Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tokiói hősöktől is kaptak útravalót a KIMBA tanulói

Sporttörténelmi pillanat! A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA)  hivatalosan is megkezdődött az első, teljes létszámmal induló tanév. Az ünnepélyes megnyitón ott volt Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, és testvére Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózó, valamint Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár is.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszédében kiemelte: az akadémia növendékei az egész országnak megmutathatják, hogyan kell alázatosan, fegyelmezetten és tisztelettudóan dolgozni a célokért.

„Jó állampolgárokat, boldog és gondolkodó embereket szeretnénk nevelni. Köszönöm a szülőknek a bizalmat: több mint nyolcvanan költöztek be a kollégiumba, s rajtuk kívül további százhúsz sportoló vesz részt az akadémia egyéb programjaiban.” – mondta az MBSZ elnöke

Lőrincz Tamás hangsúlyozta: megéri, és kell is kőkeményen dolgozni akkor, ha valaki valóban a világ legjobbja szeretne lenni. Ez neki sem sikerült volna másképp. Öccse, Viktor azt idézte fel, rengeteget köszönhetnek az egykori Mr. Tus birkózó-sportiskolának, amelyben együtt nevelkedtek testvérével, s hasonló szakmai filozófia mentén működött, mint most a KIMBA.

Az akadémisták nevében a budapesti kadet-világbajnokságon aranyérmes Elekes Enikőt és a harmadik helyen záró Gombos Alexet mondta el a fogadalmat. Az edzők nevében a háromszoros vb-harmadik, Európa-bajnok Barka Emese és az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán tette meg ugyanezt.

0 Tovább

A KIMBA csapata nyerte a Tóth Bendegúz össznemzeti emlékversenyt

Mint ismert, Tóth Bendegúz egy évvel ezelőtt, 2020. június 4-én, tragikusan fiatalon, mindössze 22 évesen hirtelen szívleállás következtében hunyt el a válogatott edzésén. U23-as és kadét Európa-bajnoki ezüstérmes, egyetemi vb-második helyezett volt, felnőtt világ- és Európa-bajnokságon is képviselte a magyar válogatottat. Példaértékű sportoló és ember volt, akinek az emlékét örökre megőrzi a magyar birkózócsalád.

Egy esztendővel a halálát követően, pénteken a családja, a barátai, a sporttársai, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége (Németh Szilárd elnök, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató), valamint egykori klubja, az ESMTK szakosztály-vezetője, Losonczi Ottó jelenlétben felavatták az új sírkövét szülőhelyén, Gombán. Szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) az ő emléke előtt tisztelegtek a róla elnevezett össznemzeti serdülő kötöttfogású csapatversenyen, amelyen az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai és a vajdasági gárda mellett a magyar válogatott és a KIMBA csapata mérte össze az erejét egymással. Az együttesek előbb két háromfős csoportban küzdöttek, majd az elsők az győzelemért, a másodikok a harmadik helyért, a harmadikok pedig az ötödik pozíció megszerzéséért csatáztak.

Remek mérkőzések zajlottak, baráti hangulatban. A dobogó legfelső fokára végül a KIMBA fiataljai állhattak fel, akik a Kárpátalja ellen arattak diadalt fináléban, harmadikok lettek a magyar válogatott tagjai, ők a vajdasági ifjaknál bizonyultak jobbnak, az ötödik helyért pedig az erdélyiek legyőzték a felvidéki alakulatot. A díjakat átadta Tóth József, Tóth Bendegúz édesapja, Németh Szilárd, az MBSZ elnöke és a KIMBA alapítója, Bacsa Péter, az MBSZ szakmai alelnöke, Bálint Zoltán, a hamarosan átadásra kerülő Vajdasági Birkózó Akadémia főigazgatója, Bozó Tibor vezérőrnagy, Süle László, a KIMBA kurátora, valamint Bácsi Péter, az MBSZ és a KIMBA szakmai igazgatója. Az eseményt megtisztelték jelenlétével a közelmúltbeli U23-as Európa-bajnokságon érmes fiatal kiválóságaink, az aranyérmes Váncza István, valamint Dollák Tamara, Takács István és Vitek Dáriusz.

A végeredmény és a csapatok tagjai
1. KIMBA (44 kg: Fige Levente, 52 kg: Tótok Péter, 57 kg: Józsa Attila, 62 kg: Czuczor Dominik, 68 kg: Oross Ádám, 75 kg: Veress Bence, 85 kg: Cseh Balázs)
2. Kárpátalja (44 kg: Denisz Pavlik, 52 kg: Olekszandr Forkavec, 57 kg: Olekszandr Dumnyics, 62 kg: Boriszlav Karaszov, 68 kg: Vaszijl Csepak, 75 kg: Hegedüs Olekszandr és Szabó Béla, 85 kg: Szerhij Masika)
3. Magyar válogatott (44 kg: Olasz Bende, 52 kg: Gáspár Bálint, 57 kg: Zsemberi Herman, 62 kg: Felkai Bendegúz, 68 kg: Jakab Dániel, 75 kg: Szinay Szabolcs, 85 kg: Biró Balázs)
4. Vajdaság (44 kg: Újhelyi Balázs, 52 kg: Lengyel Kevin és Paróci Rajmund, 57 kg: Pék Zalán és Berkecs Dániel, 62 kg: Dominik Kopunovics és Boszko Mijuszkovics, 68 kg: Musztafa Pitics, 75 kg: Oláh Gergely, 85 kg: Sztevan Kojics)
5. Erdély (44 kg: Balázs Árpád, 52 kg: Kacsó Bendegúz, 57 kg: Elekes Róbert, 62 kg: Lőrincz Magor, 68 kg: Szabó Szilárd, 75 kg: Soós Kevin, 85 kg: Kiss Botond)
6. Felvidék (44 kg: Both Zalán, 52 kg: Csicsó Roland, Érsek Áron és Lakatos Kevin, 57 kg: Zalka Denis, 62 kg: Csóka Sámuel, 68 kg: Ábrahám Márió)

Fotók: MBSZ/Róth Tamás

0 Tovább

Három KIMBA-s kadét sportolónk már biztosan válogatott

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) növendékei közül öten léptek szőnyegre a Bukaresten hét végén rendezett kadét nemzetközi versenyen, amely egyben a második hazai válogatóviadalnak is minősült. Akadémistáink két arany- és egy bronzérmet nyertek, ráadásul hárman kiharcolták a címeres mezt.

Ahogyan arról múlt héten beszámoltunk, a KIMBA sportolói több kategóriában is jó eséllyel vágtak neki a bukaresti megméretésnek: az első, kiskunfélegyházi válogatót Fáth Laura (49 kg), a serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő (65), Terék Fruzsina (69) és Nyikos Veronika (73) egyaránt megnyerte, Terék Gerda (57) pedig a dobogó második fokára állt.

„Laura nincs veszélyben, ő egyértelműen a súlycsoportja legjobbja, ahogyan Enikő helyzete is rendkívül biztosnak tűnik – nagyon ügyes birkózó, a magyarok közül talán ő vág neki a legnagyobb sansszal a bukaresti versenynek. Az erőviszonyokkal sajnos nem vagyunk tisztában; a koronavírus-járvány miatt tavaly a többi nemzetközi viadalhoz hasonlóan ez is elmaradt. Hetvenhárom kilóban Nyikos Veronika esélyesebb riválisánál, Lázár Rékánál, a Terék testvéreknek viszont nehéz szituációt kell megoldaniuk, Gerdának Kopasz Hannát, míg Fruzsinának Osváth-Nagy Noémit kell legyűrnie – mindkét vetélytárs remek erőt képvisel. Amennyiben a Kiskunfélegyházán győztes birkózók Romániában is előrébb végeznek hazai riválisaiknál, megszerzik a válogatottságot. Ha közülük valakit megelőz a magyar ellenfele, akkor válogatót írunk ki az érintett súlycsoportban” – nyilatkozott a kadét leányválogatott vezetőedzője, Gyurasits Csaba a romániai seregszemle előtt.

A Constantin Alexandru és Ioan W. Popovici elnevezésű nemzetközi viadalon Elekes és Nyikos a dobogó legfelső fokára állt, és noha Fáth Laura kiesett, ő is válogatott lett. Hiába szerzett Terék Gerda bronzérmet, Kopasz Hanna legyőzte őt, így ő már biztosan nem léphet szőnyegre június 14. és 20. között a bulgáriai Szamokovban esedékes kadét Európa-bajnokságon. Terék Fruzsinát is megelőzte vetélytársa, Osváth-Nagy Noémi, így nekik harmadszorra is meg kell küzdeniük egymás ellen. Gyurasits Csaba elmondta, ennek időpontja és helyszíne egyelőre még képlékeny. A mester arról is beszámolt, hogy a KIMBA-s lányok jól küzdöttek Romániában, összességében elégedett a teljesítményükkel.  (https://kozmaakademia.hu/)

0 Tovább

A KIMBA kiválóságai Horvátországban sem vallottak szégyent!

Remekeltek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportolói a Horvátországban rendezett kadét Croatia Open nemzetközi versenyen. Ott a magyar leány- és a kötöttfogású válogatott összesen 8 arany-, 4 ezüst- és 9 bronzérmet szerzett.

Nemcsak a serdülőkorú birkózók küzdhettek téthelyzetben, hanem a kadétok is: a Horvátország fővárosában, Zágrábban lezajlott Croatia Openen, amelyen a korosztályos leány- és kötöttfogású válogatott egyaránt képviselte magát, így hat olyan ifjú hölgy is, aki a KIMBA-ban nevelkedik.

A viadalon 13 ország 140 birkózója szerepelt, s a magyar fiatalok kitettek magukért, hiszen mindkét fogásnemben a csapatrangsor élén zártak – összesen 8 arany-, 4 ezüst- és 9 bronzérmet szerezve. A KIMBA mind a hat birkózója dobogóra állhatott: Elekes Enikő (65 kg), Nyikos Veronika (73) és Terék Gerda (57) arany-, Fáth Laura (49) és Terék Fruzsina (69) ezüst-, Páli Mirella (57) pedig bronzéremnek örülhetett. A lányokat a KIMBA edzője, Sleisz Gabriella is kísérte Horvátországba.

 

KADÉT ZÁGRÁB OPEN, HORVÁTORSZÁG

A magyarok eredményei (a KIMBA birkózói kiemelve)

Kötöttfogás

51 kg: 3. Végh Máté (BHSE)

55 kg: 1. Rafael Dániel (Soltvadkerti TE)

60 kg: 1. Lévai Levente (BHSE)

65 kg: 2. Juhász Benjámin (BHSE)

65 kg: 3. Botos Dominik (Diósgyőri VTK)

80 kg: 3. Szinay Csaba (Diósgyőri VTK)

92 kg: 3. Kis Krisztián (Kertvárosi SE)

110 kg: 1. Darabos László (BHSE)

110 kg: 2. Borosi Henrik (Egri VSE)

110 kg: 3. László Koppány (FTC)

Leányok

49 kg: 2. Fáth Laura (BHSE)

49 kg: 3. László Nikolett (ESMTK)

57 kg: 1. Terék Gerda (BHSE)

57 kg: 3. Kopasz Hanna (DMTK)

57 kg: 3. Páli Mirella (OSBK)

61 kg: 1. Soliman Yasemine (PEAC)

61 kg: 3. Borsos Viktória (KSC)

65 kg: 1. Elekes Enikő (KSC)

69 kg: 1. Osváth-Nagy Noémi (Egri VSE)

69 kg: 2. Terék Fruzsina (BHSE)

73 kg: 1. Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE)

(https://kozmaakademia.hu/)

0 Tovább

KIMBA-növendékek esélyesek a válogatottságra

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportolói összesen négy arany- és egy ezüstérmet szereztek a lányok között a Kiskunfélegyházán rendezett kadét-válogatóversenyen.

A korosztály leányválogatottjának vezetőedzőjével, Gyurasits Csabával beszélgettünk a válogatási elvekről és a KIMBA fiataljainak esélyeiről a címeres mezre.

„Még egyik súlycsoportban sem dőlt el a válogatottság kérdése. Szerdán este utazunk Bukarestbe, ahol péntektől vasárnapig kadét nemzetközi viadalt rendeznek mindhárom fogásnemben. Amennyiben a Kiskunfélegyházán győztes birkózók Romániában is előrébb végeznek hazai riválisaiknál, megszerzik a válogatottságot. Ha közülük valakit megelőz a magyar ellenfele, akkor válogatót írunk ki az érintett súlycsoportban” – magyarázza a kadét leányválogatott vezetőedzője, Gyurasits Csaba.

A KIMBA sportolói több kategóriában is jó eséllyel vágnak neki a bukaresti megméretésnek: az első válogatót Fáth Laura (49 kg), a serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő (65), Terék Fruzsina (69) és Nyikos Veronika (73) egyaránt megnyerte, Terék Gerda (57) pedig a dobogó második fokára állt.

„Laura nincs veszélyben, ő egyértelműen a súlycsoportja legjobbja, ahogyan Enikő helyzete is rendkívül biztosnak tűnik – nagyon ügyes birkózó, a magyarok közül talán ő vág neki a legnagyobb sansszal a bukaresti versenynek. Az erőviszonyokkal sajnos nem vagyunk tisztában; a koronavírus-járvány miatt tavaly a többi nemzetközi viadalhoz hasonlóan ez is elmaradt. Hetvenhárom kilóban Nyikos Veronika esélyesebb riválisánál, Lázár Rékánál, a Terék testvéreknek viszont nehéz szituációt kell megoldaniuk, Gerdának Kopasz Hannát, míg Fruzsinának Nagy Noémit kell legyűrnie – mindkét vetélytárs remek erőt képvisel.”

A kadét Európa-bajnokságot június 14. és 20. között a bulgáriai Szamokovban rendezik. 

(https://kozmaakademia.hu/)

0 Tovább

Április helyett szeptemberben rajtol az alapprogram!

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) vezetősége a heti értekezleten ezúttal arról határozott, hogy a koronavírus-járvány okozta növekvő esetszámok miatt áprilisról szeptemberre halasztja az alapprogram kezdetének időpontját, amely így a teljes akadémia programmal (TAP) párhuzamosan indulhat.

A döntés okairól a KIMBA sportszakmai operatív menedzserét, Németh Ivánt kérdeztük.

„A pandémia harmadik hulláma jóval erősebb és kegyetlenebb, mint az első vagy a második – kezdi Németh Iván. – Az eredeti tervek szerint három hét múlva rajtolnia kellene a képzésnek, miközben idehaza napról napra növekszik a pozitív vírustesztet adók száma (pénteken 6278 új fertőzöttet diagnosztizáltak). A határozatot szerdán hoztuk meg, másnap kiderült, jól döntöttünk, hiszen a magyar kormány is szigorított a fertőzésmegelőzési korlátozásain. Mindannyian nagyon szerettük volna, ha elindul a program, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a legfontosabb tényt, miszerint az emberek egészségénél semmi nem fontosabb! A Balatonboglárra ütemezett áprilisi edzőtábort lemondtuk, a májusi kérdőjeles. Reméljük, addigra enyhül a járványügyi szituáció. A következő hónapban közöljük, mi lesz az esemény sorsa. Amennyiben nem sikerül megtartani, úgy augusztusban, a TAP-osokkal együtt Tatán táborozhatnak az alapprogramosok – lényegében ez lenne a képzés hivatalos kezdete, szeptembertől lép életbe a kötelező heti két edzésen való részvétel. Persze, ismerjük a mondást: ember tervez, … Ez a mostani állás, amelyet, mint már oly sok mindent, továbbra is felülírhat a koronavírus-járvány.”

(Forrás: kozmaakademia.hu)

0 Tovább

László Attila és zenekara járt a KIMBA-ban

László Attila és zenekara megnyitotta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) kulturális évadát! – fogalmazott az esemény előtt a nevelőműhely alapítója, a Magyar Birkózószövetség elnöke, Németh Szilárd a Facebook-oldalán.

KIMBA

A közönség online követhette a 2011-es Csillag Születik erdélyi győztesének színvonalas, remek hangulatú raktárkoncertjét. A helyszínen tartózkodó stáb természetesen az összes fertőzésmegelőzési előírást betartotta.

Az esemény jó bizonyíték a KIMBA sokoldalúságára: a létesítményben a sport mellett a kultúra is méltó otthonra lel.

László Attila így fogalmazott munkatársunknak az előadást követően a helyszínen:
„A pandémia idején sajnos hozzá kellett szoknunk ahhoz, hogy nincs közönségünk. Mindazonáltal nagyon örülök a raktárkoncert lehetőségének, legalább ebben a formában csinálhatjuk azt, amit igazán szeretünk: zenélhetünk. Jól sikerült műsort zártunk a KIMBA-ban, remek helyszínnek bizonyult a komplexum, minden tökéletes volt. Örültünk, hogy itt lehettünk.”

Írta: K. B.
Fotó: Feledi László

0 Tovább

A legfőbb pozitívum az Akadémia átadása volt

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiánál (KIMBA) abban bíznak, hogy áprilisban megkezdhetik a munkát. A csepeli központú intézmény tavaly mutatkozott be egy sikeres toborzó körúttal, a pandémia miatt ugyan nem tudtak az eredeti tervek szerint haladni a képzésben, de januárban és februárban szintfelmérők lesznek a fiatal birkózóknál – nyilatkozta Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, egyben a KIMBA szakmai felelőse.

„Meglehetősen furcsa, akár úgy is fogalmazhatnánk: drasztikus esztendőt tudhat maga mögött a világ. Ennek okozója a koronavírus járvány, amely eddig szinte elképzelhetetlen korlátozásokra késztette a kormányokat és a szervezeteket. Sportágunkban elmaradt például az összes utánpótlás-világverseny – így a hazai rendezésű kadét-világbajnokság is –, halasztották a budapesti európai olimpiai kvalifikációs viadalt, nem beszélve a 2020-ra tervezett Tokió játékokról, amelyet 2021-re ütemezett át a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Történtek ugyanakkor pozitívumok is, amelyek közül az egyik legfőbb a KIMBA átadása volt” – mondta Bacsa Péter.

A szakmai stáb jelenleg is gőzerővel dolgozik. „Szeptember óta a tíz felvonásból álló országos toborzó körút mellett szülői nyílt napot, és országos szakmai felmérősorozatot egyaránt indítottunk annak érdekében, hogy a teljes értékű munka zökkenőmentesen elrajtolhasson szeptemberben” – tette hozzá a sportvezető.

0 Tovább

Ismét csepelieké a bajnokok sorát kinevelő sportklub

Örömteli hír, hogy csepeli tulajdonban alakulhat újjá az ország egyik legeredményesebb klubja, a Csepel Sport Club, miután a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány visszavásárolta a Csepel SC Alapítványt az Indotek Group-tól.

Az adás-vételi szerződés megnyitja az utat a három csepeli sportingatlan, a teljesen leromlott állapotú Béke téri központi sporttelep, a Hollandi úti kajak-kenu vízitelep és a Gubacsi hídnál lévő evezőstelep fejlesztése, és az ott folyó sportélet újjászervezése, támogatása előtt.

15 évig küzdöttem azért, hogy a csepeliek visszakaphassák a helyi baloldali politikusok által tönkretett, szétlopott, majd eltékozolt sportklubot. Azonban ezzel már nem, csak a jövőnknek biztos alapot és követendő példát adó dicsőséges múlttal szeretnék foglalkozni. Egy új, egységes, modern Csepel SC-t építünk, amely méltó lesz ahhoz az 1912-ben alapított klubhoz, amelynek a nagyszerű sportolói 20 olimpiai, 68 világ- és 47 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar nemzetnek.

A fejlesztéssel és működtetéssel az eredeti célt és annak kedvezményezettjeit fogjuk szolgálni. Hiszen a Csepel SC - alapvetően a kerület, tágabb értelemben a főváros és agglomerációja dolgozói és azok gyermekei egészséges életmódjának elősegítésére, sportolásának biztosítására jött létre. Kedvezményezettjei: Budapest XXI. kerületének lakossága, szabadidő-, diák-, tömeg- és versenysportja.”

A Csepel SC kerületünk méltó jelképe, ugyanúgy, mint Weiss Manfréd öröksége vagy épp’ a csepeli HÉV. Ezért az abban zajló sportélet újjáépítésével minden csepeli nyerni fog. Az ő nevükben is hálásan köszönöm - a sportot nemzeti ügynek, stratégiai ágazatnak tekintő - Magyar Kormány anyagi és erkölcsi támogatását.

Hiszem, hogy a sportolók, edzők, mesterek és szurkolók támogatásával, munkájával, kitartásával és tehetségével a Csepel SC ismét a legnagyobb magyar sportklubok közé kerülhet.

Hajrá Csepel!

Németh Szilárd

a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapítója

0 Tovább

Németh Szilárd: Sok családnak segíthetünk abban, hogy a gyerekekből sikeres sportoló, egyben kiváló ember váljon

Minden várakozást felülmúló érdeklődés mellett, háromszáz résztvevővel zajlott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) rendezett szülői nyílt nap – ez természetesen a világszínvonalú feltételek mellett a nemrégiben véget ért országos toborzókörút sikerességét is alátámasztja. A koronavírus elleni védekezési protokollt tökéletesen betartva zajlott a program.

Az eseményen ott volt Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is. „A 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon vált biztossá, hogy belevágunk a projektbe; a teltházas Papp László Sportarénát látva tudtuk, igény van arra, hogy a magyar birkózás a lehető legmagasabb szintre emelkedjen. Ez ma, a szülői nyílt napon ismét bebizonyosodott, hatalmas érdeklődéssel találtuk szemben magunkat. Jó úton haladunk, sok családnak segíthetünk abban, hogy a gyerekekből sikeres sportoló, egyben kiváló ember váljon.” – hangsúlyozta Németh Szilárd.

Az akadémia mellett azok az iskolák is bemutatkoztak, amelyek szeptembertől hasonlóan fontos szerepet töltenek be a sportolók mindennapjaiban, mint a KIMBA.

„Nem csupán kiváló birkózókat, értelmesen gondolkodó embereket egyaránt nevelni szeretnénk Csepelen. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok ne csak a szőnyegen, az életben is helytálljanak. Ebben nagy segítségünkre lesznek azok az intézmények, amelyek működéséről ma átfogó képet kaphatnak” – mondta megnyitóbeszédében a szakmai felelős, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter.

A nyílt napon bemutatkoztak az akadémiával együttműködő oktatási intézmények is. A Baptista Sport Gimnázium, a Jedlik Ányos Gimnázium- Bese Benő Intézmény, a Komplex Szakképzési Centrum, a Vásárhelyi Pál Technikum és a Dover Nyelvi Centrum bemutatkozó előadásait láthatták az érdeklődők.

0 Tovább
123
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum