Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hatházi és Balázs is Európa-bajnok lett

Az 5 bója versenyszámmal folytatódott a tájékozódási búvárúszók Európa-bajnoksága. A berlini kontinensbajnokság 3. napján a felnőtteknél Hatházi Katalin Európa-bajnok lett, akárcsak a férfiaknál Balázs Péter.


A junioroknál Szász Tamás szoros versenyben ezüstérmes lett. A magyar tehetség ugyanis mindössze 2 másodperccel kapott ki orosz ellenfelétől.


További magyar eredmények:
Felnőtt: Wágner Zsófia 12. hely
Junior: Várszegi Vendel 4., Májer Zsófia 10., Hofmeister Aliz 15., Mezei Rozi 16.
A magyar válogatott az összes korosztályt nézve 4 aranyérmet és 3 ezüstöt szerzett eddig a Berlinben zajló Európa-bajnokságon.

A fotón Hatházi Katalin és edzője, Kosztin Tibor látható

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb -  A 2. napon is volt magyar aranyérem

A csillag gyakorlattal folytatódott a Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság.

A kontinensviadal 2. napján a felnőtt férfi kategóriában Balázs Péter ezüstérmet szerzett. A nőknél Hatházi Katalin a 4. helyen végzett, Wágner Zsófia 6. a helyen zárt.

A junioroknál Szász Tamás aranyérmes lett, ugyanitt Cséplő Kelen 2. lett holtversenyben a német Janik Buhr-ral. Várszegi Vendel pedig az 5. helyen zárt. A junior lányoknál Májer Zsófia 9., Hofmeister Aliz 10., Mezei Rozi pedig a 11. helyen végzett.

Korábban Wágner Zsófia és Hatházi Katalin állhatott a dobogó legfelső fokára. A sportágban rendre jól teljesítenek a magyar versenyzők, ez nem volt másképp az Eb nyitónapján sem. A kontinensbajnokság első napján a Wágner-Hatházi duó a MONK kategóriában lett Európa-bajnok.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Aranyérmes a Wágner-Hatházi duó!

Magyar aranyérem a nyitónapon! A Berlinben zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon Wágner Zsófia és Hatházi Katalin állhatott a dobogó legfelső fokára.

A sportágban rendre jól teljesítenek a magyar versenyzők, ez nem volt másképp az Eb nyitónapján sem. A kontinensbajnokság első napján a Wágner-Hatházi duó a MONK kategóriában lett Európa-bajnok. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős a hatodik helyen végzett, akárcsak a junior vegyesváltóban a Szász Tamás, Hofmeister Alíz kettős.

A MONK versenyszámban a búvárok egy addig ismeretlen térképet kapnak kézhez, amely alapján időre teljesíteni kell a kijelölt pályát.

0 Tovább

Búvár Családi Nap a Duna Arénában

Merülésre felkészülni! A Magyar Búvár Szakszövetség a hétvégén a budapesti Duna Arénában megrendezi a Búvár Családi Napot és ehhez kapcsolódóan a retró búvárfelszerelések bemutatóját.

 

A március 24-én vasárnap 9:00-16:00 között tartandó eseményre várják mindazon fővárosi és vidéki résztvevőket, családokat, akik korábban már kapcsolatba kerültek a búvárkodással és természetesen azon érdeklődőket is, akik most ismerkednének meg a víz alatti tevékenységek és sportok világával.

A rendezvényen – mely minden résztvevő számára ingyenes – színes, tartalmas programok keretében lehetőség lesz a szabadidős búvárkodás és a búvársportok, ezen belül 5 szakág kipróbálására is, mindezt nagy presztízsű szakemberek jelenlétében, illusztris környezetben, a 2017-es FINA vizes világbajnokságnak is otthont adó Duna Arénában.

0 Tovább

Díjazott a Magyar Búvár Szakszövetség

Rendhagyó díjátadón köszöntötte élsportolóit a Magyar Búvár Szakszövetség. A budapesti eseményen a 2017-es és a 2018-as évek legjobbjai vehettek át díjat. Az ünnepségen dr. Nyíri Iván, a szövetség elnöke megköszönte a versenyzőknek, a sportvezetőknek és nem utolsósorban a szülőknek azt, hogy alázatos munkájuknak köszönhetően a nem olimpiai sportágak közül a búvárok a legeredményesebbnek mondhatják magukat.

 

Senánszky Petra mindkét évben az év legjobb női uszonyosúszója lett, elmondása szerint már most nagyon készül a 2021-es Világjátékokra. A szövetség az uszonyosúszókon kívül a víz alatti rögbiseket, a víz alatti hokisokat és a tájékozódási búvárúszókat is díjazta. Utóbbi sportágban Balázs Péter duplázott. A klasszis versenyző az élsport mellett sportvezetőként is jelen van a Magyar Búvár Szakszövetség életében, ugyanis alelnökként tevékenykedik.

 

A legjobbak:

Uszonyosúszás

2017

Felnőtt női kategória:

Senánszky Petra

Felnőtt férfi kategória:

Kanyó Dénes

Utánpótlás leány kategória:

Hamlin Dorothy

Utánpótlás fiú kategória:

Mozsár István Alex

2018

Felnőtt női kategória:

Senánszky Petra

Felnőtt férfi kategória:

Bukor Ádám

Utánpótlás leány kategória:

Szabó Anita

Utánpótlás fiú kategória:

Lengyeltóti Bence

Víz alatti rögbi

2017

Felnőtt női kategória:

Rozovics Éva

Felnőtt férfi kategória:

Vizsolyi Pál

2018

Felnőtt női kategória:

Markovics Dóra

Felnőtt férfi kategória:

Szűrös Márton

Víz alatti hoki

2017

Felnőtt női kategória:

Árendás Vivien

Felnőtt férfi kategória:

Simon Tamás

Utánpótlás leány kategória:

Karlovecz Kamilla

Utánpótlás fiú kategória:

Pap Bálint

2018

Utánpótlás leány kategória:

Gál Kata

Utánpótlás fiú kategória:

Simon Péter

Tájékozódási búvárúszás

2017

Felnőtt női kategória:

Berekméri Dóra

Felnőtt férfi kategória:

Balázs Péter

Utánpótlás fiú kategória:

Szász Tamás

2018

Felnőtt női kategória:

Hatházi Katalin

Felnőtt férfi kategória:

Balázs Péter

Utánpótlás leány kategória:

Hofmeister Alíz

Utánpótlás fiú kategória:

Szász Tamás

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Eredményes kontinensbajnokságot zártak a magyarok

A magyar felnőtt válogatott összesen kilenc érmet szerzett a gyékényesi tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon.

 

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a nemzeti csapat három aranyat, három ezüstöt és három bronzérmet gyűjtött be a hazai rendezésű kontinensbajnokságon, de a fiatalok is eredményesek voltak: a juniorok három arannyal, két ezüsttel és egy bronzzal zártak.

Balázs Péter, aki két aranyával és három ezüstjével a legeredményesebb magyar versenyzőként zárt, a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának elmondta, egyre kiélezettebb versenyeket rendeznek a sportágban.

„Egyre több fiatal kerül be a sportágba, és ez eredményezi a szoros küzdelmeket. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel és a rendezéssel is. A nemzetközi delegációktól nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk” – mondta Balázs Péter, aki a Magyar Búvár Szakszövetség egyik alelnökeként is segíti a sportágat.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Három érem a harmadik napon

A Magyar Búvár Szakszövetség tájékoztatása szerint a nemzeti csapat tagjai újabb három érmet gyűjtöttek a Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság harmadik napján.

 

A kontinensbajnokságon ezúttal az 5 bója gyakorlatban rendeztek versenyt, ahol Balázs Péter a német Max Lauschus-szal holtversenyben aranyérmes lett. Berekméri Dóra és Hatházi Katalin is bronzérmes lett, miután mindketten ugyanazt az időeredményt produkálták, a junioroknál Szász Tamás pedig továbbra is remek formában versenyzik. A fiatal tehetség ugyanis megszerezte idei második Eb-aranyát.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb – Újabb két érem

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság második napján is szereztek két érmet a magyarok.

 

A kontinensbajnokságon ezúttal a csillag gyakorlatban versenyeztek a búvárúszók.  Balázs Péter egy cseh versenyzővel holtversenyben Európa-bajnoki ezüstérmes lett, míg a junior fiúknál magyar győzelem született, Szász Tamás révén.

Az Eb nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen kettős másodikként zárt.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

Tájékozódási búvárúszó Eb - Magyar sikerek az első napon

A Gyékényesen zajló tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokság első napján a magyarok egy aranyérmet és egy ezüstérmet szereztek – tudtuk meg Szászné Bundy Erzsébettől, a magyar csapat vezetőjétől.

 

A kontinensbajnokság nyitányán a MONK versenyszámban Európa-bajnoki címet szerzett a Wágner Zsófia, Hatházi Katalin duó, míg a férfiaknál a Balázs Péter, Cséplő Kelen  kettős másodikként zárt az ukránok párosa mögött.

Az Európa-bajnokság küzdelmei szombatig tartanak.

0 Tovább

Tizenkét magyar érem a junior uszonyosúszó Eb-n

Egy arany-, négy ezüst- és hét bronzéremmel zárta a magyar junior uszonyosúszó válogatott az Isztambulban megrendezett Európa-bajnokságot. Szabó Anita a korosztályos világcsúcs beállításával diadalmaskodott, Hamlin Dorothy pedig mind a négy ezüstből kivette a részét. Magyarország az eredménnyel az ötödik helyen zárt az éremtáblázaton.

 



A 14 fős magyar versenyzői küldöttség aranyérmét Szabó Anita szerezte, aki az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban az első hely mellett a junior világcsúcs beállításának is örülhetett. A debreceni versenyző emellett – egyéniben és váltókban – szerzett még egy ezüst- és két bronzérmét.

Kiemelkedően teljesített Hamlin Dorothy is. A kaposváriak tehetsége uszonyos gyorson a 100, 200 és 400 méteres távon egyformán a második helyet szerezte meg, és hozzájárult a 4x100 mix váltó ezüstérméhez.

Az Eb-n a medencés számok négy versenynapját követően a zárónapon a nyíltvízi kategóriákat rendezték. Hazánkban ilyen versenyeket nem bonyolítanak le, ennek ellenére a 4x2000 méteres felszíni váltóban a Semostyán Róbert, Varga Jázmin, Hajnács Lili, Lengyeltóti Bence összetételű együttes a hetedik helyen végzett, a lányok 6000 méteres számában pedig Hajnács Lili kilencedik lett.

Ők hősök, hogy egyáltalán bevállalták a szereplést – mondta a nyíltvízi számokban indulókról Kókai Dávid csapatvezető, hozzátéve: a szakvezetők összességében teljesen elégedettek a magyarok Európa-bajnoki szereplésével.

„Maximálisan elégedettek lehetünk mind a megszerzett érmek számával, az pedig, amilyen képet a csapat mutatott, felülmúlta az előzetes elvárásokat. Dicséretes, hogy sikerült mind a három úszásnemben, uszonyos gyorsúszásban, búvárúszásban és felszíni úszásban is érmet nyerni. Viszont jól látszódtak azok a pontok is, ahol hiányoznak pici hajszálak, hogy a második helyeket aranyéremre lehessen váltani, a negyedik, ötödik, hatodik helyeket pedig dobogós helyekre. Nálunk a műhelyek szintjén kiváló munka zajlik, vannak olyan egyesületek, amelyek rendszeresen világklasszis versenyzőket tudnak kinevelni. Azt gondolom, hogy rendszerszinten viszont van még mit tanulnunk az olyan nemzetektől, amelyek rendre előttünk végeznek vagy nagyon sokat fejlődtek az utóbbi időben.” – értékelt Kókai Dávid.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a magyar érmesek:

Lány 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Szabó Anita
Lány 100 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Szabó Anita
Lány 100 m búvárúszás: 3. Kiss Blanka
Fiú 200 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence
Lány 200 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
Fiú 400 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence
Lány 400 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
4x100 m uszonyos gyorsúszás mix váltó: 2. Magyarország (Kocsis Marcell, Kolonics Milán, Szabó Anita, Hamlin Dorothy)
4x100 m felszíni úszás lány váltó: 3. Magyarország (Kothencz Petra, Deme Dorka, Kiss Blanka, Szabó Anita)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum