Négy magyar indulása tűnik biztosnak a zalaegerszegi World Tour Classicon. A Magyar Bowling és Tekeszövetség tájékoztatása szerint a Németországban légióskodó Hergéth Zoltán, Boanta Claudiu (Zalaegerszegi TK), valamint a WTC első állomásának két döntőse, Kiss Norbert és Nemes Attila lesz ott magyar színekben az új pénzdíjas sorozat második állomásán szeptember 1-én.

„Természetesen lesz még lehetőség a magyaroknak arra, hogy kvalifikálják magukat a versenyre. Egy négy versenynapos előselejtezőn harcolhatják ki az indulási jogot, amelyet Zalaegerszegen rendezünk meg augusztus 10-én, 11-én és 12-én, valamint 20-án. Az előselejtezőből 10 játékos kap WTC-s kvótát” – mondta Dávid Veronika, a magyar szövetség főtitkára.

A World Tour Classic azzal a céllal indult, hogy népszerűsítse a tekesportot. Idén először bonyolítják le a pénzdíjas versenyt három helyszínnel. A horvátországi Varasd volt az első állomás, a Kiss Norbert aranyérmet, Nemes Attila pedig ezüstérmet szerzett. Szeptember 1-én lesz a zalaegerszegi verseny, míg december 15-én rendezik meg az idei harmadik viadalt, amelynek az ausztriai Ritzing ad otthont.