Államtitkári jelenlétre, kajak-kenus világbajnokokra és Világjátékos élménybeszámolóra is számíthatnak azok a lányok, asszonyok, akik kilátogatnak szeptember 8-án, a Kopaszi-gátra.

Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár lesz a XV. Coca Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivál fővédnöke, aki tiszteletét is teszi a több ezer hölgyet átmozgató szabadidősportos rendezvényen. Ott lesz még többek között Szabó Szilvia kajak világbajnok és Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus is. Székely Lilla búvárúszó pedig elmeséli, hogy hogy nyerte meg élete legfontosabb és egyben utolsó versenyét a Kolumbiában megrendezett Világjátékokon.

Az ingyenes szabadidősportos rendezvényen továbbá Katus Tamás, Katus Attila, Szentgyörgyi Rómeó, Kovács Attila és Tatarek Rezső is aerobik órát tart. Akik más sportágak iránt érdeklődnek, biztos, hogy nem maradnak élmény nélkül: a testébresztőn közel 100 sportágat és mozgásformát lehet kipróbálni.

A sportfesztivált a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezi meg, akárcsak az egy nappal később lebonyolítandó Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját. Utóbbi rendezvény jelszava: Szépkorban is aktívan! A sportfesztiválokról bővebben a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján, a www.masport.hu -n lehet tájékozódni.