A két csapat-világbajnoki aranyérmet, és többek között BL-győzelmet hozó versenyévad után az uborkaszezonban zajlik az élet a tekéseknél. Ez elsősorban jelenleg az átigazolásokban valósul meg. A kétszeres világbajnok Botházy Péter otthagyta olasz csapatát és a bajnok Zalaegerszegi TK-ba igazolt.

A májusban Zalaegerszegen vb-aranyat szerző tekés eddig a KK Neumarkt együttesét erősítette. Az ugyancsak világbajnok Kiss Tamás viszont eligazolt Zalaegerszegről, és épp Botházy volt csapatánál, a Neumarkt gárdájánál folytatja. Nemes Irén a ZTE-ZÁÉV TK után az osztrák SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen versenyzője lett, Boanta Claudiu pedig a Zalaegerszegnél fejezte be, és a jövőben a Wiener Neustadt (osztrák) színeiben folytatja. A szintén világbajnok Fegyveres Petra itthon vált klubot, miután a Ferencváros után a Rákoshegyi VSE csapatához megy.  

Többek között a felsorolt magyar válogatott játékosoknak köszönhetően az idei csapat-világbajnokságon az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb eredményét produkálták a magyarok, miután a zalaegerszegi vb-n a nők is és a férfiak is világbajnokok lettek.