjuk át a díjakat, ilyenkor megünnepeljük a legjobbakat. 2017-ben ráadásul volt mit ünnepelni, hiszen a magyar szkander-válogatott tagjai kiemelkedően teljesítettek, és a hazai rendezésű világbajnoksággal a magyar szövetség is bizonyított” – mondta Csabai Attila.

A nőknél az év versenyzője lett Ivánfi Brigitta. A világklasszis magyar szkanderos Európa-bajnoki címet szerzett 2017-ben, a budapesti világbajnokságon pedig bronzérmesként zárt. „Sok izgalmas verseny volt idén, lehetett volna jobb is, ha a világbajnokságon jobban kijön a lépés. Most már csak előre tekintek. A jövő évem legalább annyira zsúfolt lesz, mint az idei volt. Már januárban megkezdődnek a nemzetközi versenyek számomra” – összegzett Ivánfi Brigitta a versenyzői státusza mellett elnökségi tagként is segíti a sportágat.

 Az Év Szkanderosai:

Női: Kőváriné Ivánfi Brigitta

Férfi: Kovács Péter, Károlyi András

Az Év edzője: Simon Tibor

U 18

Lány: Kulcs Dzsenifer, Verbóczki Luca, Gállfy Zsófi

Fiú: Mészáros Dominik, Németh Levente

U 21

Lány: Barzsó Henrietta

Fiú: Sztanek Sándor

Mozgáskorlátozott

Simon Dani, Farkas István, Rojkó Zoltán, Fenyvesi József

Senior Grand Masters

Józsa Mihály, Hollandi Pál, Kovács (Pepe) Péter

Grand Master

Simon Ferenc

Masters

Dobos Attila, Kollár Csaba