Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Baranyai ajándékgyűjtés

Tizennégy zsák plüssállatka landolt a pécsiek pályáján. A PMFC-MATIAS Paks elleni labdarúgó bajnoki meccsére úgy készült, hogy ajándékokat gyűjt a rászoruló gyerekeknek.

 

A pécsiek ugyan 3-1-re elvesztették az utolsó őszi hazai találkozójukat, de legalább elmondhatják magukról, hogy hozzájárultak két gyermekintézmény lakóinak megajándékozásához.

Az akcióhoz csatlakozott az Alexandra Könyváruház is: minden egyes plüssállatka mellé egy-egy mesekönyvet ad, hogy ezzel is tovább növelje a gyerekek örömét.

Az ellenfél, az MVM-Paks csapata is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz és a játékosok is plüss állatkával a kézben vonultak ki a mérkőzés előtt. Az ajándékokat december 6-án adják át a labdarúgók a rászoruló gyerekeknek.

 

0 Tovább

A spanyolok a labdarúgás Schumacherjei

A 2000 és 2004 közötti Forma-1-es versenyekre nem szívesen emlékeznek azok, akik nem Michael Schumachernek szurkoltak. Szó mi szó, nem sok örömük volt abban az öt idényben. Ebben az időszakban az 5 vb-szezon alatt összesen 85 futamot bonyolítottak le, ebből 48 alkalommal a „Májköl” győzött, és akkor nem említettem a sok-sok dobogós helyezést. Zsinórban öt világbajnoki címet nyert a Ferrarival. Akkor mindenki, aki nem Ferrariért szorított, és nem német volt, valamint nem bálványozta a kerpenit, bizony várta, hogy mindennek vége legyen. Elég nyomasztó lehetett, nem igazán lehet elképzelni…

A labdarúgásban valami hasonlót élünk át: 2008-ban a spanyoloknál megtört a jég. Az addig tartó peches időszak az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Eb-n véget ért. A hispánok eljutottak a döntőig, ahol végül 1-0-ra verték a németeket. Rá két évre a hollandokkal döntőztek a dél-afrikai vb-n, és megcsinálták. Valljuk be, ez az időszak – beleértve az idei Eb-t is – azoknak jó, akik a spanyoloknak szurkolnak, vagy egyáltalán nem vesznek tudomást az egészről.

Aki egy picit is nyitott erre a sportágra, és nem szimpatizál a Barcelona langyos, sokat passzolós, altatós, nem tudom, hogy támadjak-e, és ezt a végletekig fokozós, majd egyszer ritmust váltok játékára, az bizony nem túl boldog. Egy cél lebeg a szeme előtt: minden sorozatnak egyszer vége lesz. A rossznak is, és a jónak is. 2004 után Michael Schumacher egy összetett harmadik, és egy második helyet produkált, majd ideiglenesen visszavonult.

Kedves sok passzos focit nem kedvelő, tiki-taki játékot a háta közepére kívánó futballszurkoló! A lényeg az, hogy egyszer a spanyolok is Michael Schumacherhez hasonlóan végig nézik majd a győztesek örömét…és ez már a BL-ben kezdett körvonalazódni (lásd. a Chelsea-Barca párharcot). Nehéz lesz majd nekik megélni, ezt, mint ahogy a cikk írójának is az volt a hétszeres világbajnok „Májköl” tündöklése utáni korszakkal szembe nézni.

0 Tovább

Portugál siker a Pünkösdi Tornán

A Sporting Braga nyerte az I. FTC Pünkösdi Nemzetközi Utánpótlás Tornát, miután a döntőben 2-1-re legyőzte a St. Pölten csapatát. Az osztrák csapat szerezte meg a vezetést, amelyet még az első félidőben kiegyenlítettek a portugálok.A második játékrészben szakadó esőben az utolsó pillanatban, büntetőből szerezte meg a győzelmet a Braga, amely után BL-győztesként ünnepeltek a 16 éves játékosok.

A bronzmérkőzésen a Crvena Zvezda 4-2-re legyőzte a házigazda FTC-t. A szerbek az első félidőben eldöntötték a találkozót, hiszen 4-0-ra is  vezettek, utána a ferencvárosi fiataloknak szépíteni sikerült, de kiegyenlíteni már nem sikerült.
Az ötödik helyet az FC Nordsjaelland szerezte meg, a dánok az Újpestet verték meg 1-0-ra.

Eredmények:

A-csoport
FTC – FC Nordsjaelland 1-1
St. Pölten – FC Nordsjaelland 1-0
FTC – St. Pölten 1-2

B-csoport
Újpest FC – Crvena Zvezda 0-2
Újpest FC – Braga 0-1
Crvena Zvezda - Braga 0-1

Helyosztók:
5. helyért: Újpest FC – FC Nordsjaelland 0-1
3. helyért: FTC – Crvena Zvezda 2-4
1. helyért: St. Pölten – Sporting Braga 1-2

0 Tovább

Klasszis teljesítmény: Papp Eszter 1038 perce nem kapott gólt

Papp Eszter immár 1038 percnél tart! A Viktória FC válogatott hálóőre az Újpest elleni 3-0-s sikerrel zárult meccsen a 85. percig védte csapata kapuját, ezzel átlépte az hőn áhított ezrest, azaz elmondhatja: 1038 perce nem kapott gólt a női labdarúgó-bajnokságban.


"Az ezres az egy bűvös szám, jó érzés, hogy csináltam egy ilyen sorozatot. Jó lenne, ha minél később szakadna meg ez a széria, mert akkor az azt jelenti, hogy jól szerepel a csapat. Vasárnap az MTK-val csapunk össze, az egy sokkal szorosabb meccs lesz" - mondta a rekorder kapus.


Papp Eszter 2004-ben mutatkozott be az élvonalban. A szombathelyi csapattal kétszer nyert magyar bajnokságot.

ElberTeam Média

0 Tovább

Női labdarúgás – Fantasztikus sorozatot produkál a magyar válogatott kapusa

Papp Eszter kirobbanó formában van. A Viktória FC válogatott kapusa 953 perce őrzi kapott gól nélkül a szombathelyiek hálóját.

Az előttünk álló hétvégén a vasi együttes az Újpest vendége lesz, így a hálóőr célja nem is lehetne más, mint az, hogy gól nélkül lehozza azt a meccset is, és ezzel átlépi a bűvös 1000 percet.

„Sosem a rekord lebegett a szemem előtt. A lényeg, hogy nyerjen a csapat. Én így futok ki a pályára az Újpest ellen is. Az már csak hab lenne a tortán, ha nem kapnék gólt” – mondta a bajnokságban éllovas Viktória FC kapusa.

Papp Eszter egyébként „civilben” a Semmelweis Egyetemre jár, ahol már negyedéves és orvosnak készül.

 

ElberTeam Média

0 Tovább

Harmadik Félidő, az új focishow

A Sport TV új focishow-val jelentkezik a hétvégén. A Harmadik Félidő a magyar labdarúgó-bajnokság meccseit taglalja majd és fordulónként lesz látható. Az első adás február 27-én, 19 óra 30 perctől kerül képernyőre Lipcsei Betta és Molnár Mátyás vezetésével a Sport 2-n.

 

A produkció másik két műsorvezetője Takács Rita és Petúr András, akik március 6-án debütálnak. A Sport TV állandó szakértői közül többen is feltűnnek majd a Harmadik Félidőben, így Várhidi Péter, Puhl Sándor, Nyilasi Tibor és Hajdú Attila is elemzi a remélhetőleg minél jobb meccseket.

Molnár Mátyás a SPORTbányászatnak elmondta, hogy hosszú hónapok óta dolgoznak a produkción, és izgatottan várja az első adást.

- Sok ötletelésen, értekezleten és próbán vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy műsorvezető társammal, Lipcsei Bettával megtaláltuk a közös hangot, és eredményesen tudunk majd együtt dolgozni a Harmadik Félidőben…

0 Tovább

Réka a gólvonalon - interjú a női fociválogatott kapusával

Több sportágban is kipróbálta magát, végül megállapodott a labdarúgásnál. Játszott az Újpestben és az MTK-ban is, most a magyar válogatott és az olasz Orlandia '97 kapusa. Kedvenc csapatai az Inter és a Real Madrid, szerinte Iniesta lesz az Aranylabdás, és nincs is jobb érzés annál, mint kivédeni egy erős, jól helyezett lövést. Az idegenlégióskodó magyar női labdarúgók közül Szőcs Réka kezdi meg leghamarabb a szezont, de kiutazása előtt azért elcsíptük egy interjúra.

- Labdarúgó vagy, és ráadásul kapus. Ha lehet ezt mondani, az még ”fiúsabb”. Biztos sokan megkérdezték már, hogy miért pont a focit választottad? Én sem tennék kivételt.

- Nagyon sok sportágat kipróbáltam. Nyolc évig szertornáztam, egy évig kézilabdáztam, de vívtam és cselgáncsoztam is. A labdarúgás azonban mindig is közel állt hozzám. Az iskolában is a fiúkkal rúgtam a bőrt, egyszer elvittek egy focitornára, látták, hogy nem bánok olyan rosszul a labdával, később pedig kikötöttem egy női csapatnál.

- Ismerkedésnél - ha kiderül, hogy mivel foglalkozol - általában mi a fiúk reakciója?

- Mindegyik máshogy reagál. Van aki meglepődik, van aki azonnal kitalálja, hogy kapus vagyok miután kiderül a sportág, de van olyan is, aki egyből azt kérdezi hogy  fáj-e a vetődés, és hogy nem féltem-e a melleimet, de legtöbbjüknek tetszik, mivel minden férfi szereti a focit.

- És milyen útját állni egy hatalmas lövésnek? Tényleg nincs benned félsz?

- Ha félnék, nem ezt csinálnám. Nincs jobb érzés annál, mint kivédeni egy erős lövést, ami jól is van helyezve. De nem minden erősnek tűnő lövés erős. Egyébként nem voltam mindig kapus. Hátvédként kezdtem a jobb oldalon, ritkán középpályást is játszottam.

- Melyik a kedvenc csapatod és szerinted Messi, Iniesta vagy Xavi lesz az aranylabdás befutó?

Több kedvenc csapat is van, de legjobban az Inter és a Real Madrid áll közel a szívemhez. A példaképem is a Realban játszik, akit Iker Casillasnak hívnak. Úgy gondolom, hogy Andrés Iniesta lesz az Aranylabdás.

 

Egyre több magyar idegenlégióskodik a különböző külföldi női bajnokságokban. Minek köszönhető ez?

Leginkább azért van ez, mert - nekünk nőknek - itthon nem lehet a fociból megélni. Magyarországon mindenki amatőr, munka és iskola mellett focizik. Kint viszont, ha van egy profi szerződésed, akkor csak a játékra kell koncentrálni. Elég jól szerepelt a felnőtt válogatott az utóbbi időben, és egy jó BL-szerepléssel is fel lehetett hívni a figyelmet magunkra, ez is közrejátszhat abban, hogy egyre többen szerződnek külföldi csapatokhoz.

Most az Orlandia '97 játékosa vagy. Mi az együttes célkitűzése?

Mivel újoncok vagyunk, természetesen a bentmaradás, de nem ártana, ha minél több meglepetést okoznánk.

Szőcs Réka csapata már január 8-án megkezdi a szezont. A tabella 11. helyén álló Orlandia a Torino együttesét fogadja, amely a negyedik jelenleg a bajnokságban.

 

1 Tovább
1234
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum