Rangos világversenyre készülnek a magyar szkander-válogatott tagjai. A csapat május 14. és 21. között a sportág Európa-bajnokságán vesz részt. A lengyelországi Katowicébe 40 fős magyar delegáció utazik, ebből 35 versenyző.

 

A szervezők tájékoztatása szerint Európa közel 1000 szkanderosa áll asztalhoz Lengyelországban. „A magyar válogatott versenyzők számára ez az Eb is fontos természetesen, de a csapatnak a hazai rendezésű világbajnokságra kell csúcsformában lennie. Itt még azért látni fogjuk a hibákat, amiket igyekszünk kijavítani a budapesti vb-ig.” – mondta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki hozzátette: mindezek ellenére több érmet vár a csapattól.

„Minden bizonnyal mozgássérült kategóriában, junior korosztályban és a felnőtteknél is lesznek dobogósaink” – hangsúlyozta Csabai, aki egyben a nemzetközi, és az európai szövetség alelnöke is.

A magyar versenyzők ebben a sportágban rendre jól teljesítenek a nemzetközi versenyeken. Legutóbb, a szlovákiai Világkupán 6 aranyat, 10 ezüstöt és 10 bronzérmet szereztek.

Budapest 2006 után másodszor adhat otthont a vb-nek, amelyre szeptember 5. és 10. között kerül sor a MOM Sportközpontban. A szervezők a világbajnokságra rekordlétszámot, 50-55 ország 1500 versenyzőjét várnak, akik a junior, felnőtt és parakategóriában harcolnak majd az érmekért.