Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szkander – Az olaszok és a horvátok előtt a magyarok aranyérmesek lettek a budapesti Világkupán

Jó formában mehetnek a magyar szkanderosok a világbajnokságra – derült ki a Judgement Day elnevezésű Világkupán Budapesten. A rangos nemzetközi viadalon 15 ország legjobbjai indultak, ahol a magyarok megnyerték a csapatversenyt, másodikként a horvátok zártak, megelőzve Olaszországot.

Csabai Attila szerint a sportág ismét bizonyította, színvonalas nemzetközi küzdelmeket rendezve is tud eredményes lenni. „Ilyenkor, amikor házigazdák vagyunk, nagyobb a nyomás rajtunk, de álltuk a sarat. Sok pozitív visszajelzést kaptunk az egyes külföldi nemzeti szövetségektől. Mostantól csak az előttünk álló világbajnokságra készülünk.” – értékelt a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A csapatversenyen túl a magyarok összesen 22 aranyérmet gyűjtöttek be az egyes kategóriákban. A szövetségi kapitány úgy látja, a válogatott tagjai fegyelmezett versenyzéssel bebizonyították: jó formában vannak. Több versenyzőnk ugyanakkor nem szaggatta százszázalékosan az istrángot, mert a világbajnokságra koncentrálunk.” – hangsúlyozta Dóró Zsolt szövetségi kapitány.

A világbajnokságnak Konstanca ad otthont október 26. és november 4. között.

0 Tovább

Szkander - 17 országot előztek meg a magyarok

Magyarország megnyerte a csapatversenyt a Swiss Openen. Az Amriswilben megrendezett rangos viadalon 18 ország legjobbjai vettek részt. A magyarok mögött Németország végzett, megelőzve a svájci válogatottat.

A magyar válogatottban  több olyan versenyző kapott helyet, akik az októberi világbajnokságra készülnek. Előtte megrendezik a magyarországi Világkupát. A Judgement Day-nek Budapest ad otthont október 11-én és 12-én. Az év főversenye a konstancai világbajnokság lesz, amely október 26-án kezdődik.

A Swiss Openen a csapatversenyen kívül egyéniben 9 aranyérmet szereztek a magyarok, emellett 2 ezüstöt és 4 bronzot gyűjtöttek.

Dóró Zsolt szövetségi kapitány elmondta, meglepően jól szerepelt mindenki Svájcban. „Ez egy állomás volt a vb-re való felkészülés során. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy mindenki kitett magáért. Különösen a csapat arany figyelemre méltó” – hangsúlyozta Dóró Zsolt.

0 Tovább

Szkander: Már a vb-re készül a válogatott

A magyar válogatott megkezdte a közvetlen felkészülést az idei világbajnokságra. A vb-nek októberben Konstanca ad otthont, addig még két kiemelt versenyen indulnak a legjobbak. Előbb a Swiss Openen, majd a hazai rendezésű Judgement Day Világkupán állnak asztalhoz a magyar válogatott tagjai – hangzott el a nemzeti csapat biatorbágyi edzőtáborában.

„Idén a Viadukt SE szervezte meg az edzőtábort, ahová 50 szkanderos kapott meghívót. Laczek Zsolt, a klub vezetője, és a Magyar Szkander Szövetség alelnöke mindent megtett azért, hogy sikeres legyen az edzőtábor. „– értékelt Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

Dóró Zsolt szövetségi kapitány elmondta, megkezdték a felkészülést a világbajnokságra. „Az év főversenye a konstancai vb lesz számunkra, úgy gondolom, hogy mindenkinek jók az alapjai, amelyre lehet majd építkezni. Október végén lesz a vb, addig sokat fogunk még dolgozni.” – hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Szkander – 18 arany az Európa Kupán

A magyar szkander-válogatott tagjai összesen 18 aranyérmet szereztek a hazai rendezésű Európa Kupán. A nemzetközi versenynek Sárvár adott otthont.

A Magyar Szkander Szövetség információi szerint jól halad a világbajnokságra való felkészülés.

„Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy az egyes nemzetközi versenyeken rendre jól teljesítünk. Sárváron a lányok és a fiúk bebizonyították, hogy rangos nemzetközi mezőnyben is kimagasló eredményre képesek. Ezúttal – többek között – horvát, görög és szlovák kiválóságok voltak a mieink ellenfelei, és a 18 aranyérem mellett több ezüst és bronzéremmel gazdagodott a válogatott.” – összegzett Dóró Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A magyarok számára az őszi világbajnokságig lesz még egy-két nemzetközi verseny, többek között a hazai rendezésű Judgement Day. A 2019-es világbajnokságnak a romániai Konstanca ad otthont.

0 Tovább

Szkander Európa Kupa: Barzsó Henrietta vb-aranyérmest legyőzve nyert 

Barzsó Henrietta a döntőben világbajnokot legyőzve aranyérmet szerzett a szkander Európa Kupán. A magyar válogatott szkanderos a szlovákiai versenyen, amelynek Dobra Voda adott otthont, jobb kézzel nyert a szlovák Lucia Deberova ellen. Barzsó Henrietta bal kézzel a 2. helyen zárt.

A magyar küldöttség egyébként 19 éremmel térhetett haza az Európa Kupáról. Barzsón kívül a felnőtt mezőnyben Kollár Csaba (65 kg, jobb kéz), és a masters kategóriában Reinhoffer Balázs (75 kg) szerzett aranyérmet.

Dóró Zsolt szövetségi kapitány szerint Barzsó Henrietta mostani sikere mérföldkőnek számít a sportoló karrierjében. „Barzsó Henrietta fiatal, tehetséges versenyző. Komoly áttörésnek nevezném a szlovákiai sikerét. Azzal, hogy világbajnokot legyőzve lett aranyérmes a 60 kilogrammosok között, elég markánsan letette névjegyét súlycsoportja legjobbjai között” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Tizenhárom magyar érem a zágrábi világkupán

Összesen 13 érmet szereztek a magyar szkander-válogatott tagjai a zágrábi világkupán.

Horvátországban Barzsó Henriett, Kulcs Dzsenifer és Vályi Nagy Imre lett aranyérmes. Mindhárman dupláztak, miután jobbal és ballal is győztek. Barzsó a felnőttek 65 kilogrammos kategóriájában, Vályi Nagy az amatőr férfi mezőnyben, Kulcs pedig a junior openben volt sikeres. A magyar küldöttség ezen kívül három ezüstérmet és négy bronzérmet szkanderozott össze – tudtuk meg Dóró Zsolt szövetségi kapitánytól.

„A magyarországi világkupa mellett ez a legnagyobb létszámú vk. Örülök, hogy ilyen sikeresen zártuk a horvátországi világversenyt. Az előttünk álló hétvégén a trnavai Európa Kupán állnak asztalhoz a magyar szkanderosok, majd következik egy sárvári nemzetközi megmérettetés” – mondta a szövetségi kapitány.

0 Tovább

Szkander Eb – Barzsó Henrietta és Kovács Péter is bronzérmes lett

Két felnőtt magyar érem a szkander Európa-bajnokságon! A görögországi kontinensviadalon eddig is szép számmal gyűjtögették az érmeket a magyarok a különböző kategóriákban, az Eb utolsó előtti napján aztán Barzsó Henrietta a felnőtteknél - 60 kilogrammban - bronzérmet szerzett, akárcsak Kovács Péter a férfiaknál a 85 kilogrammosok mezőnyében. Mindketten bal kézzel voltak eredményesek Loutrakiban.

 

„Mindkét versenyzőnk dobogós helyére roppant büszkék vagyunk, hiszen itt van a teljes európai elit. Hihetetlenül sokat jelent nekünk ez a két bronz.” – összegzett röviden Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke.

A magyar szkander-válogatott a junior, a felnőtt, a masters és a para kategóriákat beleszámítva három ezüstérmet és három bronzérmet szerzett eddig a Loutrakiban zajló szkander Európa-bajnokságon.

0 Tovább

Szkander Eb – Fazekas Andrea jobb kézzel is érmet szerzett

Folytatódott a sikerszéria! A görögországi szkander Európa-bajnokságon Fazekas Andrea jobb kézzel ezüstérmes lett a masters korosztályban a 60 kilogrammosok között. Ugyancsak második lett a masters mezőnyben Dobos Attila jobb kézzel a +100 kilogrammos kategóriában.


A Magyar Szkander Szövetség információi szerint Fazekas korábban bal kézzel is Eb-érmet szerzett, miután harmadikként zárt.
A Loutrakiban megrendezett kontinensbajnokságon Verbóczki Luca állt még dobogóra. A magyar tehetség a juniorok között a 60 kilogrammos kategóriában jobb kézzel ezüst, bal kézzel pedig bronzérmes lett.
Az Európa-bajnokságon egyébként 31 ország legjobbjai álltak, illetve állnak asztalhoz.

További hétfői magyar eredmények:
Vályi Imre (masters 80 kg) - jobb kéz, 4. hely
Kőrösi Tibor (masters 70 kg) - jobb kéz, 5. hely
Kollár Csaba (masters 70 kg) - jobb kéz, 6. hely
Para-eredmények:
Hernyák Imre (+90 kg) - jobb kéz, 4. hely
Simon Dániel (70 kg) - jobb kéz, 6. hely

0 Tovább

Szkander - Fazekas Andrea Eb-bronzérmes

Újabb magyar érem a Görögországban zajló szkander Európa-bajnokságon. A Magyar Szkander Szövetség információi szerint vasárnap női masters kategóriában Fazekas Andrea bronzérmet szerzett, miután a 60 kilogrammosok mezőnyében bal kézzel harmadik lett.

 


A Loutrakiban megrendezett kontinensbajnokságon korábban Verbóczki Luca szerzett érmeket. A magyar tehetség a juniorok között a 60 kilogrammos kategóriában jobb kézzel ezüst, bal kézzel pedig bronzérmes lett. A magyarok a görögországi kontinensbajnokságon – az összes kategóriát beleszámítva – 28 fős csapattal vesznek részt. Az Európa-bajnokságon egyébként 31 ország legjobbjai álltak, illetve állnak asztalhoz.

0 Tovább

Szkander Eb – Két magyar érem eddig

Verbóczki Luca két érmet szerzett a Görögországban zajló szkander
Európa-bajnokságon. A Loutrakiban megrendezett világversenyen a magyar tehetség a juniorok között a 60 kilogrammos kategóriában jobb kézzel ezüst, bal kézzel pedig bronzérmes lett. Az 50 kilogrammosok mezőnyében Kulcs Dzsenifer jobb kézzel a 4., míg ballal a 6. helyen zárt.


A magyarok a görögországi kontinensbajnokságon – az összes kategóriát
beleszámítva – 28 fős csapattal vesznek részt. Az Eb-n 31 ország
legjobbjai állnak asztalhoz.
A következő Európa-bajnokságnak Magyarország ad otthont. Az egyre
dinamikusabban fejlődő sportág 2020-as Eb-jének Balatonfüred lesz a
házigazdája.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum