Az ősz egyik legnagyobb tömegsportrendezvényén több ezer hölgy vette birtokba a Kopaszi-gátat. A Magyar Szabadidősport Szövetség rendezésében nagy sikerrel zajlott le a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztivál, amelyre világbajnok élsportolók is ellátogattak. Szényi Péter vívó világbajnok például rögtönzött edzést is tartott saját sportágában. Apropó sportág: az idei fesztiválon közel 100 mozgásformába kóstolhattak bele a lányok, asszonyok. A rendezvény történetében először lehetett kajakozni, sárkányhajózni, de a rúdtáncot is kilehetett próbálni.

A XV. Testébresztő Női Mozgásfesztivált Szekeres Pál, sportért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, az élsportolók közül pedig ott volt Székely Lilla búvárúszó, Szabó Szilvia kajakos, Kulcsár Katalin FIFA-játékvezető, Kozmann György kenus, Szényi Péter vívó, Zubor Attila úszó, Marosi Ádám öttusázó és Vámos Márton vízilabdázó. Az élsport világát jól ismerő kiválóságok egyetértettek abban, hogy az ilyen szabadidősportos megmozdulásokra nagy szükség van. „Akik nem élsportolók, azoknak is nagyon nagy szükségük van a testmozgásra. Nekünk az a feladatunk, hogy úton-útfélen felhívjuk a figyelmet a rendszeres sportolásra” – mondta Kozmann György.

A Magyar Szabadidő Sportszövetség hétfőn folytatja aktivitását a Kopaszi-gáton, hiszen a hét első napján az idősebbeknek szervez ugyancsak ingyenes sportnapot. A Szépkorúak Testébresztő Mozgásfesztiváljának a szlogenje: 250.000 Nordic Walking lépés az egészségért! Lépjünk minél többet, lépjen Ön is!

A Szépkorúak Fesztiválja hétfőn 10 órakor kezdődik.  

Fotók a rendezvényről: