Kalmár István ezüstérmes lett a Világjátékokon! A 115 kilogrammos szumós öröme azonban nem lehet felhőtlen, mivel az elődöntő után Achilesz-ín-szakadást szenvedett, így hosszú kihagyás vár rá. A magyar csapat első érmese úgy lett második, hogy gyakorlatilag senkitől sem kapott ki a nem olimpiai sportágak Caliban zajló világversenyén. A női nehézsúlyúaknál Makai Erika közel volt az éremhez, végül ötödikként zárt. Az uszonyosoknál a nyitónapon elmaradt az érem, onnan pontszerző helyekkel gazdagodott a magyar küldöttség. 

A magyar szumócsapat: Kálló Gyöngyi, Makai Erika, Kalmár István és Forgó Fruzsina

Mozgalmas napon van túl a magyar csapat. Magyar idő szerint szombat hajnalban a kolumbiai Caliban Kalmár István megjárta a mennyet és a poklot. „Nagyon ment a szumó egész nap. Egyszerűen minden összejött. Meneteltem egészen az elődöntőig, ott a mongol Ocsirkhu Usukhbayart is legyőztem” – elevenítette fel a sérülése előtti pillanatokat a szegedi szumós. „Készültem a döntőre, melegítettem, majd éreztem egy hatalmas fájdalmat és erőtlenül rogytam össze. Tudtam, hogy nagy a baj és a kínok kínját éltem át addig, amíg a fájdalomcsillapítókat meg nem kaptam.” – mondta Kalmár, aki Budapesten, a repülőtérről nem is mehet haza Szegedre. „Megkezdtem a műtét leszervezését, hogy miután Kalmár István hazaér, azonnal kórházba kerüljön” – tájékoztatott dr. Dobos József, a magyar csapat orvosa.

Az uszonyosoknál pontszerző helyeket csíptek el a magyarok. Kanyó Dénes a 400 méteres felszíni úszásban negyedik lett. Károlyi Csilla előbb a 200 méteres felszíni távon végzett hatodikként, majd kiegészülve Székely Lillával, Senánszky Petrával és Debreczeni Hajnalkával, a 4X100 méteres váltó tagjaként lett ugyancsak hatodik helyezett. Károlyi az egyéni számában, a délelőtti selejtezőben, országos csúcsot úszott.

A helyi szervezőknek a ritmikus gimnasztikával gyűlt meg a bajuk legjobban. A négy szer közül a csarnok alkalmatlansága miatt a szalaggal biztos, hogy nem versenyezhetnek az indulók. Vass Dóráék így csak labdával, karikával és buzogánnyal vesznek részt a játékokon. Vass karikával és labdával is a 14. helyet szerezte meg.