Megkezdődik a nagyüzem a táncsportosoknál, az előttünk álló hétvégén ugyanis lebonyolítják az első idei magyar bajnokságot. A Folyondár Vasas Tánc- és Sportközpontban szombaton az ország legjobb tíztáncosai lépnek parkettre.

A Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSz) keddi sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a magyar bajnoki cím elnyerésén túl arról is dönt a bajnokság, hogy kik képviselhetik hazánkat a világ- és Európa-bajnokságokon. A bajnokság után az MTáSz nagyszabású díjátadó gálát tart, ahol átadják a tavalyi bajnoki sorozat győzteseinek járó elismeréseket.

A gálán Magyarország legjobb táncosai is fellépnek, majd egy bállal zárul a táncbajnokságok első versenynapja. „Külföldön nagyszerűen működik az a modell, hogy a nagy versenyek után a közönséget is megtáncoltatják, azaz a hivatalos műsort követően szabad a parkett! Bízunk benne, hogy Budapesten is sokan tánccipőt húznak” – mondta Inotai Csaba, a magyar bajnokság egyik szervezője.

A latin és standard magyar bajnokságig február közepéig kell várni. Ezeket a versenyeket február 16-án és 17-én bonyolítják le.

Bővebb információk: http://www.tancsportmb.com/