Az íjász Kakas István szerezte az ötödik magyar aranyérmet a wroclawi Világjátékokon. Ju-jitsuban Szűcs Kristóf ezüstérmet nyert. A férfi strandkézilabda válogatott az elődöntőben alulmaradt Brazíliával szemben, így a bronzéremért játszhat.

A csupaszíj kategóriában már korábban a legjobb négy közé került Kakas István tovább folytatta hihetetlen menetelését. A döntőbe jutásért 46-43-ra verte a spanyol Garcia Fernandezt, majd a fináléban – amelyet egy tökéletes hatos lövéssel zárt – 54-51-re verte az amerikai Demmert.   

„A négyben lenni volt az előzetes célom, de itt sikerült teljesen kívül tenni magam a versenyen, semmire sem gondolni, még a pontokra sem. Rengeteget kell dolgozni ahhoz, hogy az ember a döntő pillanatokban is beletaláljon a célba. Külön örülök annak, hogy ilyen eredményre még nem volt példa a magyar terepíjászatban.” – mondta Kakas István.

 

Második lett a ju-jitsu 94 kg-os földharc kategóriájában Szűcs Kristóf. Az Amerikában élő és készülő fiatalember három győzelemmel jutott a döntőbe, ott viszont meglehetősen vitatott körülmények között kapott ki az – általa a csoportküzdelmek során legyőzött – egyesült arab emírségekbeli Alketbitől.

„Az ellenfelemnek, aki egy befolyásos sejk fogadott fia, volt némi bírói háttértámogatása. Nehéz úgy küzdeni, hogy nem csak egy ember az ellenfél. Úgyhogy nem érzem elég fényesnek az érmem, de majd az abszolút kategóriában megpróbálok javítani.” – nyilatkozta Szűcs Kristóf.

A csoportmérkőzések során veretlen magyar férfi strandkézilabda válogatott simán vette a negyeddöntőt is. John Andrásék 2-0-ra verték Uruguay-t. Az elődöntőben a brazilok azonban túl erősnek bizonyultak, és 2-0-ra felülmúlták a mieinket. A harmadik helyért Katar lesz a mieink ellenfele.

„Védekezésben nagyon jól teljesítettünk, a kapusteljesítmény is kiváló volt, elöl viszont borzasztóan bizonytalanok voltunk. Kívülről nekem úgy tűnt, mintha néhány játékos berezelt volna, de legalábbis nem bírta el a mérkőzés terhét. Sajnos már sorozatban történik az velünk, hogy elérkezünk az elődöntőhöz, és ott megtorpanunk. Lehet, hogy érni kell még, hiszen 22-23 éves játékosokról van szó. Bízom benne, hogy a bronzérmet meg tudjuk szerezni.” – értékelt Gulyás István szövetségi edző.

A magyar Világjátékok csapat öt arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel várja a két utolsó versenynapot Wroclawban.