A Kolumbiában tartózkodó Juhos Gergelyt felkérték egy előadás megtartására. Az egykori búvárúszó világbajnok Székely Lilla edzőjeként vesz részt a július 25-én kezdődő Világjátékokon. Mindketten már napokkal a MOB-iroda munkatársai előtt érkeztek meg Kolumbia harmadik legnagyobb városába, azóta akklimatizálódnak.

„Most volt Kolumbiában egy országos edzői konferencia, amire kaptam egy megtisztelő felkérést. Ennek eleget téve két témában is előadást tartottam. Elképesztő, hogy mennyire népszerű sportág a búvárúszás Dél-Amerika ezen részén. Caliban 13 nagy búvárklub van. A Világjátékok uszonyos és búvár döntőire pedig már nem lehet jegyet kapni” – mondta Juhos Gergely, aki Székely Lillától is és a magyar búváros különítménytől is szép eredményeket vár a nem olimpiai sportágak világversenyén.

Székely Lilla szerint megérte előbb kiutazni. „A magaslati levegőt meg kellett szoknom. Most, hogy így jó pár napja itt edzek egyre jobbak az időeredményeim. Jó formában vagyok” – nyilatkozta az Európa-bajnok Székely Lilla. A Világjátékokon a búvárúszáson kívül további 11 sportágban lesznek magyar versenyzők. A játékok megnyitója július 25-én lesz, míg a záróünnepséget augusztus 4-én rendezik meg.