Pár napja még ízlelgették a győzelem ízét, ma már edzőtáborban izzadnak ismét. Ők a magyar strandkézilabda-válogatott tagjai, akik a Világjátékokra készülnek.

„Az Európa-bajnoki siker már a múlt. Előttünk áll a nem olimpiai sportágak világversenye. Egy picit sem lazíthatunk” – meséli Gróz János, a magyar csapat szövetségi kapitánya. „Keszthelyen készülünk keményen a kolumbiai játékokra. Közvetlen a kiutazás előtt még egy magaslati edzőtábort is beiktatunk. Cali városa ugyanis elég magasan van, ezért bízom benne, hogy egy picit tudunk rá készülni. Amire biztos nem tudunk felkészülni, az a magas páratartalom. A lányokat ez minden bizonnyal próbára teszi majd.” – mondta Gróz.

A magyar női strandkézilabda-válogatott a Világjátékok előtt a dániai Randersben megnyerte az Eb-t, ez azt jelenti, hogy a csapat jó formában van, és a nem olimpiai sportágak világversenyén akár egy érmet is elcsíphet.

A Világjátékokat július 25 és augusztus 4 között rendezik meg a harmadik legnagyobb kolumbiai városban, Caliban. Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli. A csapatvezetés július 22-én, az első sportolói különítmény pedig rá egy napra utazik ki Caliba, ahol 120 ország 4000 versenyzője vesz részt.