Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új elnök irányítja a Magyar Korfball Szövetséget!​​​​​​​

Dr. Cselik Bence váltotta az elnöki poszton Bóné Zoltánt. A sportvezető négy évre kapott megbízást a sportág közgyűlésétől. Munkáját az elnökségben Erdei Attila és Szederkényi Márton segíti majd.

A Németh Angéla érdemrenddel kitüntetett sportszervező elmondta, céljuk a sportág népszerűsítése. „Nagy hangsúlyt fektetünk az egyetemi sport hazai megerősítésére korfballban, és szintén kiemelt projektként kezeljük a szakember képzést. Mindezeken túl nagyon fontos a láthatóság is. Ezen nagyot lendíthet áprilisban a válogatott kijutása a soron következő, Kínában megrendezendő Világjátékokra, melyre jó esélyeink vannak. Reméljük, hogy a korfball egyre nagyobb nyomot tud hagyni az előttünk álló időszakban a magyar sportpalettán." – mondta Cselik Bence.

Cselik Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa. Okleveles sportszervező, rekreációs szakember, valamint kosárlabda és sportoktató. A Magyar Sporttudományi Társaság tagja, korábban több vidéki sportszervezetnél látott már el különféle sportszervezői-sportvezetői feladatokat.

A korfball a világ egyetlen koedukált labdajátéka, és Magyarországon is egyre jobban fejlődik.

0 Tovább

Izgalmas küzdelmeket hozott a korfball Magyar Kupa​​​​​​​

A Team Csernák győzelmével értek véget a korfball Magyar Kupa küzdelmei. A Gödön megrendezett tornán az újdonsült kupagyőztes 11-9-re nyert az Újhegyi Kecskék ellen. A bronzérmet a Prizrak együttese szerezte meg. A kisdöntőben 4-4-re végzett az Újhegyi Alpakákkal, és végül a büntetőpárbajban 3-2-re győzött.

A 2024-es Magyar Kupa gólkirálynője Tóth Noémi, a Prizrak játékosa lett, aki 17-szer volt eredményes, míg a gólkirályi címet Csernák Szabolcs (Team Csernák) érdemelte ki 23 találattal.

A Magyar Korfball Szövetség (MKLSZ) információi szerint az egynapos kupaküzdelmekben tíz csapat vett részt, a mérkőzések színvonala pedig jelentősen javult a tavalyi tornához képest. Az egyesületi csapatok mellett a kifejezetten erre a napra összeállt alkalmi formációk is felkészülten érkeztek a kupára. A mezőny kiegyenlítettségét jól mutatja, hogy számos mérkőzés csak időn túli büntetőkkel dőlt el. Májusban az évek óta szünetelő szabadtéri kupát is újraindítja a hazai szövetség, melyre ismét jelentkezhetnek alkalmi társulások, az MKLSZ versenyrendszerében még nem szereplő szervezetek.

A 2024-es korball Magyar Kupa végeredménye:

1. Team Csernák

2. Újhegyi Kecskék

3. Prizrak

4. Újhegyi Alpakák

5. Kékvölgy SE

6. MAFxCIICfan2.0

7. VSD

8. PEAC

9. Utolsó Mohikánok

10.  REGI

0 Tovább

Korfball – Hétvégén megrendezik a Magyar Kupát!​​​​​​​

Szombaton Göd ad otthont a korfball Magyar Kupának. A Magyar Korfball Szövetség információi szerint a kispályás, azaz az egyállványos viadalon 12 csapat vesz részt a Honvéd utcai csarnokban.

A Magyar Kupa csoportmérkőzésekkel indul, ezek után az egyenes kieséses szakasz végén kiderül, hogy 2024-ben melyik együttes hódítja el a trófeát. Egy biztos: címvédés nem várható Gödön, ugyanis az 1908 SZAC nem indul a kupaküzdelmekben. Egyébként ez az utolsó egynapos kupaviadal. A jövő évtől kétnaposra tervezik a Korfball Magyar Kupát.

Az eseményen külön köszönteni fogják a 2023-as világbajnokságon minden idők eddigi legjobb magyar eredményét elérő felnőtt válogatottat. Taipeiben a nemzeti csapat a kilencedik helyet szerezte meg. Ezenkívül a 2025-ös, Kínában megrendezendő Világjátékok kvalifikációjára készülő strandkorfball csapatot is méltatják.

A korfball a világ egyetlen koedukált labdajátéka, és Magyarországon is egyre jobban fejlődik. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum