A nők és a férfiak is Eb-pontszerző helyen végeztek a 24 órás ultrafutó kontinensbajnokságon. A Temesváron megrendezett Európa-bajnokságon a férfiaknál a franciák, a nőknél a lengyelek szerezték meg az aranyérmet.

 

A Mihalik Norbert, Csécsei Zoltán, Büki Tivadar, Halama Levente, Bene Ármin, Rudolf Tamás összeállítású férfi válogatott 689 kilométerig jutott, ezzel ötödik lett, akárcsak a Makai Viktória, Kisháziné Zombory Erika, Vágó Boglárka, Maráz Zsuzsanna összeállítású csapat, amely 605 kilométeres eredményt ért el. A csapat eredményébe az adott válogatott legjobb három egyéni eredménye számít bele.

„Nagyon kemény volt ez az Európa-bajnokság. Nem segítette a futókat a rekkenő nyári kánikula, meg a pálya sem volt teljesen sík. Sok nagy nevet megtréfált ez az Eb. Összességében jónak mondható a férfiaknál és a nőknél is az ötödik hely” – értékelte az Európa-bajnokságot Bárdos Barnabás, a temesvári kontinensbajnokságon részt vett magyar csapat vezetője.

A sportvezető kiemelte, ha az ultrafutásban létezne papírforma, akkor akár dobogón is végezhettek volna a magyarok.

„Korábban úgy fogalmaztam meg, hogy a temesvári kontinensbajnokságon lehetnek pontszerző reményeink, ezt a csapat teljesítette. Az megfigyelhető, hogy a magyar ultrafutók az utóbbi években sokat fejlődtek, ezt bizonyítja – többek között – a mostani eredményünk és a tavalyi írországi 24 órás világbajnokságon megszerzett negyedik helyezés is, amely a férfi csapat nevéhez fűződik” – tette hozzá Bárdos Barnabás.