Szumóban is lesz magyar versenyző a nem olimpiai sportágak világversenyén. A kolumbiai Világjátékokra ezúttal a nehézsúlyú Makai Erika kvalifikálta magát – tudatta a Nem Olimpiai Sportágak Sajtószolgálatával a hazai szövetség.

Ancsin László elnök szerint további kvótákat is kaphatnak a magyarok, és akkor még hátra vannak a szabadkártyák. „Jelenleg úgy fest a helyzetünk, hogy egyelőre Erikának van indulási joga, de levelezést folytatunk a nemzetközi szövetséggel, mert szerintünk lesznek még magyar kvótások. A célunk az, hogy jól felkészült szumósokat küldjünk a Világjátékokra” – tette hozzá Ancsin.

Makai Erika négy évvel ezelőtt, Tajvanon is részt vett a Világjátékokon, akkor hetedik lett. „A kaohsiungi eredményt mindenképp túl akarom szárnyalni, amire reális esélyem van, hiszen a tavalyi világbajnokságot leszámítva, az utóbbi időben jól zártam a világversenyeket” – mondta Makai Erika.

A jelenlegi állás szerint a szumón kívül íjászatban, erőemelésben, ritmikus gimnasztikában, táncsportban, maratoni kajak-kenuban és búvárúszásban szurkolhatunk a magyaroknak a július 25-én kezdődő Világjátékokon.

Szombat esti láz

Tóth Gabi metálvillát villantott  

Dundika és Istenes is tánccipőben  

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival