Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Testépítő és fitness Eb – A jövő válogatott versenyzői megmutatták, hogy mire képesek

A magyarok ismét bizonyították: a kontinensen a sportág élvonalába tartoznak. A spanyolországi Santa Susana adott otthont a testépítő és fitness Európa-bajnokságnak, ahol a nemzeti csapat tagjai egy érem mellett 13 pontszerző hellyel zártak.

testépítés fitnesz

Acrobatic fitness kategóriában a junioroknál Balogh Eszter dobogóra állt, miután harmadik lett – tudósít a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség Sajtócsapata. A több, mint 40 országot felvonultató kontinensbajnokságon a felnőttek mezőnyében négy negyedik, és egy ötödik hellyel zártak a magyarok. Közel volt az éremhez Szalai Evelin (Bikini fitness -162 cm), a junioroknál érmet szerző Balogh Eszter (Acrobatic Fitness -163 cm), Győrffy Fanni (Artistic Fitness -163 cm) és Tóth Csenge (Artistic Fitness -168 cm). Bánhegyi Kata az 5. helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

Az Eb eredményei tökéletesen tükrözik a hazai szövetség koncepcióját. Korábban Huber István, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnöke úgy nyilatkozott: a jövő válogatottját építik. Az, hogy a magyarok jó része pontszerzőként zárt a nagyon erős mezőnyt felvonultató Európa-bajnokságon, azt jelzi, hogy jó úton járnak.

További junior helyezések az Eb-n:

4. hely - Nyircsák József (Games Classic Bodybuilding)

4. hely - Hajdù Eszter (Acrobatic fitness)

4. hely - Ilosvay Viktória (Acrobatic fitness)

5. hely - Orbán Dominika (Bikini Fitness)

5. hely - Bogdàn Szófia (Acrobatic fitness)

5. hely - Kiss Brigitta (Acrobatic fitness)

5. hely - Tòth Csenge (Artistic fitness)

6. hely - Vágó Virág (Acrobatic fitness)

6. hely - Győrffy Fanni (Artistic fitness)

0 Tovább

Testépítés és fitnesz - Az Európa-bajnoki részvétel a tét

Ezen a hétvégén megrendezik a testépítő és fitnesz Magyar Kupát. A fővárosban zajló rangos megmérettetés egyben válogató verseny is.

Vargha Viola a hazai szövetség főtitkára elmondta a junior és felnőtt Európa-bajnokságra, és a gyerekfitnesz-világbajnokságra szerezhetnek indulási jogot a versenyzők. A kontinensbajnokságot Santa Susanaban rendezik meg, a világbajnokság pedig a szerbiai Čačakban lesz.

„A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális központban megrendezendő Magyar Kupa még zártkapus lesz, azaz nézők nélkül bonyolítjuk le a versenyt. Élő közvetítést a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség Facebook oldalán láthatnak az érdeklődők. Nem akarjuk kockáztatni senkinek sem az egészségét.” – hangsúlyozta Vargha Viola.

0 Tovább

Magyar diadalok fitneszben

Csodálatos győzelmek születtek a Fitness Mania Classic IV. IFBB Elite Pro versenyen, Bikini kategóriában, és a Masters Bikini Elite Pro Világbajnokságon! Karina Gavrikova IFBB Elite Pro Világbajnok lett és Békefi Brigitta megnyerte az Elite Pro Bikini kategóriát! Karina Gavrikovát edzője, Berkes László készítette fel, Békefi Brigittát pedig Veres Tamás.


Az eredmények:
Békefi Brigitta: IFBB Elite Pro Bikini Fitness 1.hely
Karina Gavrikova: IFBB Elite Pro World Master Championship 1.hely
Karina Gavrikova: IFBB Elite Pro Bikini Fitness 5. hely
Az amatőr szekcióban szintén szép eredmények születtek:
Sebők Julietta: Bikini -169. 2.hely
Miterli Mariann: Wellness 3. hely
(fotó: Fitnessandmass)

Szerző: 

0 Tovább

Testépítés és fitnesz - Magyar érmek és sportdiplomáciai siker a spanyolországi világbajnokságon!

Az összes kategóriát beleszámítva három érmet szerzett a magyar testépítő és fitnesz-válogatott a spanyolországi világbajnokságon – adta hírül a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség.

testépítés fitnesz

A Santa Susanában megrendezett világbajnokságon a fitnesz +163 cm-es kategóriában Ilosvay Viktória ezüstérmes lett, ugyanezen a döntőn Vágó Virág az októberi junior világbajnoki címe után felnőttben is dobogóra tudott állni, miután harmadik lett.

A harmadik érmet Véninger Brigitta szerezte masters bikinifitneszben, ő bronzérmes lett.

testépítés fitnesz

Az eredményeken túl sportdiplomáciai sikernek is örülhetett a magyar küldöttség a spanyolországi vb-n. Az IFBB Világkongresszusán Becsület Érdemérmet vehetett át Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség főtitkára. A sportvezető elmondta, hatalmas megtiszteltetés ez számára, és az egész sportágnak Magyarországon. „A kitüntetést dr. Rafael Santonjától, az IFBB Világszövetség elnökétől, és Pawel Filleborntól, az IFBB alelnökétől vehettem át. Tudomásom szerint Magyarországról korábban senki sem kapta meg ezt a díjat, így nagy megtiszteltetésnek tartom” – hangsúlyozta Vargha Viola.

További világbajnoki pontszerző helyezések:

Fitnesz, -163 cm: Ilosvay Beatrix 5.

Fitnesz, +163 cm: Ágoston Dorottya 5.

Artistic Fitnesz: Ilosvay Viktória 5, Ágoston Dorottya 6.

Bikinifitnesz, -164 cm: Sebők Julietta 6., Szalai Evelin 8.

Men's Physique: Berecz Sándor 7.

(Fotók: Várszegi Gábor)

0 Tovább

Testépítő és fitness Magyar Kupa – Szalai és Berecz abszolút győztes lett

Szalai Evelin és Berecz Sándor abszolút győzelmével zárult a testépítő és fitness Magyar Kupa. A rangos versenynek a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ adott otthont.

Szalai Evelin a bikini fitnesz, Berecz Sándor pedig a men’s physique kategória abszolút győztese lett a Magyar Kupán. Mindketten indultak a legutóbbi Európa-bajnokságon, és az ottani jó formájukat át tudták menteni a hazai versenyre.

Nyircsák József és Ágoston Dorottya duplázni tudott. Nyircsák a junior és a felnőtt games classic kategóriában is nyerni tudott, Ágoston Dorottya pedig a felnőtt és a junior fitness mezőnyben nyert.

A Magyar Kupát eredetileg áprilisra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt szeptemberre halasztották. 

Fotó: Várszegi Gábor

0 Tovább

Fitnesz – Elhunyt Koós Katalin

Gyászol a magyar és a nemzetközi fitneszcsalád! Életének 52. évében elhunyt Koós Katalin.

A szakember 2018-ban és 2019-ben is az év edzője volt Magyarországon, és elévülhetetlen érdemei a hazai gyerekfitnesz elindításában. Koós Katalin a felnőttek között is letette névjegyét tanítványai közül Ágoston Dorottya világbajnoki dobogós volt, Szabó Nikolett abszolút fitnesz Európa-bajnoki aranyérmet nyert, Keszei Korina pedig Eb-ezüstöt szerzett.

Koós Katalin nemzetközi pontozóbíróként is tevékenykedett, 2000 óta dolgozott a hazai szövetségnél. Egy gyors lefolyású súlyos betegség után egy budapesti kórházban hunyt el – tudatta a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség.

0 Tovább

Fitnesz világbajnokság – A gyönyörű fiatal magyar versenyzők két érmet szereztek a pozsonyi vb-n!

Várakozáson felül teljesítettek a magyar versenyzők az idei fitnesz világbajnokságon. A pozsonyi világversenyen a felnőttek között a lelkes fiatal magyar küldöttség tagjai két világbajnoki érmet is begyűjtöttek – tudtuk meg a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetségtől.

Ágoston Dorottya a -163 centiméteresek között ezüstérmes lett, míg a +163 centiméteres mezőnyben Frauenberger Panni bronzérmesként zárt. Utóbbi döntőben Keszei Korina közel volt a dobogóhoz, és végül negyedikként zárt.

A bikini fitnesz fináléban is volt magyar: Szalai Evelin a negyedik helyen végzett.

„Fiataljaink megmutatták, hogy a jövőben igenis számolni kell velük. A világbajnokságon indult küldöttség fele döntőzött, és többen dobogóra is tudtak állni, ráadásul úgy, hogy ezek az éremszerzők még junior korúak” – nyilatkozta Vargha Viola, a Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség főtitkára.

0 Tovább

Négy érem és számos pontszerző hely a junior testépítő és fitness világbajnokságon!

Három ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a junior testépítő és fitness világbajnokságon Budapesten.

fitnesz

A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség tájékoztatása szerint Frauenberger Panni a fitness mezőnyben ezüstérmes lett, akárcsak Szalai Evelin a fitmodelleseknél és Nyircsák József a testépítők Games Classic kategóriájában. A negyedik érmet Ágoston Dorottya szerezte, aki a fitness világbajnoki mezőnyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Magyar Testépítő és Fitness Szövetség elnöke szerint a magyar válogatott kitett magáért, és beérni látszik a szövetség utánpótlás programja.

„Ha azt nézzük, hogy minden harmadik magyar válogatott versenyző döntőbe jutott a budapesti világbajnokságon, akkor kijelenthető: eredményes felkészülésen vagyunk túl. Az érmesek teljesítménye magáért beszél, igaz, a hab a tortán az lett volna, ha legalább egy aranyérmet begyűjtünk, de nem szabad telhetetlennek lenni. A négy érmen kívül sok pontszerző helyezéssel gazdagodtak a mieink azon a vb-n, amelyről az összes nemzetközi delegáció csak felsőfokon beszélt” – nyilatkozta Huber István.

A Testnevelési Egyetemen megrendezett junior testépítő és fitness világbajnokságon 40 ország 300 versenyzője indult. 

0 Tovább
12
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum