Gulyás István szerint a magyar férfi strandkézilabda-válogatott nagyot játszott a világbajnokságon. A magyar csapat a kazanyi vb-ről bronzéremmel térhet haza.

 

„A legutóbbi Világjátékokon a negyedik helyen végző csapathoz képest egy-két poszton módosítottam, de a válogatott gerince már régóta egyben van. Úgy gondolom, hogy az elődöntő utáni csalódottságot hamar kiheverte a gárda, és érett játékkal sikerült egy fantasztikus bronzmeccset játszanunk a svédekkel” – összegzett Gulyás István szövetségi edző.

Neukum Tamás, a Magyar Kézilabda Szövetség strandkézilabda szakágvezetője a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának kiemelte: a magyar férfi válogatott zsinórban az ötödik világbajnokságán jutott be a legjobb négy közé.

„Kazanyban ráadásul egy fantasztikus bronzérmet szereztünk. Nem volt egyszerű, hiszen a vb-mezőny csapatai között nincsenek akkora különbségek, mint korábban voltak. A magyar válogatott ezzel a bronzéremmel kvalifikálta magát a jövő évben először megrendezendő Strand Világjátékokra, amely San Diegóban lesz” -  mondta Neukum Tamás

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott a harmadik helyen végzett a vasárnap véget ért kazanyi világbajnokságon.