Indul a „Finnország 100”! A Magyar Szabadidősport Szövetség kezdeményezésére többek között nordic- és gyalogtúrákkal 100 kilométert tesznek meg az indulók Magyarországon. A sportos akcióval Finnország önállóvá válásának 100. évfordulóját ünneplik. Az esemény, amely a budapesti Finn Nagykövetség támogatásával valósul meg, 2017. május 28-tól október 19-ig tart. 

 

„A távok leküzdéséhez semminemű motoros eszköz segítségét nem vehetik igénybe, azaz csak saját erőfeszítéssel teljesíthető a táv. A résztvevők az aktív időszakon belül maguk határozhatják meg a teljesítés módját, (pl. gyalog, futva, kerékpárral, rollerrel, nordic walkingozva stb.), pontos időpontját, tempóját. Fontos, hogy a 100 kilométert egy sportágban kell összegyűjteni – önigazolással, sportszerűen, de a 100 km több számban is teljesíthető” – olvasható a „Finnország 100” versenykiírásában.

Az ünnepi év mottója „Yhdessä – Együtt” szellemében finnek és finnbarátok otthon és szerte a világon színes programokkal irányítják a figyelmet az elmúlt száz év vívmányaira. A finnekről köztudott, hogy szeretik a természetet és a sportot – legyen szó akár verseny-, akár szabadidősportról. Egy európai felmérés adatai alapján Európa élvonalában vannak a szabadidő mozgásra fordított arányát tekintve. A szinte minden településen kiépített futópályák a téli szezonban sífutópályaként működnek. A kerékpárosok biztonságos közlekedését a közúttól elkülönített kerékpárutak szolgálják. A természet sok helyütt karnyújtásnyira van az embertől, a jóleső testmozgás után pedig a szauna nyújt felüdülést.

A kerek évforduló megünnepléséhez ezúttal mi magyarok is csatlakozhatunk az akció keretein belül. Mozgásra fel! 

Bővebb információk és jelentkezés: www.finn100.masport.hu