Népes nemzetközi mezőny lép parkettre a magyar bajnokságon induló magyar párosok mellett. A TáncSport Magyar Bajnokságok 2017 elnevezésű rendezvénysorozat utolsó állomásán rendezik meg a Hungarian Dance Opent is, amelyre több, mint 120 táncos nevezett – mondta Jenei Éva, a Magyar TáncSport Szakszövetség versenytánc szakág versenysportjáért felelős elnökségi tagja.

 

 

A szervezők tájékoztatása szerint jobbára a Közép-Kelet Európából érkeznek táncosok a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokba. „Románok, szerbek, horvátok, szlovákok versenyeznek majd zömmel a magyarokon kívül a hétvégén, de lesznek többek között orosz és görög párok is” – mondta Jenei Éva.

Az előttünk álló hétvégén lép parkettre a Világjátékok-kerettag László Csaba, Páli Viktória páros is. A szentesi duó a profi standard kategóriában indul. A másik Világjátékokon érdekelt páros, Andrea Silvestri és Váradi Martina, a Táncsport Bajnokságok első hétvégéjén versenyzett, és megszerezte kilencedik magyar bajnoki aranyukat az amatőr latin mezőnyben.