Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bennmaradt az FC Kassa az első osztályban!

Az újonc FC Kassa a szlovák élvonalbeli bajnokság rájátszásának utolsó fordulójában hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Mihalovcét és ezzel eldőlt, hogy a sárga kékek a következő szezont is a Niké Ligában kezdik.

A héten az FC Kassa vezetősége edzőváltás mellett döntött és a Jan Kozák-ot váltó Geri Gergely vezetésével három vereség után a szezon legfontosabb mérkőzésén Gallovič Dávid és Nassim Innocenti góljaival győzni tudott.

Statisztika

FC Košice - Michalovce 2:0 (1:0) - 6126 néző.

 

Gól: 17. Gallovič, 81. Innocenti. ŽK: Greššák, Faško, Davis, Obounet (pályán kívül), Innocenti - Arevalo, Niarchos, Volanakis. Bírók: Očenáš - Jekkel, Ferenc

 

FC KOŠICE: Figueiredo - Fabiš, Gorosito, Davis - Golikov (77. Jonec), Gallovič, Greššák (43. Mizerák), Petrák (55. Innocenti) - Faško (77. Sovič) - Medved, Obounet (55. Jones). Edző: Geri Gergely.

 

MFK ZEMPLÍN: Frelih - Dzotsenidze, Volanakis, Bahi (79. Adekunle) - Magda, Vaško, Žofčák (69. Danko), Zubairu (79. Marjanovič), Marcin - Jánošik (59. van Kessel), Arevalo (59. Niarchos) . Edző: František Straka.

0 Tovább

Geri Gergely lett az FC Kassa vezetőedzője​​​​​​​

A Niké Liga utolsó fordulója előtt edzőt váltott a többségi magyar tulajdonban lévő FC Kassa labdarúgó csapata. A klub vezetősége úgy döntött, hogy ifj. Jan Kozak helyét Geri Gergely veszi át a szezon hátralévő részére.

„A sorozatban elszenvedett három vereség és az utolsó mérkőzés képe alapján hoztuk azt a döntést, hogy változtatni kell valamit, a csapatnak új impulzusra van szüksége. Geri Gergőt nem kell bemutatni, hiszen nyár óta a Kassai Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, de korábban több helyen is megfordult vezetőedzőként, így naprakész a Niké Liga történéseivel kapcsolatban.

Nem könnyíti meg az új vezetőedző dolgát, hogy éppen egy vírus söpör végig a csapaton: a hétfői edzést ezért nem is tudtuk megtartani.” – mondta Farkas Balázs, az FC Kassa sportigazgatója.

 

A Niké Liga utolsó fordulójában a kassaiaik a Mihalovcé-t fogadják. Győzelmük esetén osztályozó nélkül bennmaradnak az első osztályban, minden más eredmény esetén az FC Kassa a másodosztály második helyezettjével mérkőzik majd jövő kedden és pénteken az első osztályú tagságért.

Geri Gergely korábban többek között a Pohronia, a Sereda, a Podbrezova, a Nyitra, valamint egy rövid ideig az OTP Bank Ligában szereplő DVTK vezetőedzője is volt. 

0 Tovább

A Kassa-Nagymihály rangadón dől el az első osztályú tagság​​​​​​​

Egygólos vereséget szenvedett a Kassa Szakolcán. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 9. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat 1-0-ra kikapott.

Visszafogott kezdés után a 20. perctől mindkét kapu előtt adódott helyzet, ezek közül egyet a hazaiak ki is használtak. A 44. percben Hradecky volt eredményes.

A második félidőben valamivel aktívabb volt a vendég csapat, de gólt nem sikerült szerezniük a sárga-kékeknek.

Az utolsó fordulóban a Kassa a regionális rangadón a Nagymihályt fogadja. Ez a találkozó arról dönt, hogy melyik csapat marad az élvonalban.

Szakolca - Kassa 1-0 (1-0)

Gól: Hradecky (44. p.)

Szakolca: Luksch - Gazi (83. Yao), Ranko, Podhorín, Cernek - Hradecky, Mácik (76. Nagy) - Morong, Alves (69. Vlasko), Matejov (69. Baumgartner) - Smékal (69. Sobczyk). Edző: Pavol Majerník.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Kruzliak, Gorosito, Innocenti (77. Petrák), Davis - Gressák (69. Jones), Fasko (69. Sovic), Gallovic (77. Varga) - Moha (69. Obounet), Medved. Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Élet-halál harcot vív a FC Kassa az élvonalban maradásért​​​​​​​

„Kettőzött erővel kell játszani mindenkinek a hátralévő két meccsen” – mondta Farkas Balázs, az FC Kassa sportigazgatója. A többségi magyar tulajdonban lévő csapat szombaton a Szakolca ellen lép pályára idegenben. A szlovák labdarúgó Niké Liga hajrája következik, a Kassánál pedig a cél a bentmaradás az élvonalban.

„Úgy gondolom, hogy ha a játékoskeret erősségét nézzük, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy az első osztályú tagságot megtartsuk. Persze mindehhez mindenkitől százszázalékos hozzáállás kell, és kettőzött erővel kell küzdeni...” – hangsúlyozta a sportvezető.

A Szakolca elleni idegenbeli összecsapás után az utolsó fordulóban a Nagymihály következik. Annak a meccsnek a pikantériája, hogy a bentmaradásért a Kassa mellett a nagymihályiak küzdenek.

0 Tovább

A gyors vezetés ellenére kikapott a Kassa

Besztercebányán szenvedett vereséget a Kassa. A Szlovák Labdarúgó Niké Liga rájátszásának 8. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat villámrajtot vett. Már a 2. percben vezettek a vendégek. Ha kassai góllövés, akkor Medved. A szlovén ezúttal is betalált.

Ezt követően úgy tűnt, hogy megfogta a gól a hazaiakat, egészen a 24. percig, amikor Adam Hanes egyenlített.

Innentől kiegyenlített volt a találkozó, és hogy mindez nem maradt így, arról Róbert Polievka gondoskodott a hosszabbításban. Pedig előtte még a Kassának is voltak helyzetei. Igaz, Medvedet kisebb sérülés miatt lecserélték a szünetben, és ez meglátszott a vendégek támadójátékán.

Besztercebánya – Kassa 2-1 (1-1)

Gólok: (Hanes 24. p., Polievka 90+1. p., ill. Medved 2. p.)

Besztercebánya: Hruska - Klimpl, Hlinka, Willwéber (71. Mensah) - Pisoja, Povazanec (77. Migaľa), Richtárech (71. Lupták), Marquinho - Hanes (71. Slebodník), Rymarenko, Veselovsky Poliev (60 .) Edző: Mário Auxt.

Kassa: Figueiredo - Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Gallovic, Qose (69. Gressák), Davis - Fasko, Medved (46. Obounet), Moha (79. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

Fotó: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

Kikapott a Kassa az Aranyosmaróttól​​​​​​​

Meglepetésre 2-0-ás vereséget szenvedett a Kassa az Aranyosmaróttól. A szlovák labdarúgó liga rájátszásának 7. fordulójában közel 10 ezer néző volt kíváncsi a többségi magyar tulajdonban lévő kassaiak meccsére.

Jól kezdett a Kassa. A hazai közönség támogatását élvező együttes aktívabb volt ellenfelénél, de Michal Fasko és Kristi Qose sem tudott kapuba találni. Fasko ráadásul kétszer is helyzetbe került. És jött a foci nagy igazsága: a kihagyott helyzeteket megbosszulta az ellenfél. A 22. percben vezettek az aranyosmarótiak. Marek Kuzma volt eredményes.

Úgy tűnt, hogy Ján Kozák rendet tett a fejekben a szünetben. A második félidő eleje is a hazaiaké volt, Dominik Kruzliak egy kapufáig is eljutott, de gólt nem sikerült szerezni a Kassának. A második aranyosmaróti találat Brenkus nevéhez fűződik, aki az 59. percben szerzett gólt.

Kassa (Kosice) – Aranyosmarót (Zlate Moravce) 0-2 (0-1)

Gólok: Kuzma (22. p.), és Brenkus (59. p.).

Kassa: Figueiredo - Fabiš, Kruzliak, Gorosito, Davis - Hocko (73. Sovic), Faško (73. Gressák), Qose (63. Gallovic) - Obounet (63. Moha), Medved, Jones (79. Petrák). Edző: Ján Kozák Jr.

Aranyosmarót: Richter - Sula, Gono, R. Nagy, Jinjolava - Nonikasvili (87. Dramé), Duga, Brenkus - Mondek (87. Maidan), Kuzma (90.+1. Moško), Svec (72. Tabatadze). Edző: Dusan Uhrín Jr.

0 Tovább

A Kassánál a cél a bennmaradás​​​​​​​

Fontos meccsek állnak a Kassa előtt. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásában a többségi magyar tulajdonban lévő csapat szombaton az Aranyosmarótot (Zlate Moravcé) fogadja. Jelenleg a Kassa a bentmaradást eldöntő osztályozós helyért folytatott küzdelemben 3 pont előnyben van a Nagymihállyal (Michalovce) szemben.

„Az már eldőlt, hogy az Aranyosmarót ki fog esni a bajnokságból, ennek ellenére nem lesz sima meccs. Nagyot fogunk küzdeni, de bízom a csapatban” – mondta a kassaiak sportigazgatója.

„Jó lenne összehozni 3 pontnál nagyobb előnyt a két idegenbeli találkozónk előtt, mert a zárómeccs a nagymihályiak ellen lesz majd” – tette hozzá Farkas Balázs.

A Kassa legutóbb nem kis meglepetést okozva, 2-1-re tudott nyerni a Trencsén otthonában. 

Fotó: Tomáš CICOŇ

0 Tovább

A hajrában döntötte el a meccset a Kassa​​​​​​​

Kassai győzelem Trencsénben! A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 6. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttes 2-1-re nyert a Trencsén otthonában

Rendhagyó összeállításban kezdett a Kassa. Ifj. Ján Kozák sérülések miatt három változtatásra kényszerült. Kirát Figueiredo váltotta a kapuban, valamint Golikov és Qose kezdett Sindelár és Gallovic helyett, Varga Péter pedig felépült a sérüléséből, és ő is kezdőként kapott bizalmat.
A gólgyártást Kristi Qose kezdte meg. Az albán középpályás Fabis passzából volt eredményes. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a gól fog dönteni ezen a meccsen, ám a hazaiak a 90. percben egyenlítettek. A trencséniek fiatal játékosa, Bright Donkor talált be. A mindent eldöntő találatot pedig Lukas Fabis szerezte a hosszabbításban.

Trencsén-Kassa 1-2 (0-0)

Gólok: Donkor (90.),illetve Qose (69.) és Fabis (90.+7.)

Trencsén: Vozinha - Kmet, Bondarenko, Skovajsa, Kozlovsky - Derlek (99. Donkor), Baris, Ibrahim - Kupusovic (70. Gong), Akila (59. Emeka), Sunday (70. Uchekbu). Edző: Ilija Stolica.

Kassa: Figueiredo - Fabis, Gorosito, Innocenti (62. Petrák) - Golikov (70. Jonec), Qose (77. Gallovic), Hocko, Davis - Medved, Fasko, Obounet (77. Jones). Edző: Ján Kozák Jr.

0 Tovább

Három gól, és hazai vereség a Szakolca elleni összecsapáson​​​​​​​

A Kassa 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Szakolca ellen. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 5. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő együttesbe kezdőként visszatért Obounet, a védelem jobb oldalán pedig Sindelár váltotta a sérült Kruzliakot.

Gyorsan beindult a sárga-kék együttes, a 20. másodpercben Obounet passzolt Fasek elé, aki egy technikás lövéssel veszélyeztetett. Az első gól a 27. percben született, amikor Matejov talált a kapuba. Ezzel vezettek a vendégek. Sokáig úgy tűnt hogy ez egy tipikus egygólos meccs lesz, ám a 82. percben Podhorín büntetőből növelte a Szakolca előnyét. A becsületgólról Jones gondoskodott, a hazaiak csatára a 90. percben állította be a végeredményt.

Kassa-Szakolca 1-2 (0-1)

Gólok: Jones (90. p.)- Matejov (27. p. ), Podhorín (82. p.).

Kassa: Kira - Sindelár (77. Qose), Gorosito, Innocenti - Fabis, Hocko, Gallovic (66. Jones), Davis (77. Petrák) - Fasko, Medved, Obounet. Edző: Ján Kozák Jr.

Szakolca: Junas - Krcík, Hradecky, Podhorín, Cernek - Morong (89. Gazi), Nagy (70. Ranko), Másik, Matejov (58. Davi Alves) - Sobczyk (58. Hasa), Smékal. Edző: Pavol Majerník.

0 Tovább

Besztercebányai siker Kassán​​​​​​​

Kimaradtak a hazai helyzetek, győzött a Besztercebánya. A szlovák labdarúgó Niké Liga rájátszásának 4. fordulójában a többségi magyar tulajdonban lévő kassai együttes óvatosabb kezdés után több góllal kecsegtető támadást is vezetett, ám ezek kimaradtak.

A találkozó egyetlen találatát  Pisoja szerezte az 57. percben. A bekapott gól nem fogta meg a Kassát: a hajrában Obounet, Gallovic és Medved is gólt szerezhetett volna, ám ezúttal a Besztercebánya végül lehozta 1-0-ra idegenben a meccset.

Kassa - Besztercebánya 0-1 (0-0)

Gólszerző:  Pisoja (57. p.)

Kassa: Kira - D. Kruzliak, Gorosito, Innocenti - Fabis, Gallovic (79. Qose), Hočko (82. Gressák), Davis (79. Petrák) - Medved, Fasko (82. Sovic), Jones (44. Obounet) ). Edző: Ján Kozák Jr.

Besztercebánya: Trnovsky - Mensah, Willwéber, Migala - Pisoja, Hlinka, Richtárech (90+3. Guimaraes), Marquinho (74. Povazanec) - Slebodník (74. Hanes), Rymarenko (88. Luppeták), Veselovskyris ). Edző: Márió Auxt.

0 Tovább
«
12345

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum