Július 6-án rajtol a 49. Kékszalag Erste World Nagydíj

 

Budapest, 2017. május 2.  – Az Erste Bank kiemelt prémium szegmense, az Erste World 2017-ben is folytatja tavalyi sikeres együttműködését a legismertebb magyar vitorlás eseménnyel, a Kékszalaggal. Európa leghosszabb távú és legnépesebb tókerülő vitorlás regattáját 2017-ben 49. Kékszalag Erste World Nagydíj néven rendezik meg. Erről írt alá szándéknyilatkozatot Kállay András, az Erste Bank Zrt. Prémium, World és Private Banking igazgatója, illetve Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

 

„Rendkívül nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy 2017-ben folytathatjuk együttműködésünket az Erste Worlddel, amely idén is a Kékszalag névadó támogatója lesz. A bankban megbízható, stratégiai partnerre találtunk, akikkel 2016-ban is kiválóan tudtunk együttműködni” – mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

 

 

„Az Erste Bank közel tíz éve támogat elkötelezetten vitorlás eseményeket. Tavaly először álltunk a kiemelkedő sport- és társadalmi ranggal rendelkező tókerülő verseny mellé, mert az Erste World értékei számos területen közösek a Kékszalagéval. A tavalyi együttműködés megerősített minket abban, hogy jó döntést hoztunk, ezért 2017-ben is tovább haladunk ezen az úton” – emelte ki Kállay András.

 

A Kékszalag Európa legnagyobb létszámú tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934 óta rendszeresen rendeznek meg a Balatonon. A verseny távja légvonalban mintegy 155 kilométer, a hajók Balatonfüredről indulva Balatonkenese és Siófok érintésével a Tihanyi-szoroson át vitorláznak Keszthelyre, majd innen vissza Balatonfüredre. A versenytáv megtételére maximum 48 óra áll rendelkezésre, s az időjárás sokszor nagyon komoly próba elé állítja az 550-600 rajthoz álló hajót és a közel 3.000 versenyzőt. A 48. Kékszalag Erste World Nagydíjat 2016-ban a Litkey Farkas kormányozta Festipay nevű katamarán nyerte, az időrekordot pedig a Fifty-fifty nevű magyar fejlesztésű high-tech katamarán tartja 7 óra 13 perc 57 másodperces idővel. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtjára 2017-ben július 6-án kerül sor.

 

 

 

Az elmúlt évben az Erste World, az Erste Bank kiemelt prémium szegmens szolgáltatása megerősödött, hiszen a bank átvette a CitiGold ügyfeleket, akik közül sokan hódolnak a vitorlázás szenvedélyének. Maga a Balaton, a verseny helyszíne is nagy szerepet játszott a döntésben, hiszen a szegmenshez tartozó kiemelt ügyfélkör nagy része kedveli a tó körüli nyári szórakozási és kulturális lehetőségeket, amelynek egyik vezető eseménye éppen a Kékszalag és a hozzá kapcsolódó események.

 

A vitorlás sport és az Erste World együttműködése esetében nem egyszerűen támogatásról van szó, hanem arról, hogy a Kékszalag és az Erste World alapvető értékei megegyeznek. Az Erste World erősen fókuszál a folyamatosan feljődő Balatonra, és keresi azokat a személyeket és értékes történeteket, melyek a Balatonhoz kötődnek. Büszkén támogatunk egy olyan vitorlás versenyt, amely évről évre feltárja a Balaton értékes világát” – tette hozzá Kállay András.