Újabb döntetlen! A többségi magyar tulajdonban lévő Kassa FC a szlovák labdarúgó Niké Liga 18. fordulójában a hazai pályán a rózsahegyiekkel játszott 2-2-t. Ifjabb Ján Kozák együttese egy fordulóval korábban, az Aranyosmarót ellen is döntetlenre végzett (1-1). Ez volt a Kassának az utolsó idei találkozója.

Mozgalmas és lendületes futballt hozott az első félidő. A vezetést a vendégek szerezték meg, miután Matus Malý volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy ezen a találkozón kevés gólt láthat a közönség, aztán a második félidő elején Samuel Lavrinčík tovább növelte a Rózsahegy előnyét (0-2). Aztán jött Žan Medved. A kassai támadó két percen belül kétszer is beköszönt a vendégek kapujába, így ezzel egalizált. Mindez történt a 62. illetve a 63. percben. A folytatásban gól nem esett, így a Kassa döntetlennel zárta a 2023-as őszi idényt.

 

FC Košice - Ružomberok 2-2 (0-1)

Gólok: Medved (62. és 63. p.), illetve Malý (13. p.), Lavrinčík (55. p.)

Kassa: Kira - Fabiš, Jonec, Šindelář - Golikov (70. Petrák), Greššák (84. Liener), Qose (84. Sovič), Gallovič, Mizerák - Faško, Medved (90.+1 Vasiľ). edző: ifj. Ján Kozák

Rózsahegy: Fruhwald - Malý, Maslo, Gabriel - Uradník (46. Selecký), Lavrinčík, Zsigmund (89. Kotula), Tučný (66. Boďa) - Šefčík (70) . Törzs), bölcs - Torma. Edző: Ondřej Smetana.

Fotó: Šimon Pavlisin