Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balzsay: Bacskai ott lehet Londonban

Balzsay Károly szerint az angyalföldi ökölvívók kitettek magukért a múlt heti országos bajnokságon, Bacskai Balázs pedig jó eséllyel pályázik az olimpiai kvótára.

A Vasas-Süllős Ökölvívó Szakosztály igazgatójaként tevékenykedő sportember, aki a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka, különösen a csapatversenyben elért első helyre büszke. „A szombathelyi ob volt az első olyan nagy megmérettetés, amelyen egy egész szakosztályért szorítottam. Embert próbáló volt, a bajnokság végére rekedtre kiabáltam magam” – kezdte Balzsay.

                                               Balzsay Károly - fotó: Császár Attila

„Öt döntősünk volt, három aranyat és két ezüstöt szereztünk, valamint miénk lett a csapatelsőség is. A Vasas ezzel bebizonyította, hogy egy dinamikus, lüktető egyesület, és továbbra is az élvonalban van a helye. Ez persze akkor válik teljessé, ha Bacskai Balázs áprilisban olimpiai indulási jogot szerez, amire minden esélye megvan” – hangsúlyozta a világbajnok.

                                        A Vasas csapata - fotó: Doba István

Az olimpiai kvalifikációs versenyt Isztambulban rendezik meg tavasszal, ahol a döntősök kapnak kvótát.

A Vasas-Süllős Ökölvívó Szakosztály színeiben ők szereztek érmet a szombathelyi országos bajnokságon:

Arany:

69 kg – Bacskai Balázs

91 kg – Darmos József

+91 kg – Kurtucz Csaba

Ezüst:

52 kg – Berna Dávid

60 kg – Fodor Milán

0 Tovább

Balzsay kesztyűk nélkül is megállja a helyét

Mozgalmas hetet zárt Balzsay Károly. A WBA nagyközépsúlyú világbajnoka amellett, hogy megkezdte munkáját a Vasas ökölvívó szakosztályának igazgatójaként, debütált televíziós műsorvezetőként, előadást tartott Pécsett, és népszerűsítette a VitaKid Egészségprogramot.

Fotó: Echo TV

Balzsay Károly a Vasasnál azért dolgozik, hogy a klub minél több tehetséges ökölvívót neveljen fel, és továbbra is a sportág egyik meghatározó hazai bázisa legyen a piros-kékek főhadiszállása. „Igyekszem minden olyan lehetőséget megragadni, ami a klubot előre viszi. Terveim szerint komoly rangja lesz annak, ha valaki a Vasasnál bokszolhat. Minden erőmmel azon leszek, hogy a profik között szerzett tapasztalataimat Angyalföldön is kamatoztassam” – mondta Balzsay, aki kedden a Máriaremetei úti általános iskolában a VitaKid mozgalmat népszerűsítette. Ez a program az elhízás veszélyeire hívja fel a figyelmet, illetve hiteles, sikeres sportolók segítségével népszerűsíti az egészséges táplálkozást, és a rendszeres sportolást.

A világbajnok pénteken egy számára teljesen új területen is kipróbálta magát: az Echo TV-n a Mozgás című műsor vezetőjeként láthatták a nézők. A műsor előtt, csütörtökön azonban a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, Sport Intézetében tartott előadást, dr. Elbert Gábor, óraadó tanár meghívására.

0 Tovább

Balzsay Károly világbajnoki címért bokszol augusztusban

Balzsay Károly augusztus 26-án világbajnoki címért bokszol Ukrajnában. A korábbi nagyközépsúlyú profi ökölvívó Donyeckben, a WBA világbajnoki övéért lép kötelek közé az ukrán Sztaniszlav Kastanov ellen.


- Látom a célt, és ez nagyon jó - mondta az [origo]-nak a WBO volt világbajnoka, aki a hétvégén Hamburgba megy, és ott készül a címmeccsre.
Balzsay szerint a profik között eddig veretlen ellenfelének – a hazai környezet ellenére – semmivel nincs nagyobb esélye a győzelemre, mint neki.
- Ez jelenleg egy betöltetlen világbajnoki cím. Minden nyitott. A májusra tervezett Európa-bajnoki címmérkőzés előtt 14 hetet edzettem, és miután kiderült, hogy elmarad, nem eresztettem le, szinten tartottam magam, így edzőmmel, Michael Timmel nem a nulláról kezdenünk a felkészülést – nyilatkozta Universum Box-Promotion öklözője.
Balzsay riválisa 26 éves, 185 cm magas bunyós eddigi 28 mérkőzéséből mindet megnyerte, ebből tizenötöt KO-val.

Fotó: Császár Attila

0 Tovább

Köszöntötték a vívó klasszist

Olimpiai- és világbajnokok társaságában köszöntötték Sákovicsné Dömölky Lídiát. Az olimpiai bajnok tőröző március 9-én töltötte be a 75. életévét.

Az egykori klasszist Deutsch Tamás, az MTK elnöke is felköszöntötte a budapesti eseményen, ahol megjelent Bárány Árpád olimpiai bajnok párbajtőröző, Tordasi Ildikó ötkarikás bajnok tőröző, Kovács Edit, Tuschák Katalin és Szőcs Zsuzsanna világbajnok tőröző, Mincza-Nébald Ildikó olimpiai bronzérmes, világbajnok párbajtőröző, továbbá Szőcs Bertalan, az MTK mesteredzője.

Sákovicsné Dömölky Lídia tagja volt az 1964-ben Tokióban olimpiai aranyérmet szerző magyar női tőrválogatottnak.

Fotó: www.mob.hu

 

0 Tovább

Balzsay Károly kihívja a nagyközépsúly Európa-bajnokát

Balzsay Károly Eb-címért bokszol. Profi ökölvívónk a lengyel Piotr Wilczewski ellen húz kesztyűt, aki jelenleg birtokolja az Európai Bokszunió (EBU) nagyközépsúlyú övét.

Az összecsapás helyszíne pontosan még nem ismert, további tárgyalásokon dől el, hogy Lengyelországban, Németországban, vagy Prágában lesz – tudtuk meg Elbert Gábortól, Balzsay menedzserétől.

"Alig vártam már, hogy végre ismét bokszolhassak. Azzal nem akarok foglalkozni, hogy mi lesz, ha kikapok, mert az valószínűleg a profi pályafutásom végét jelentené. Meg fogom nyerni a meccset, mert jó formában vagyok, utána valószínűleg meg kell majd védenem a címet, azt követően pedig kötelező kihívó is lehetek a világbajnoki címért" - mondta az [origo]-nak az Universum magyar bunyósa, Balzsay Károly.

Volt világbajnokunk amatőrként összecsapott már Wilczewskivel, akkor Balzsay győzött. A lengyel profiként harmincszor meccselt, és mindössze egyszer kapott ki.

Fotó: Császár Attila/csaszarphoto.com

0 Tovább

Fittyet hány a korára a bokszlegenda – sőt, még táncol is

A negyvennyolcadik évét tapossa, birtokolja a Bokszvilágalapítvány (WBF) világbajnoki övét, a ringben korábban kiharaptak egy darabot a füléből és táncolt az ’amerikai Szombat esti lázban’. Ő Evander Holyfield, akinek a hétvégi meccse nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. Nem kapott ki, de nem is győzött…


A Nyugat-Virginiában megrendezett gálán a Sherman Williams elleni összecsapása korán véget ért, a harmadik menet után Holyfield a felrepedt szeme miatt nem vállalta a folytatást.

A nehézsúlyú legenda úgy tűnik, hogy nem akar ’tisztességben megöregedni’. Úgy érzi, van annyi energia benne, hogy akár Klicskóékkal is. meccselhet. Az más kérdés, hogy a szombati sérülése mennyire akadályozza meg a következő meccsére való felkészülésben. Az eredeti tervek szerint Holyfield legközelebb március 5-én Koppenhágában bokszol a dán Brian Nielsennel.

Holyfield a Dancing with the stars-ban - nálunk ez a műsor a Szombat esti láz címmel volt képernyőn

A botrányos meccs, amikor Tyson megharapta (16:00-nál)

1 Tovább
12
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum