Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tekesport – Magyar éremdömping az ifjúsági vb-n

Magyar sikerekkel zárult németországi Bautzenben megrendezett ifjúsági világbajnokság.

Tandem versenyszámban, a magyar férfi duó a döntőben nyert, és felállhatott a dobogó legtetejére és aranyérmet szerzett. A Vörös Milán, Ritter Tamás páros a fináléban a németeket győzte le.

Tandem mixben Horváth Katalin és Kozma Károly bronzérmes lett. Kozma ráadásul sprint kategóriában is érdekelt volt, ahol világbajnoki ezüstéremmel zárt. A vb legjobb 24 női és férfi indulója közül Nemes Irén 567 fával második lett egyéniben, összetettben pedig bronzérmesként végzett.

A nemzetenkénti pontozásban Magyarország a második helyen zárt Németország mögött.

0 Tovább

Tekesport - Magyar Világkupa-győzelem Németországban

Hegedűs Anita kirobbanó formában versenyzett a tekézők U18-as németországi Világkupáján.

A székesfehérváriak fiatal tehetsége Bautzenben aranyérmes lett egyéniben. Hegedűs mögött a szlovén Anja Basek lett ezüstérmes, míg a szlovák Lenka Tranova zárt bronzérmesként.

A magyar versenyzőnek ez volt a második érme a németországi világversenyen, ugyanis korábban Farkas Ádámmal, 1114 összfás teljesítménnyel, harmadik lett.

 

U18-as teke Világkupa

1. Hegedűs Anita (Magyarország)

2. Anja Basek (Szlovénia)

3. Lenka Tranova (Szlovákia)

0 Tovább

Vb-keretet hirdettek az U23-as válogatottnál

Az országos serdülő, ifjúsági lány és fiú egyéni, páros, valamint összetett egyéni bajnokság után kialakult az U23 világbajnokságon induló magyar válogatott kerete. Hét fiú és hét lány utazik a németországi világbajnokságra. 

A lányoknál a felnőtt csapatvilágbajnoki aranyérmes Sajermann Nóra /Rákoshegyi VSE/ az ifiknél összetett egyéniben és párosban az első helyen végzett, így nem is volt kérdéses részvétele a vb-n.

Tóth Dorottya /Pécsi TSE/ 2011. évben serdülő egyéni világbajnok, aki párosban szerezte meg a serdülők között az első helyet a hétvégén. Nagy Beatrix /Rákoshegyi VSE/ a serdülő korcsoportban az összetett első lett, és begyűjtött mellé még két ezüstöt is (párosban és egyéniben). Anduska Beatrix /Pannon-Flax SE Győr/ párosban az ifjúságiak között másodikként zárt. Ugyancsak a keret tagja Sass Edit / ASKÖ Magic 9, Ausztria/, Horváth Katalin és Nemes Irén /ZTE-ZÁÉV TK/. Szövetségi kapitány Weinacht János.

A fiúknál a válogatott keretben szereplők az egyéni bajnokságon is eredményesen szerepeltek. Pákai Zsolt /Közutasok KTK/ egyéniben és párosban is az első helyen végzett. Párosban Rapatyi Richárd /Közutasok KTK/ indult Pákai Zsolttal, ő a duó első hely mellett összetett egyéni második és egyéni harmadik lett. Ritter Tamás /Répcelaki SE/ és Vörös Milán /Zalaegerszegi TK/ ezüstérmes lett a páros bajnokságban. Ritter Tamás összetett egyéniben első és egyéniben második helyezést is elért. Kozma Károly és Pintér Károly /Zalaegerszegi TK/ a páros bajnokság bronzérmes kettőseként került a csapatba, Kozma még az összetett egyéni harmadik helyét is elcsípte. A csapattal utazik még Sajermann Gergő /Szegedi TE/. Szövetségi kapitány Fehér László.

A világbajnokságot megelőző U18 Világkupán Hegedűs Anita /Köfém SC/ és Farkas Ádám /Zalaegerszegi TK/ képviseli Magyarországot. Farkas Ádám a serdülőknél a hétvégén egyéni aranyérmes és összetett egyéni bronzérmes lett.

 

U 18 Világkupa Bautzen /Németország/ 2012.május 18-21.

Versenyszámok: Egyéni, Páros, Összetett egyéni

U 23 Világbajnokság Bautzen /Németország/ 2012.május 21-26.

Versenyszámok: csapat lány, csapat fiú, tandem lány és fiú, tandem mix, sprint lány és fiú, egyéni lány és fiú.


0 Tovább

Új pénzdíjas nemzetközi verseny magyar állomással

Indul a World Tour Classic a tekézőknél. A Nemzetközi Bowling és Teke Szövetség egy új pénzdíjas egyéni versenysorozatot indít el ebben az évben. A három állomás egyike a 2013-as csapat-világbajnokság helyszíne, Zalaegerszeg lesz.

 

Kakuk Levente, Kiss Norbert és Nemes Attila

A World Tour Classicon a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat. A sorozat fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése, a sportolók részére színvonalas pénzdíjas események szervezése, valamint a média bevonása a nemzetközi teke vérkeringésbe is.

Magyarország első körben három, a válogatottban is meghatározó játékost nevezett. Idén Kiss Norbert (Szegedi TE), Kakuk Levente (Szegedi TE) és Nemes Attila (Zalaegerszegi TK) vesz részt a Tour-on. Jövőre a nők számára rendezik meg a World Tour-t.

 

Az állomások:

Június 30 - Varazdin (Horvátország)

Szeptember 1 – Zalaegerszeg (Magyarország)

December 1 – Ritzing (Ausztria)

 

0 Tovább

Farkas mentette meg a magyarok becsületét

A zalaegerszegi Farkas Ádám szolgáltatta a szépségtapaszt a tekézők szegedi, szerbek elleni összecsapásán. A magyar versenyző 576-570-re győzött Norbert Ernjesi ellen az U18-as mérkőzésen. Ugyanebben a korosztályban Hegedűs Anita 558-494-re kikapott Hermina Lukactól. Az U23-as válogatottak találkozóin a lányoknál és a fiúknál is Szerbia győzött.

A németországi világbajnokságra készülő válogatottaknak ez volt az utolsó előtti felkészülési meccse. Az utazó keretet az országos egyéni, páros és összetett bajnokság után, május 14-én hirdetik ki.

 

Az U23-as válogatott találkozók eredményei

Lányok

Magyarország-Szerbia 3254-3299

Fiúk

Magyarország-Szerbia 3416-3545

0 Tovább

Bajnok a Szeged és a BKV

A férfiaknál a Szeged, a nőknél pedig a BKV csapata szerezte meg az aranyérmet a tekézők szuperligájában.

A Szeged együttese hazai pályán megnyerte a rájátszás utolsó állomását, így legyőzte a nagy rivális Zalaegerszeget, amely ezüstérmesként zárta a bajnokságot. A bronzérmet a szolnokiak szerezték meg, míg negyedikként a Répcelak gárdája zárt.

A Szeged együttese

A nőknél a BKV megvédte címét, miután hazai környezetben 5-3-ra győzött a bajnoki döntőben a Zalaegerszeg ellen.

2011-12. évi Férfi Szuperliga Csapatbajnokság végeredmény: 1. Szegedi TE 50, 2. Zalaegerszegi TK 49, 3. Szolnoki MÁV SE 28, 4. Répcelaki SE 27 ponttal.

A négyes döntő utolsó fordulójának végeredménye: 1. Szegedi TE 3607, 2. Zalaegerszegi TK 3556, 3. Szolnoki MÁV SE 3334, 4. Répcelaki SE 3256 fával.

A BKV csapata

 

 

Magyar Bowling és Tekeszövetség Sajtóosztály

0 Tovább

Teke - Siker a románok ellen

Győzelemmel hangolt mindkét U23-as válogatottunk a májusi világbajnokságra. A női és férfi nemzeti csapat Romániával csapott össze Szegeden, ahol mindkét válogatottunk nyert.

A férfiaknál 90, míg a nőknél 40 fával győzött a magyar válogatott.

A találkozó legeredményesebbjei:
Nagy Beatrix / Rákoshegyi VSE/ - 556 fa
Dudas Bogdan - 599 fa

0 Tovább

Teke - Folytatódott a ZTE-Szeged csata

Előzött a Zalaegerszeg a férfi szuperligában. A tekézők csapatbajnokságának felsőházi rájátszásában a zalaiak a nagy rivális Szegedet megelőzve végeztek az élen a legutóbbi fordulóban. A 3. helyen a Répcelak végzett, míg negyedikként a Szolnok zárt. Összetettben a Zalaegerszeg 46 ponttal vezet a 45 pontos Szeged előtt. A nőknél a BKV az éllovas, megelőzve a Zalaegerszeget.

A sportághoz kapcsolódó hír még, hogy a nemzetközi szövetség (FIQ) Celjében tartott elnökségi ülést, amelyen Dávid Veronika, a Magyar Bowling és Tekeszövetség főtitkára is részt vett. Az ülésen a magyar sportvezető beszámolta jövő évi csapat-világbajnokság előkészületeiről. A vb-nek Zalaegerszeg ad majd otthont.

A FIQ elnöksége

 

Magyar Bowling és Tekeszövetség Sajtóosztály

0 Tovább

A világbajnok győzött a diákolimpia fináléjában

Kaposvári és kazincbarcikai sikerrel ért véget a tekézőknél a diákolimpia döntője.

A Ferencváros pályáján megrendezett fináléban a lányoknál serdülő világbajnok Tóth Dorottya (Táncsics Mihály Gimnázium Kaposvár), a fiúknál pedig Csínyi Gábor (Surányi Endre Gimnázium) lett első.

A B-osztályban Kiss Viktor és Tóth Bernadett végzett az élen.

 Tóth Dorottya

Teke diákolimpia, döntő

Az érmesek:

 Fiúk

  1. Csínyi Gábor
  2. Erdész Ákos
  3. Kovács Tamás

Lányok

  1. Tóth Dorottya
  2. Hegedűs Anita
  3. Nagy Beatrix

 

Magyar Bowling és Teke Szövetség Sajtóosztály

0 Tovább

Gurított a média: ismert képernyősök és tollforgatók indultak a tekebajnokságon - az [origo] a 2. körig jutott

A Magyar Nemzet duója nyerte meg az első alkalommal megrendezett Teke Médiabajnokságot. A Ballai Attila, Deák Zsigmond kettős 16 csapatot megelőzve végzett az élen. A második helyet a Nagy Gábor, Németh András alkotta HVG csapata szerezte meg, míg a bronzérmes pozícióban az Eurosport párosa, Sallai Mátyás és Székely Dávid végzett. Az [origo] képviseletében Deák Krisztián és Székely Tamás lépett pályára, ők a második körig jutottak.

Az [origo] duója

 

Az Fradi tekepályáján lebonyolított bajnokságot a Magyar Bowling és Teke Szövetség (MATESZ), az Utánpótlássport portál (www.utanpotlassport.hu) és az FTC Tekeszakosztálya szervezte meg, a cél pedig az volt, hogy média képviselői közelebbről megismerhessék ezt a sportágat.

„A nagy nemzetközi versenyek mellett nagy hangsúlyt fektetünk a jövő évi felnőtt csapat-világbajnokságra, amelynek Zalaegerszeg ad majd otthont. Ez a médiabajnokság lényegében kapcsolatépítés volt, amely jól sikerült, hiszen a résztvevőktől pozitív visszajelzéseket kaptunk” – mondta Dávid Veronika, a MATESZ főtitkára.

A bajnokságon negyedik lett a Magyar Távirati Iroda együttese Ambrus Gáborral és Gergelics Józseffel, megelőzve a Varga T. Róbert, Bernau Péter (Népszava), valamint a Bruckner Gábor, Nagy-Pál Tamás (Utánpótlássport I.) párosokat. Csapatot indított még a Népszabadság, a Nemzeti Sport, a Sport TV, a Komlósi Oktatási Stúdió, a SportKlub, a Telesport, a Metropol, az [origo], a NeoFM és a Népszabadság Online.

A győztesek

Matuz Krisztián akcióban

Az MTI kettőse

Egyenszerkóban a NeoFM-esek

A nagy páros: Török László és Léderer Ákos

A Sport TV-s páros


Fotók: Borbély Tibor

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum