Éremszerzés az első napon! A 24. Magyar Kick-box Világkupa nyitányán dobogóra álltak a csepeliek. A Halker-Király Team kick-boxosai ugyanis harmadikok lettek a felnőtt pointfighting csapatversenyen.

 

A budapesti BOK-csarnokban zajló Világkupa az esztendő legnagyobb létszámú és legrangosabb VK-ja. A világversenyen a hazai szakvezetés hasonlóan jó eredményeket vár, mint a fantasztikus sikerű novemberi világbajnokságon. A Nagy Henrietta, Busa Andrea, Veres Richárd, Veres Roland, Veres Alex és Rohonczi Jenő alkotta csapat az elődöntőben kikapott az olaszoktól, így a harmadik helyen zárt. A fináléban aztán a németek legyőzték az olaszokat.

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke elmondta, minden a tervek szerint zajlott, és zajlik a szervezés terén. „Azt érzékeljük, hogy a kick-boxos társadalom szeret Budapestre jönni. Igaz, szervezőként igyekszünk minden egyes apró részletre figyelni. Bízom benne, hogy nem okozunk ezúttal sem csalódást” – mondta Galambos Péter.

A verseny egyik különlegessége, hogy a női egyenjogúság jegyében a WAKO kick-box világszervezet fennállása óta most először egyenlő lesz a férfiak és a nők díjazása.

A budapesti VK-n harmincnyolc országból mintegy 2600 versenyző vesz részt.