Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Baranyai Mikulások

Mikulás ruhába bújtak a pécsi focisták! Az utolsó idei hazai bajnoki mérkőzésük előtt a PMFC-MATIAS vezetősége arra kérte a szurkolókat, hogy vigyenek magukkal plüss állatkákat és a csapatok bevonulásakor dobják őket be a pályára, ezzel segítsenek a nehéz sorsú gyerekeknek. A jótékonysági kezdeményezéshez az MVM-Paks játékosai is csatlakoztak. A klub és az Alexandra tulajdonosa, Matyi Dezső pedig minden egyes plüss mellé felajánlott egy-egy mesekönyvet is a gyerekeknek.


A PMFC-MATIAS néhány helyi kötődésű játékosa, Lantos Levente, Dibusz Dénes, Szatmári Lóránd, Fodor Ferenc és Gajág Gergő, Elbert Gábor, cégvezető társaságában útnak indultak Mikulás napján az összegyűjtött ajándékokkal. Első állomásként a pécsi Fészek Otthon és Bölcsőde apróságaihoz látogattak, ahol hatalmas örömet okozva a csöppségeknek személyesen adták át az ajándékokat.

Ezután a különítmény Vajszlóra indult, ahol a helyi óvodások népes tábora fogadta a játékosokat. A gyerekek körében óriási örömet okozott a kisebb-nagyobb plüssök és könyvek odaajándékozása. A játékosok egy rögtönzött foci bemutatóval és direkt az erre az alkalomra készített autogram kártyák kiosztásával kedveskedtek. 

0 Tovább

Székely Lilla készülhet Kolumbiába

Székely Lilla a harmadik nem olimpiai sportágak világversenyére készülhet. A magyar uszonyos és búvárúszó klasszis az augusztusi lignanói Európa-bajnokságon két aranyérmet és két bronzérmet szerzett, és többek között egy Európa-csúcsot is úszott. A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint az Eb-s eredményei alapján Székely két számban is (100 méteres felszíni és 50 méteres búvár) kvalifikálta magát egyéniben a Caliban megrendezendő Világjátékokra.

A kecskemétiek válogatott versenyzője 2005-ben Duisburgban, majd 2009-ben Kaohsiungban is tagja volt a Világjátékokon részt vett magyar csapatnak. „Abban bízom, hogy a 2012-es lendület kitart jövőre is. Idén csaknem minden bejött, és nagyon örülök annak, hogy harmadszor képviselhetem a Világjátékokon a magyar színeket” – mondta Székely, aki ráadásul a női váltóban is érdekelt lesz, mivel Debreczeni Hajnalkával, Károlyi Csillával és Senánszky Petrával a 4X100-as csapatot is kvótához kijuttatta.

A Világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négyévente rendezik meg. A nem olimpiai sportágak világversenyén – jelen állás szerint – ritmikus gimnasztikában, uszonyos és búvárúszásban, maratoni kajak-kenuban és erőemelésben lesz magyar sportoló. 

0 Tovább

Olimpiai bajnokok egyedülálló felajánlása a Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztéséért

A Down Egyesület jótékonysági kampánya 2012. december 3-án indul a legnépszerűbb közösségi oldalon, amelynek során az egyesület Facebook oldalán található applikációján keresztül az érdeklődők a felajánlásokért cserébe megnyerhetik a londoni olimpiai- és paralimpiai büszkeségeink felajánlásait. Az adományok a Down-szindrómás gyermekek korai fejlesztési programját segítik majd.

Decemberben az egyedülálló összefogásnak köszönhetően adományozási kampányt hirdet a Down- Egyesület. London olimpiai-és paralimpiai bajnokai azonnal a kezdeményezés mellé álltak és ajánlották fel a még meglévő sport relikviáik egyikét. Így Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok kajakos, a K4 tagjai közül Kovács Katalin háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok kajakos, Szabó Gabriella olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok kajakos, Gyurta Dániel olimpiai- és kétszeres világbajnok úszó, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető atléta, Szilágyi Áron olimpiai- és világbajnok kardozó, a férfi K2 tagjai, Kökény Roland (kétszeres világbajnok) és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó  és nem utolsó sorban Pálos Péter asztaliteniszező paralimpiai bajnok aláírt tárgyaiért cserébe várja az egyesület a felajánlásokat.

 A jótékonysági kampányban való részvételhez nem kell mást tennie annak, aki segíteni szeretne, mint minimum 2500 Ft adománnyal segíteni a Down Egyesület jótékonysági kampányát a Down Egyesület Facebook oldalán (https://www.facebook.com/downegyesulet) kialakított applikáción keresztül. Az online pénzügyi tranzakciós felületén 2012. december 3. és 16-a között lehet akár többször is adakozni, hiszen minden felajánlott 2500 forinttal nő az esély az olimpiai- és paralimpiai bajnokaink kedvenc tárgyainak elnyerésére. A sorsolás 2012. december 18-án történik, a nyerteseket e-mailben értesítik a szervezők.

„A jótékonysági kampány során befolyt összeget a Down-szindrómával élő gyerekek korai fejlesztési programjára fordítja az Egyesület, segítve ezzel a minél korábbi és hatékonyabb beilleszkedésüket környezetükbe, lehetővé téve ezzel az önálló életvitelt számukra.”  – mondta Kisari Károly a Down-Egyesület elnöke.

0 Tovább

Matyi Dezső: Öröm látni sok kisgyereket a PMFC mezében

Sikeres volt a Pamacs játékos sportverseny Pécsett. A Széchenyi István Általános Iskola és a PMFC MATIAS közös szervezésében óvodás korú gyerekeknek volt lehetőségük a klub vezetősége előtt focizni.

Az eseménnyel a PMFC-nek nem titkolt szándéka az volt, hogy betekintést engedjenek a szülőknek az általános iskola működésébe, induló sportosztályaiba, valamint a klub által az iskolában működtetett labdarúgó akadémiai rendszerbe.

A sportnap után Matyi Dezső, a PMFC MATIAS tulajdonosa örömmel nyilatkozott a sportnap után: „Ezeknek a gyerekeknek kézzel fogható példa Márkvárt Dávid pályafutása. Az U19-es csapat motorja a TÁSI tanulója. Ő egyébként már kézbe vehette profi szerződését, így az idelátogató szülők láthatják, hogy a pécsi fiúkból igenis lehet komoly labdarúgó” – mondta a tulajdonos.

0 Tovább

Világjátékok 2013 – Cali készül

Beszámolót tartottak a 2013-as Világjátékok házigazdái! Az olimpián kívüli sportágak világversenyét jövőre a kolumbiai Caliban rendezik meg, ahol a nemzeti olimpiai bizottságok és a nemzetközi sportági szövetségek képviselői tájékozódhattak az előkészületekről. Magyarországot Dragóner Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Marketing főmunkatársa és dr. Páll Zoltán, a MOB Orvos Bizottságának tagja képviselte.

„A helyiek a Világjátékokhoz kapcsolódó összes területről tájékoztatást adtak és igyekeztek minden kérdésünkre választ adni” – kezdte Dragóner Ildikó. „Több szállodát is megnéztünk a három nap alatt, sőt egy mindent kielégítő modernül felszerelt kórházba is látogatást tettünk. Igyekeztünk minél több információt gyűjteni a dél-amerikai városból. Egy biztos: nagyon készülnek. A nagyobb sportlétesítményeken már ott van a Világjátékok logója, és több tucat önkéntes segítette a munkánkat, akik szintén a játékokat népszerűsítő egyenruhában voltak” – tette hozzá a MOB marketingese, aki a harmadik Világjátékokra való kiutazást koordinálja majd jövőre. Dragóner Ildikó tevékenyen részt vett a 2005-ös duisburgi, és a 2009-es tajvani csapat munkájában. A Magyar Olimpiai Bizottság ilyen szempontból orvosi vonalon is tapasztalt szakembert küldött ki Caliba. Dr. Páll Zoltán volt ugyanis a magyar csapat orvosa a tajvani játékokon.

A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. A jövő nyári sportfesztiválon – jelen állás szerint – ritmikus gimnasztikában, erőemelésben és maratoni kajak-kenuban van magyar kvóta, de a kvalifikációs időszaknak csupán fele telt el.

0 Tovább

Játékos sportverseny a Pécsett

A Széchenyi István Iskola és a PMFC MATIAS közös szervezésében megrendezik az I. Pamacs foci játékos sportversenyt, melyre a PMFC óvodás korú játékosait várják a szervezők kedden délután. Az iskola, valamint a PMFC vezetőségének nem titkolt szándéka, hogy a verseny során betekintést engedjenek a szülőknek az általános iskola működésébe, induló sportosztályaiba, valamint a PMFC által az iskolába működtetett labdarúgó akadémiai rendszerbe.

A TÁSI-ban megrendezendő játékos versenyen a gyerekek képességeiknek, életkoruknak megfelelő feladatokban mérhetik össze a tudásukat szüleik segítségével. A játék színvonalát emeli, hogy a zsűri elnöke várhatóan Matyi Dezső, a PMFC MATIAS tulajdonosa lesz, a további zsűritagok pedig a Széchenyi István Iskola valamint a PMFC vezetőségi tagjai közül kerülnek ki. A játék előtt a közös bemelegítést a felnőtt csapat egyik kiváló játékosa fogja vezetni.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők!

 

0 Tovább

Teke – Tizennégy magyar lehet ott az utolsó WTC-n!

Tizennégy fős magyar csapat vesz részt a World Tour Classic (WTC) idei utolsó állomásán. A rangos nemzetközi pénzdíjas tekeverseny záróviadalát az ausztriai Ritzingben rendezik meg december 15-én.

Kiss Norbert, Nemes Attila, Hergéth Zoltán, Boanta Caludiu és Vörös Milán az első, Zapletán Zsombor, Botházy Péter és Kozma Károly pedig a második körben kapott meghívást. A magyar csapatot Kiss Tamás, Gergácz Csaba, Rudolf Balázs, Nagy Attila, Orosz István és Budai Ádám teszi teljessé, akik mindannyian ritzingi a selejtezőben harcolták ki az indulás jogát.

A WTC-versenyeken a világ legjobb tekézői indulhatnak. A sorozatot idén írta ki először a sportág nemzetközi szövetsége. Az első két állomáson Kiss Norbert fantasztikus sorozatot produkált: a horvátországi Varasdon és Zalaegerszegen is győzött, ráadásul az első versenyen Nemes Attilával döntőzött, így elmondható, hogy a magyaroknak abszolút bejött a WTC. 2013-ban a nők számára rendezik meg a World Tour Classicot.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum