Mezőkövesden nyert a Kassa! Felkészülési összecsapáson a többségi magyar tulajdonban lévő, a Szlovák Labdarúgó Niké Ligában érdekelt kassaiak 2-1-re győztek az OTP Bank Ligában játszó Mezőkövesd vendégeként.  

Jót tett a kassaiaknak a magaslati edzőtábor. Az együttes ugyanis a Magas Tátrában hangolódott a szezonra. A vendégek soraiban lehetőséget kapott több új játékos, a frissen szerződtetett portugál kapus Cristiano Figueiredo, és a próbajátékon lévő nigériai csatár, Samson Ebuka Obioha is pályára lépett kezdőként, később – többek között – a gaboni Jeremie Obounet Moussango is bemutatkozott.

A kezdés a Mezőkövesdnek sikerült jobban, két perc elteltével már 11-eshez jutott, ám Drazic kihagyta a büntetőt. A 24. percben a kassaiak megszerezték a vezetést Medved révén, de rögtön jött a válasz: Molnár rá két percre egalizált. A találkozót eldöntő gólt pedig a 47. percben Fasko szerezte meg.

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd-Zsóry SE - FC Kassa 1-2 (1-1)

Gólok: Molnár (26.p.) – Medved (24.), Fasko (47.)

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai K. (Kojnok 46.), Beriašvili, Pillér, Vajda - Gomis (Szolgai 46.), Cseke, Babunski, Cseri - Molnár, Drazic. Edző: Kuttor Attila.

FC Kassa: Figueiredo (46. Kira) - Jonec (60. Randazzo), Kruzliak (60. Jakubko), Sindelár (60. Ivan) - Fabis, Gressák (60. Sovic), Golikov (60. Petrák) - Fasko (60.) Sabolcík), Golikov (60. Korba) - Medved (60. Liener), Samson (60. Jeremie). Edző: ifj. Ján Kozák 

Fotó: Csendes Szonja (fckosice.sk)