Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EFOTT 2014: Pásztor Anna kisfiával fesztiválozik

A legrégebbi hazai fesztivál, az EFOTT idén Miskolctapolcára költözik. Az már most biztos, hogy aki jegyet vált a július 15. – 20-ig tartó bulira, az tombolhat egyet a Beatrice, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega, az Anna and the Barbies és a Quimby.

„Szeretek elveszni a fesztiválok világában, imádom a hangulatát, ha tehetem, általában több napot maradok” – árulta el a Quimby billentyűse. – „A tornacipő és a széldzseki nálam elmaradhatatlan fesztivál-kellék, de az iPodom is mindig nálam van” – tette hozzá Balanyi Szilárd, aki zenekarával az utóbbi években állandó EFOTT – szereplővé vált.

A Kowalsky meg a Vega legénysége sem először lép színpadra a hallgatói bulin.

Az EFOTT-hoz csak jó emlékeink fűződnek és Miskolcon is mindig nagyon jó hangulatban telnek a koncertjeink. Idén nyárra is hatalmas őrületet ígérhetünk” – kezdte a zenekar frontembere, Kowa, aki azt is elárulta, hogy ha tehetik, a zenekarral szívesen engedik ki a gőzt egy-egy koncert után. - „Nem kell alkohol ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Ha a hangszereink és a közönség velünk van, nagy baj nem lehet.” – tette hozzá az énekes, aki azt is elárulta egyedül azt sajnálja, hogy a fesztivál-időszakban kevesebbet látja három gyermekét.

Az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna azonban a legnagyobb koncertek alkalmával sem nélkülözi kisfiát. A tavaly novemberben született Benji már edzett, ha rock koncertekről van szó.

„Ugyanúgy készülünk a fesztiválszezonra, mint eddig, nem fogunk csalódást okozni. A családban a nagyi az első számú rajongója a bandának, a gyermekem édesapja pedig szintén zenész, nyaranta mindig velünk tartanak. Idén a kisfiammal is kiegészül a csapat, úgy vágunk neki a koncertezésnek. Még csak három hetes volt Benji, amikor már újra próbáltam, nyolc hetes korában pedig egy holland turnéra indultunk. Meg sem kottyant neki, hiszen már hatvan koncertet lenyomott velem, amíg a hasamban volt.” – mesélte nevetve Pásztor Anna, aki zenekarával jelenleg gőzerővel dolgozik a csapat következő nagylemezén, amely novemberben lát majd napvilágot.

A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivált. A zenei programot idén is döntő többséggel magyar előadók biztosítják, de a szervezők számos meglepetéssel és újdonsággal készülnek.

0 Tovább

Elő a botokkal! Nordic walking nap a Normafánál

Április 12-én, szombaton a Normafánál, az Anna réten rendezik meg az Nowathlon túrát, amelyet nordic walking bot használatával kell teljesíteni.

A helyszínen 14 órától lehet nevezni a tájékozódási túrára, a rajt folyamatosan történik. A kijelölt útvonalon egyéni és csapatverseny is lesz, melyet a térképen jelzett pontokat érintve kell teljesíteni, összesen tíz pont érintésével. Ezek közül öt állomáson feladatokat is várják a résztvevőket. Akinek nincs nordic walking botja, azoknak letét fejében, korlátozott számban a szervezők tudnak biztosítani ilyen eszközt.

A nordic walking magyarul északi (skandináv) gyaloglást, síjárást jelent. A hazánkban is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges, de könnyen elsajátítható gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő és a mozgáskoordináció.

Horváth Rita nordic oktató szerint ez a szabadban űzhető mozgásforma a testre és a lélekre jótékony hatással van. Stressz- és feszültségoldó, jót tesz a szívnek, szerepet játszik a testsúly szabályozásában és az izomtónus kialakításában. Immunerősítő, megelőzi a csontritkulást, jót tesz a vérnyomásnak, vérkeringés fokozásával frissen tartja a szellemet.

„A jótékony hatások közül mégis a stressz-levezetés és a depressziószabályozás emelhető ki. A rendszeres edzéslátogatóknak egy lehetőség az egész életre kiható, egészséges életmódra motiváló rekreációs mozgás kialakítására, a társas életre és önfegyelem kialakulására (rendszeres edzéslátogatás, társakhoz kapcsolódás, fontosság sorrend felállítása). A boldogság hormonok (endorfinok) kiválasztása következtében a nordicosok javuló közérzetről számolnak be és arról, hogy sokkal inkább képesek a napi feladatok és teendők ellátására. Könnyebben és frissebben végzik el feladataikat, miközben közérzetük is jobbá válik” – mondja Horváth Rita.

Az esemény további információi, valamint a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján megtalálhatók

0 Tovább

Beszédes számok Szentpétervárról

A szentpéterváriak bemutatták a tavalyi World Combat Games összesítő anyagát. Az októberben megrendezett Harcművészetek Világjátékán 5 olimpiai és 10 nem olimpiai sportágban avattak bajnokokat. Combat Games-en 135 aranyat osztottak ki, összesen 473 érem talált gazdára.

 

Szentpéterváron 108 ország több mint 2600 résztvevője volt jelen, a sportolók száma 1300 felett volt. A játékokon 1000 önkéntes dolgozott.

 

A Combat Games ugyan nem tekint vissza nagy múltra, hiszen másodszor rendezték meg, ennek ellenére 29 országból érkeztek újságírók az orosz városba. Összesen 270 tudósító vett részt a küzdősportokat felvonultató világversenyen.

 

Szentpéterváron a következő sportágak versenyzői vettek részt: aikido, ökölvívás, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kick-box, muaythai, sambo, sumo, taekwondo, birkózás, wushu, vívás és a savate.


A számok erdejében egy adatsor különösen kedves számunkra, ez pedig nem más, mint a 3 arany, 4 ezüst, és 1 bronz. Ezzel az éremkollekcióval büszkélkedhettek a magyarok Szentpéterváron, no és azzal, hogy a nemzetek rangsorában a nagyon előkelő 8. helyen zártak.

 

Emlékeztetőül a magyar érmesek:

Aranyérmesek: Gömbös László (kick-box), Görbics Gábor (kick-box), Szász Emese (vívás) 
Ezüstérmesek: Nyilasy Péter (botvívás), Dubi Sándor (kendó), Boczkó Gábor (vívás) és Veres Richárd (kick-box)

Bronzérem: Szilágyi Áron (vívás)

0 Tovább

Pintyőke Marcell lett a tekések elnöke

Új elnöke van a Magyar Tekeszövetségnek. A pénteki küldöttgyűlésen Pintyőke Marcellt választották meg a szövetség első emberének.Pintyőke dr. Simon Zoltánt váltja az elnöki székben, aki korábban lemondott.

Pintyőke Marcell jelenleg a KÉSZ Csoport Kommunikációs Üzletág vezetője.  A magyar sportban több poszton is bizonyított: 12 évig első osztályú teniszező volt, ugyanebben a sportágban később oktatott, és utánpótlásban is dolgozott. Alapítója és egyben elnöke volt a Buzánszky Jenő KÉSZ Labdarúgó Akadémiának, tanácsadóként tevékenykedett a magyar tenisz sportban, ezenkívül amerikai és német sportmenedzsment-tapasztalatokkal rendelkezik. „Nem a hatalmat, hanem a kihívást keresem. Életre kelteni és hosszú távon élhetővé tenni azt a potenciált, ami ebben a sportban van” – olvasható az új elnök bemutatkozó dokumentumában.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

0 Tovább

Egyre ütőképesebb a magyar karate

Még közelebb kerülhet a karate az olimpia programjához. A sportág meghívást kapott ugyanis a jövő évben megrendezendő Európai Játékokra. A bakui világverseny nem más, mint egyfajta „európai olimpia”, azzal a különbséggel, hogy a programba nem olimpiai sportágként helyet kapott a karate is.

A Magyar Karate Szövetség elvárása, hogy legalább 2-3 magyar versenyző kiharcolja a részvételt – derült ki a szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján. Dr. Mészáros János elnök szerint az elmúlt évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül a magyar karate. „Az előttünk álló hétvégén rendezzük meg a WKF Karate Magyar Bajnokságot, amely mindig fontos erőfelmérő. A bajnokság a felnőtt élversenyzők számára az utolsó válogató a májusi Eb-re.” – mondta Mészáros.

A magyar karate egyébként soha nem látott felfelé ívelő pályán halad. A tavalyi csúcsév után idén is fantasztikus eredményeket értek el a magyarok. Szegedi Döme Premier Ligás viadalt nyert meg Párizsban, később a korosztályos Európa-bajnokságról 11 éremmel tért haza a válogatott.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)

 

0 Tovább

Nordic walking edzőképző

Nordic walking instruktor képzés tartanak a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében április 6-án és 7-én. A Magyar Sport Házában rendezendő szemináriumot Géczi Anikó, a Testnevelési Főiskolán végzett, jelenleg Brémában élő testnevelő tanár, gyógytestnevelő tartja, aki nordic walking okleveles tréner is egyben.



A Magyar Szabadidősport Szövetség az Országos Nordic Walking Programot a szakminisztériummal kötött megállapodását követően 2009-ben indította. A program indítása óta több mint 200 instruktort és trénert képeztek ki, valamint folyamatos továbbképzéseket is biztosítottak a már végzett edzőknek, akik eddig több mint 4000 túrát bonyolítottak le az ország egész területén.

A nordic walking magyarul skandináv gyaloglást, síjárást jelent, a Magyarországon is egyre népszerűbb sportág lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció.

Bővebb információk itt: http://www.masport.hu/aktualitasok+1/nordic+walking+instruktor+kepzes-+2014+aprilis+6-7+1.html

 

0 Tovább

PAFE: Az Offspringgel robbantanak!

A hagyományokhoz hűen idén is a pünkösdi napokat érintő hétvégén – immáron nyolcadik alkalommal – kerül megrendezésre a Pannónia Fesztivál, amelynek eddigi történetét tekintve a legikonikusabb punk-rock legenda érkezik a Balaton melletti Szántódpusztára: a 8. PaFe vendége a THE OFFSPRING (USA).

30 évnyi munkásság, 1100 koncert, 40 millió eladott korong és persze egy opus, amelynek köszönhetően a 30-as, 40-es korosztályból nincs ember, aki ne tudna elszámolni 6-ig spanyolul. Június 8-án, a PaFe zárónapján a Pretty Fly c. sláger mellett most már biztos, hogy olyan örökbecsűket is meghallgathatunk, mint a The Kids Aren’t Alright és a You’re Gonna Go Far, Kid, természetesen mindezt egy másfél órás élő koncert keretében, ahogyan azt a punk-rock legnagyobbjaitól illik.

A Pannónia másik nagy meglepetése a mára világhírűvé vált DJ FRESH (UK), aki a drum ’n’ bass/dubstep stílusok lemezlovasaként olyan talpalávalókat tudhat magáénak, mint a Louder, a Gold Dust vagy az éppen aktuális kedvenc Dibby Dibby Sound. DJ Fresh Messy MC-vel június 6-án, pénteken érkezik a PaFéra, amely nap programját a ’96-ban alakult FREESTYLERS (UK) fogja megkoronázni.

A fesztiválon felvonulnak hazánk legjobb hip-hop alakulatai is, többek között: a Punnany Massif, az Akkezdet Phiai, a Belga, a Hősök, a Barbárfivérek, Sub Bass Monster és Siska Finuccsi. A dub zene nagyágyúja, a DUB PISTOLS (UK) nagyot robbant tavaly, így aki lemaradt volna, vagy átélné még egyszer, az június 7-én, szombaton megteheti! A Nagyszínpad további vendége a jelenleg a Kaktuszliget c. lemezzel hódító QUIMBY, a30Y, a BRAINS, a Kiscsillag, a Road, a Depresszió, a Metál Sátorban pedig olyan underground tehetségek zúznak majd, mint a The Idoru, a Blind Myself, a Watch My Dying, az Insane, mi több, a Mobilmánia is megmutatja magát Vikidál Gyula vendégszereplésével! Ez még nem minden, a fellépők listája folyamatosan bővül, akik mellett természetesen izgalmas napközbeni programokkal is készülnek a szervezők.

Az elővételi időszak március 6-án vette kezdetét, amelyben az első 1000 db bérlet nagy kedvezménnyel vásárolható meg. Idén négy- és háromnapos bérletek valamint napijegyek válthatók az Eventim (TEX Hungary) hálózatában.

0 Tovább

Torghelle szeme lézert szórt a TrollFocisokra

Megalkották az online lelátót, amelyre nagyon büszkék. Képesek arra, hogy bármikor gyártanak poént bármely magyar labdarúgóval kapcsolatban. Ők a TrollFocisok, akik imádják a magyar labdarúgást, így természetesen nekik is megvannak a személyes kedvenceik – derült ki a Juventus Rádióban hétfő esténként hallható SportBánya legutóbbi műsorában.

 

Rekop György, a csapat szóvivője elmondta, emlékezetes találkozás volt Torghelle Sándorral, aki jelenleg az MTK játékosa. „Az egyik sportcsatorna reggeli adásának vendégei voltunk, és a sors furcsa fintora, hogy az utánunk következő két vendég Thorgelle Sanyi volt, akit Urbán Flórián követett (Thorgelléből is és Urbánból is rendszeresen gyárt poént a TrollFoci – a szerk…). Thorgelle szeme lézert szórt, mikor megtudta, hogy kik vagyunk, összességében megegyeztünk, hogyha valamit sértőnek talál, keressen meg nyugodtan, és mi leszedjük. Urbán meg hozzátette, hogy neki mindegyik poén tetszett” – mondta Rekop.

 

A jó hangulatú interjú meghallgatható itt:

http://www.juventus.hu/sportbanya/index.php?uid=1083

 

 

0 Tovább

A jól összerakott fizikális felkészítés miatt lett világsztár C. Ronaldo, Nadal és Bolt

A mai versenysport eltolódott az erőnlét és állóképesség irányába. Azok a sportolók lesznek eredményesek, akik a hajrára kevésbé fáradnak el, így jobban meg tudják őrizni-hozni azt a technikai szintet, amivel rendelkeznek és ebben a technikai felkészültségben nincs jelentős különbség az élversenyzők között – mondja Markó Gábor erőnléti edző.

A szakember a Juventus 103.9-en hétfő esténként jelentkező SportBánya vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy véleménye szerint a magyar labdarúgók fizikális állapotát jelentősen lehetne javítani, ha az erőnléti felkészítés Magyarországon átesne egy szemléletváltáson. Markó Gábor atléta volt, az aktív sportpályafutás után erőnléti edző lett. Dolgozott többek között teniszezőkkel és ökölvívókkal is. A vele készült interjú meghallgatható a SportBánya oldalán.

Kattintson ide az interjú meghallgatásához: 

http://www.juventus.hu/sportbanya/?uid=1071

0 Tovább

Dr. Kaszó Klára: majd szép lassan talán kicsit odafigyelnek ránk!

Dr. Kaszó Klára szerint a Szocsiban lezajlott „magyar csoda” összehozhatja a magyar sísportot. A Magyar Sí Szövetség elnöke a SportBánya hétfő esti adásában elmondta, hogy a sok „semmiből való próbálkozás” sokszor szított viszályt a magyar sítársadalmon belül. „Most azt remélem, hogy a lehetőségek megadják a közös összefogást is” – fogalmazott a sportvezető a Juventus 103.9 sportmagazinjában. Kaszó Klára hozzátette, hogy január 24-én kaptak sportágfejlesztési támogatást.

–        Azt még mindig nem tudtam elfogadtatni, hogy a nem egy sportágat jelent a Magyar Sí Szövetség, hanem legalább ötöt, de majd szép lassan talán kicsit odafigyelnek ránk! – zárta nyilatkozatát a hazai sí szövetség elnöke.

A SportBányában megszólalt Miklós Edit is, aki sporttörténelmi sikereivel akár el is hitetheti a magyar közvéleménnyel, hogy el lehet felejteni a földrajzi kötöttségeket, és komolyabb támogatással, még nagyobb bravúrok is elérhetők számunkra is a sísportban. A magyar olimpikon az olimpia női lesikló versenyben hetedik lett.

A SportBányában elhangzott két nyilatkozat meghallgatható itt!

Fotó: Magyar Sí Szövetség

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum