Kurucz Sándor és csapata megadta a módját… Hivatalos sajtótájékoztató keretein belül bemutatták, majd ünnepélyes keretek között fel is avatták a Magnumot, a Balaton legújabb NAUTIC 370 RUN típusú hajóját. Akár földkerülésre is alkalmas a jelen kor legkomolyabb technikai adottságaival rendelkező hajó, de a tulajdonosnak egyelőre csak a Balaton által támasztott kihívások jelentenek motivációt. A közelgő Kékszalag egyik esélyese mutatkozott be Balatonfüreden, és bár a csapat tagjai sohasem mondanák ki, hogy akár az abszolút rangsorban is okozhatnak meglepetést, azért tisztában vannak azzal, hogy ideális időjárási viszonyok közepette bármire képesek lehetnek.

„Ez a vitorlás számunkra egy megvalósult álom. Sok előkészítés és még több munka előzte meg azt a pillanatot, amikor vízre került a Magnum. Fontos szempont volt, hogy a hajó a lehető legjobb és legmodernebb felszerelést kapja. Az első vízen töltött napok után bátran mondhatom, hogy tökéletes a hajó és bízunk benne, hogy nagy dolgokra leszünk képesek. Ezúton szeretném megköszönni szponzorainknak a támogatást, hiszen nélkülük talán létre sem jöhetett volna a Magnum Sailing Team.” - mondta Kurucz Sándor, a Magnum tulajdonosa

 

Megható pillanata volt a sajtótájékoztatónak, amikor bejelentették, hogy a Magnum Sailing Team együttműködési szerződést köt az SOS Gyermekfaluval, valamint a LáriFári alapítvánnyal, amelynek keretein belül közösen, élményterápiás vitorlásversenyeket szerveznek beteg gyermekek számára.

 

„Fontos, hogy a rászoruló gyerekeket és családjukat kicsit kimozdítsuk a szürke hétköznapok sodrásából. A versenysorozat célja, hogy olyan élményt adjunk számukra, ami erőt adhat később a küzdelmeikhez, a gyógyuláshoz” - mondta Bakóczy Kálmán, a jótékonysági eseménysorozat szervezője.

 

Augusztus 8-án az SOS Gyermekfalu Regattán az alapítvány által működtetett „falvak” lakói próbálhatják ki a balatoni hajózást, míg augusztus 17-én, Balatonkenesén a Tabu Kupával egy időben a mozgáskorlátozott gyermekek versenyét, augusztus 31-én, Balatonfüreden a Tecon Kupán a transzplantált és daganatos fiatalok viadalát, szeptember 14-én pedig - szintén Balatonfüreden - a rendőrárvák futamát rendezik meg.

 

A megegyezés alapján nemcsak anyagi támogatást ad a Magnum Sailing Team, hanem a rászoruló gyerekek többek között a csapat új hajóját, a Magnum névre keresztelt, Nautic 370 Run típusú vitorlást is kipróbálhatják. A csapat ugyanis a versenyzés mellett állandó résztvevője lesz az élményterápiás futamoknak.