Jó formában vannak az uszonyos és búvárúszó válogatott tagjai, és ez bíztató az augusztusi lignanói Eb előtt. Az olaszországi kontinensviadal is Világjátékok-kvalifikációs versenynek számít, ezért a hódmezővásárhelyi országos bajnokság fontos erőfelmérőnek bizonyult.

Az ob-n Székely Lilla (felső kép) három országos csúcsot úszott. A válogatott versenyző 100 méteres felszíni, 50 felszíni, és 50 búvárúszásban győzött. Debreczeni Hajnalka a 400 méteres búvárúszásban, a felszíni számokban pedig 400-on, 800-on és 1500-on lett első. A 16 éves Kosina Gergő 200 méteres uszonyos gyorsúszásban nem hivatalos világcsúcsot ért el, ugyanezt tette Sinszki Ádám is 50 méteres uszonyos gyorson.

Kanyó Dénes (alsó kép) 11 számban indult, és minden távon aranyat szerzett többek között 400 méteres búvárúszásban, ahol a világ idei legjobb eredményét produkálta. A szegediek világbajnoka a 100 méteres felszíni távon is odatette magát, hiszen országos csúccsal végzett.

És ami még nagyon bíztató: igazi ütőképes női váltókat indíthat Magyarország, hiszen Senánszky Petra, Székely Lilla, Károlyi Csilla és Debreczeni Csilla is kiváló időket úsztak. 

Fotók: Vörös Nándor